22-09-08

U10 KV Drongen – VCNE 1 - 3

Match Drongen 200908-3

Vroeg in de ochtend staat de complete ploeg klaar om richting Drongen te rijden. Ze hebben er zin in en dat zal blijken tijdens het spel.

 

Ploeg: Stef, Lucas,Tijs, Pieter, Loïc, Bram, Arthur, Saul en Sander

 

Scheidsrechter: Vercamer

 

We noteren een leuke match,met twee verschillende spelbeelden. De eerste helft dringt een snel en goed combinerend VCNE de thuisploeg helemaal terug op zijn eigen helft. Er wordt over de flanken gevoetbald en onze blauwen slagen er in om KV telkens weer uit verband te spelen. Onze spelers praten, kijken en tikken de bal rond.

 

Tijdens deze helft zie je ontegensprekelijk de speelwijze en trainingsresultaten van André Vanderdonck.

Na de rust komt er een ander KV Drongen uit de kleedkamer. Ze spelen goed georganiseerd, snel opkomend langs de rechterflank. VCNE wordt onder druk gezet en moet regelmatig alle hens aan dek roepen om de voorsprong te behouden.

Algemeen merk je dat onze jongens beginnen te wennen aan het grotere plein en de aanpassing die dit vraagt. Positiespel begint zich te ontwikkelen.

Deze match was reclame voor het jeugdvoetbal, mede door de excellente spelleiding.

Individueel noteren we enkele bijzonderheden

Saul speelt voor het eerst een belangrijk stuk van de wedstrijd mee en laat een positieve indruk na. De supporters zijn het er over eens: die jongen moet verder doen! Welkom Saul.

 

Loïc valt op door zijn techniek en elegante speelstijl. Was regelmatig de man die zijn tegenstanders alle kanten van het plein liet zien voor hij de bal naar een ploegmaat speelde. Hield bijna permanent 2 man aan de praat en scoorde het derde doelpunt.

 

Stef vertoont zoals steeds wedstrijdinzicht en kan op snelheid heel wat betekenen. Hij speelt en kijkt naar het spel. Helaas kreeg hij te weinig de kans om zijn schot uit de 2° lijn af te vuren.

Tijs vormt het slot op de deur, zeer betrouwbare en stevige verdediger met spelinzicht. In de tweede helft kwam hij samen met de ploeg wat onder druk door de organisatie van de tegenspeler.

Pieter stond in voor de eerste twee doelpunten. Speelde geconcentreerd, scherp en zuiver. Goede aanvallen langs de linkerflank, zuivere passing en schitterende voorzetten.

Lucas blijft gevaarlijk voor elke tegenspeler. Door zijn gestalte en speelstijl maakt hij het elke tegenspeler moeilijk. Werkte hard en leek onvermoeibaar.

Bram vrolijk en goedgemutst als altijd (het lijkt wel Robedoes) vraagt iedereen zich af of hij op Duracel draait. Bram gaat voor elke bal, gaat elk duel aan en loopt kilometers aan elkaar alsof het niets is.

 

Arthur heeft de laatste weken duidelijk groei doorgemaakt. Zijn duelkracht en passing zijn sterk vooruit gegaan. Arthur gaat regelmatig zijn man voorbij, of schermt de bal mooi af om een medespeler te bedienen.

Sander had aanvankelijk weinig werk, maar bleef geconcentreerd meespelen. Goede uittrap en ook technisch gaat hij vooruit. Sander keepte secuur en met vertrouwen. Even kwam hij in moeilijkheden, toen 4 man voor hem opdoken, maar hij verhinderde een 2° doelpunt met een mooie save

 

Verslag: Dirk Vos

 

 

 

21:25 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.