28-09-08

U10 VCNE - Poesele

 

Sander

 

Tijs

Bram

Stef

Loic

Lukas

Egon

 

Arthur

Bank : Saul, Tristan en Wout

Het Zandstraat -stadion blaakte in de zon vandaag in een wat voor de meeste ouders  een klassieker van de laatste jaren is. De spelertjes van Poesele komen onze supporters zeer bekend voor.

Op het scheidrechtersblad een voltallige ploeg op Pieter na. 3 laatstejaars-duivels kwamen de rangen versterken (Egon, Wout en Tristan).

Beste mensen, supporters ... wanneer het goed is zeggen we het, maar wanneer het niet goed is moeten we dat ook doen. De eerste minuten van deze wedstrijd leken meer op een oude 5 tegen 5 wedstrijd maar dan op een groter veld. Dit lag zeker niet aan de inbreng van Egon.

Onze  pre-miniemen speelden te dicht op elkaar, creërden geen ruimte en konden zo ook niet het spel overzien en de vrije man aanspelen. 

Echter het motto van de ware kampioen is : slecht spelen en toch winnen.  Zo kwam VCNE snel op voorsprong dankzij knap terug leggen ven Egon en de pegel van de inlopend Stef . 1 - 0 in de 4de minuut.

Dankzij dit doelpunt lopen de combinaties iets beter. Tot  op het moment dat Bram, als laatste man, een doorgebroken Poesele aanvaller via een hakje in de wind probeert te zetten. De bal frommelt toch voorbij de verdediger en Sander, oog in oog met de aanvaller, moet de 1 - 1 toestaan. Voorafgaand leidde te eenvoudig bal-verlies voorin  tot deze snelle doorbraak.  Zelfs bij pre-miniemen wordt dit genadeloos afgestraft.

Ondertussen zijn Wout en Saul het veld opgelopen,  ze zien een poging van Loic hoog over gaan.

De tijd tikt voorbij en zo trekken de spelers richting kleedkamers. Het notaboekje van T1 puilt uit.

De 2de helft dan maar.  VCNE komt scherper voor de dag. Enkele betere combinaties, met Arthur nu op rechts, stranden nog voor de zone van de waarheid. Maar dan krijgen we eindelijk het snelle passenspel te zien waar deze ploeg  vorig jaar voor geroemd werd. Een knappe aanval ingezet op rechts via Stef naar Arthur die meegeeft aan Loic. Deze omspeelt zijn belager en bedient opnieuw Arthur. Arthur zet voor naar Egon die de bal panklaar voor Lucas maakt en verwoestend uithaalt. De keeper kan de knal afhouden maar de ingelopen Egon schuift dan toch de 2 - 1 binnen.

Ondanks de 2 - 1 blijft het spel van VCNE stroef verlopen. De paar goede combinaties zijn te weinig om echt afstand te nemen. We noteren nog schoten van Loic en Stef naast het doel en een inschuiver van Arthur tegen de paal. Ook een combinatie Wout -Saul met aflegger voor Loic brengt geen extra doelpunt.

Poesele manifesteert zich naar het einde toe zowaar meer met enkele doorbraken.  De verdediging van VCNE is alles behalve waterdicht maar gelukkig is er Sander om op te ruimen. De VCNE Goalie en trainigsbeest  liet zich ook opmerken door zijn sterk verbeterde uit-trap techniek

Zoals gezegd kwam Poesele meer in het stuk voor zonder daar voetballend veel te moeten voor doen.   Het venijn zat zoals dikwijls in de staart maar de paal redde  Sander en VCNE van een gelijkspel.

Een match om vlug te vergeten en op naar het krijtbord in het trainings-lokaal !

Sportieve groeten

 

11:17 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.