28-09-08

U10 VCNE - Poesele

 

Sander

 

Tijs

Bram

Stef

Loic

Lukas

Egon

 

Arthur

Bank : Saul, Tristan en Wout

Het Zandstraat -stadion blaakte in de zon vandaag in een wat voor de meeste ouders  een klassieker van de laatste jaren is. De spelertjes van Poesele komen onze supporters zeer bekend voor.

Op het scheidrechtersblad een voltallige ploeg op Pieter na. 3 laatstejaars-duivels kwamen de rangen versterken (Egon, Wout en Tristan).

Beste mensen, supporters ... wanneer het goed is zeggen we het, maar wanneer het niet goed is moeten we dat ook doen. De eerste minuten van deze wedstrijd leken meer op een oude 5 tegen 5 wedstrijd maar dan op een groter veld. Dit lag zeker niet aan de inbreng van Egon.

Onze  pre-miniemen speelden te dicht op elkaar, creërden geen ruimte en konden zo ook niet het spel overzien en de vrije man aanspelen. 

Echter het motto van de ware kampioen is : slecht spelen en toch winnen.  Zo kwam VCNE snel op voorsprong dankzij knap terug leggen ven Egon en de pegel van de inlopend Stef . 1 - 0 in de 4de minuut.

Dankzij dit doelpunt lopen de combinaties iets beter. Tot  op het moment dat Bram, als laatste man, een doorgebroken Poesele aanvaller via een hakje in de wind probeert te zetten. De bal frommelt toch voorbij de verdediger en Sander, oog in oog met de aanvaller, moet de 1 - 1 toestaan. Voorafgaand leidde te eenvoudig bal-verlies voorin  tot deze snelle doorbraak.  Zelfs bij pre-miniemen wordt dit genadeloos afgestraft.

Ondertussen zijn Wout en Saul het veld opgelopen,  ze zien een poging van Loic hoog over gaan.

De tijd tikt voorbij en zo trekken de spelers richting kleedkamers. Het notaboekje van T1 puilt uit.

De 2de helft dan maar.  VCNE komt scherper voor de dag. Enkele betere combinaties, met Arthur nu op rechts, stranden nog voor de zone van de waarheid. Maar dan krijgen we eindelijk het snelle passenspel te zien waar deze ploeg  vorig jaar voor geroemd werd. Een knappe aanval ingezet op rechts via Stef naar Arthur die meegeeft aan Loic. Deze omspeelt zijn belager en bedient opnieuw Arthur. Arthur zet voor naar Egon die de bal panklaar voor Lucas maakt en verwoestend uithaalt. De keeper kan de knal afhouden maar de ingelopen Egon schuift dan toch de 2 - 1 binnen.

Ondanks de 2 - 1 blijft het spel van VCNE stroef verlopen. De paar goede combinaties zijn te weinig om echt afstand te nemen. We noteren nog schoten van Loic en Stef naast het doel en een inschuiver van Arthur tegen de paal. Ook een combinatie Wout -Saul met aflegger voor Loic brengt geen extra doelpunt.

Poesele manifesteert zich naar het einde toe zowaar meer met enkele doorbraken.  De verdediging van VCNE is alles behalve waterdicht maar gelukkig is er Sander om op te ruimen. De VCNE Goalie en trainigsbeest  liet zich ook opmerken door zijn sterk verbeterde uit-trap techniek

Zoals gezegd kwam Poesele meer in het stuk voor zonder daar voetballend veel te moeten voor doen.   Het venijn zat zoals dikwijls in de staart maar de paal redde  Sander en VCNE van een gelijkspel.

Een match om vlug te vergeten en op naar het krijtbord in het trainings-lokaal !

Sportieve groeten

 

11:17 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-09-08

U10 KV Drongen – VCNE 1 - 3

Match Drongen 200908-3

Vroeg in de ochtend staat de complete ploeg klaar om richting Drongen te rijden. Ze hebben er zin in en dat zal blijken tijdens het spel.

 

Ploeg: Stef, Lucas,Tijs, Pieter, Loïc, Bram, Arthur, Saul en Sander

 

Scheidsrechter: Vercamer

 

We noteren een leuke match,met twee verschillende spelbeelden. De eerste helft dringt een snel en goed combinerend VCNE de thuisploeg helemaal terug op zijn eigen helft. Er wordt over de flanken gevoetbald en onze blauwen slagen er in om KV telkens weer uit verband te spelen. Onze spelers praten, kijken en tikken de bal rond.

 

Tijdens deze helft zie je ontegensprekelijk de speelwijze en trainingsresultaten van André Vanderdonck.

Na de rust komt er een ander KV Drongen uit de kleedkamer. Ze spelen goed georganiseerd, snel opkomend langs de rechterflank. VCNE wordt onder druk gezet en moet regelmatig alle hens aan dek roepen om de voorsprong te behouden.

Algemeen merk je dat onze jongens beginnen te wennen aan het grotere plein en de aanpassing die dit vraagt. Positiespel begint zich te ontwikkelen.

Deze match was reclame voor het jeugdvoetbal, mede door de excellente spelleiding.

Individueel noteren we enkele bijzonderheden

Saul speelt voor het eerst een belangrijk stuk van de wedstrijd mee en laat een positieve indruk na. De supporters zijn het er over eens: die jongen moet verder doen! Welkom Saul.

 

Loïc valt op door zijn techniek en elegante speelstijl. Was regelmatig de man die zijn tegenstanders alle kanten van het plein liet zien voor hij de bal naar een ploegmaat speelde. Hield bijna permanent 2 man aan de praat en scoorde het derde doelpunt.

