05-10-08

U10 VCNE- Sparta Petegem 3 : 3

Saul, Lucas, Stef, Loïc, Arthus, Bram, Tijs, Wout, Sander, Pieter

De wedstrijd begint spannend. Na 2 minuten leidt Petegem balverlies op het middenveld en strormen onze blauwen op het doel af, helaas zonder resultaat. De supporters houden de adem in als Petegem gevat tegenprikt. Bram wordt gedwongen de bal strak terug te spelen op onze doelman, die de bal rustig controleert en links terug het spel in stuurt.

Petegem stuurt de eerste 8' de aanval en zet VC vast op eigen helft. Onze jongens zoeken duidelijk nog naar het juiste ritme. Na 6' resulteert dit dan ook in een eerste doelpunt, als Sander verslagen wordt door een strak schot. 1-0

 

Blijkbaar rinkelt de bel bij onze blauwen. Zij nemen het heft in handen, om het voor de rest van de wedstrijd niet meer weg te geven. De bal begint rond te gaan en het spel verlegt zich naar de helft van de tegenstander.

De eerste echte aanval levert een corner op. Stef legt de bal mooi voor de voeten van Arthur, die hem nipt naast doel trapt. Verschillende tegenaanvallen van Petegem lopen vast op Tijs en Bram, die achterin de boel mooi gesloten houden. Vooral de rechteraanval van Petegem is snel en sterk. Lucas moet alles uit de kast halen om zijn tegenspeler een beetje in toom te houden.

Na 12' houdt iedereen zijn adem in bij een strak schot van Loïc, maar de groene goalie houdt zijn netten schoon in twee tijden. De schoten op het Petegemse doel stapelen zich op, maar de bal wil er niet in. De bal gaat rond, we zien verschillende mooie aanvallen, zuivere voorzetten en de ban wordt gebroken met een juweel van een afstandschot. Loïc streelt de paal en doet de netten trillen. De bordjes hangen terug gelijk.

Na een periode van middenveldspel, waarbij VC het initiatief blijft behouden, krijgt Petegem  toch de bal mooi voor doel. Sander verricht een wereldsave en houdt de ploeg overeind.

Net voor affluiten lift Tijs de bal mooi boven de verdediging, de Petegemse doelman ziet de bal moeilijk aankomen en de netten trillen opnieuw. 1-2

Hoewel het een gespeelde wedstrijd lijkt, blijft het aartsgevaarlijk. Onze jongens spelen bijna permanent op de overkant, maar als Petegem doorkomt zijn ze snel en gevaarlijk. In de 5de minuut speelt Tijs de bal door naar Lucas, die hem aflegt op Arthur. Arthur geeft de bal mee aan Lucas en die bedient Loïc. Kan dit anders dan opnieuw een schitterend doelpunt geven? Het wordt 1-3.

Petegem blijft spelen en Sander moet verschillende keren plat gaan, maar hij speelt met vertrouwen en houdt zijn netten schoon.

Hoewel Petegem nog twee maal goed door komt en twee maal tegenscoort, geeft de einduitslag geen echte weergave van het spel. 3 - 3 is fair, maar we telden tegelijk ook 15 schoten op doel voor VCNE, tegen 8 schoten op doel voor Petegem.

De analisten zijn het eens met elkaar:

  • Er zit progressie in het spel van onze jongens
  • Achteraan gaven we te veel ruimte weg, soms speelden onze jongens te hoog
  • Rechtsvoor hebben we een probleem, rechtsvoetige aanvaller gezocht!

 

Verslag: Dirk Vos

11:02 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.