 

Stef vertoont zoals steeds wedstrijdinzicht en kan op snelheid heel wat betekenen. Hij speelt en kijkt naar het spel. Helaas kreeg hij te weinig de kans om zijn schot uit de 2° lijn af te vuren.

Tijs vormt het slot op de deur, zeer betrouwbare en stevige verdediger met spelinzicht. In de tweede helft kwam hij samen met de ploeg wat onder druk door de organisatie van de tegenspeler.

Pieter stond in voor de eerste twee doelpunten. Speelde geconcentreerd, scherp en zuiver. Goede aanvallen langs de linkerflank, zuivere passing en schitterende voorzetten.

Lucas blijft gevaarlijk voor elke tegenspeler. Door zijn gestalte en speelstijl maakt hij het elke tegenspeler moeilijk. Werkte hard en leek onvermoeibaar.

Bram vrolijk en goedgemutst als altijd (het lijkt wel Robedoes) vraagt iedereen zich af of hij op Duracel draait. Bram gaat voor elke bal, gaat elk duel aan en loopt kilometers aan elkaar alsof het niets is.

 

Arthur heeft de laatste weken duidelijk groei doorgemaakt. Zijn duelkracht en passing zijn sterk vooruit gegaan. Arthur gaat regelmatig zijn man voorbij, of schermt de bal mooi af om een medespeler te bedienen.

Sander had aanvankelijk weinig werk, maar bleef geconcentreerd meespelen. Goede uittrap en ook technisch gaat hij vooruit. Sander keepte secuur en met vertrouwen. Even kwam hij in moeilijkheden, toen 4 man voor hem opdoken, maar hij verhinderde een 2° doelpunt met een mooie save

 

Verslag: Dirk Vos

 

 

 

21:25 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-09-08

Vroeg uit de veren

Vroeg uit de veren morgen  (zaterdag)! Om 7u45 verzamelen in de zandstraat.

18:34 Gepost door Maurice in Volgende match | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-09-08

U10 VCNE - Semmerzake

Zaterdag 13/9 : U10 VCNE – VC Semmerzake

Het Zandstraat -stadion kwam traagjes op gang vandaag. De terreinen werden extra gesproeid voor de match om zo vlot combinatiespel  in de hand te werken. Het door-de-winterse-voetbal-sfeertje begint zo langzamerhand de bovenhand te krijgen op de hete zomer ...

T1 André stelde zijn nieuwe afgevaardigde voor aan de pers die deze gelegenheid meteen op pelicule vastlegt.

Door deze kleine protocolaire vertraging floot de ref de match enkele minuten na 10u op gang. Het natte grasdek bewees onmiddellijk zijn diensten. VCNE begon meteen te combineren als een geoliede flipperkast . Af en toe zagen we zelfs flitsende bewegingen, maar naderhand bleek dat de schoenen van Arthur daar ergens voor tussen zaten. 

De ene combinatie na de andere werd op de mat getoverd door VCNE zonder evenwel echt doelgevaar. Het otbrak telkens aan geluk of  diepgang om de goalie in verleging te brengen, op één enkele keer na. De doelwachter liet een makkelijke bal ontglippen :  maar Lucas, blijkbaar verblind door de schoenen van Arthur,  had niks in de gaten ...

De gele strijdkrachten van Semmerzake konden daar niets of weinig tegenover stellen. Hier en daar een counter waar de angel snel werd uitgehaald door de kwikke Bram en de secuur spelende Tijs. Keeper Sander was een aandachtig toeschouwer vanuit zijn doel.  Loic toverde nog een paar keer op het middenveld maar de laatste bal bleef uit.

Na 25’ min blauw overwicht  vond de scheids het welletjes en trokken de spelers richting catacomben op zoek naar de sleutel voor de 2 de helft.

Gelukkig  verandering in de 2de helft. T1 heeft duidelijk de nadruk op “doelgevaar” gelegd tijdens de besprekingen.  Al snel kan Saul (ingekomen voor Pieter) een eerste poging richting Semmerzaaks doel afvuren. VCNE probeert  sneller diep te spelen  om zo de Semmerzaakse afweergordel te ontwrichten.  De bal komt nu regelmatiger ook op de blauwe helft maar de thuisverdediging houdt de zaak netjes onder controle.

Na zo’n 10 minuten is de ban eindelijk gebroken. Een snelle diepe bal richting Lucas, die zich door 2 verdedigers wringt en mooi met de buitenkant de botsende bal naast de keeper in de linker benedenhoek draait.  Een verdiende 1- 0. In de euforie van het doelpunt  heeft uw reporter iets te veel tijd nodig om te noteren wanneer Loic op wandel gaat en met links scoort : 2 – 0.

Semmerzake van slag en VCNE blijft drukken. Arthur is ondertussen naar rechts geschoven en Pieter diep in de punt. Zo worden nog enkele corners afgedwongen waarvan Loic er eentje, strak getrapt door Stef,  van dichtbij net-naast devieert met de kop.

In de laatste seconden kan Loic alleen voor de keeper de score nog opdrijven maar de goalie bleef alert.

Het is dan ook een meer dan verdiende 2-0 eindstand gevolgd door een spetterende glij-partij die de toeschouwer tevreden huiswaarts stuurt. Dank U10’ers voor deze knappe sportieve prestatie.  Op naar volgende zaterdag !

14:34 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-09-08

Stijgende lijn

Na een moeilijke start tegen eerst Vinkt (1-3) en dan Leerne (1-2) gaan we nu voor de volle buit tegen Semmerzake aanstaande zaterdag.

Allen op post aanstaande zaterdag om onze blauwen te steunen op zoek naar de eerste overwinning.

 

22:49 Gepost door Maurice in Volgende match | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |