31-10-08

VCNE - St DenijsB 5 : 3

Net zoals die andere “Koninklijke” had VCNE het één en ander recht te zetten dit weekend na de 5 - 0 pandoering  op Zevergem.
De sportieve leider moest echter opnieuw aan de veldbezetting sleutelen daar Tijs voor deze wedstrijd niet beschikbaar was, hij was er dan ook niet gerust in vandaag.
Pieter wordt op de linker-achter-stek geplaatst met de wederoptredende Bram aan zijn rechterzijde.

De wedstrijd werd enkele minuten vroeger op gang gefloten zonder thuis-supporters ! De VCNE aanhang had blijkbaar een onaangekondigde protestactie opgezet door meerdere minuten later het stadion te betreden.
VCNE kon hier niet op wachten en begon dartel aan de eerste helft.
Net zoals in die andere “Koninklijke” zou de rijzige voorspeler een opmerkelijke prestatie neerzetten. Na luttele minuten draait Lucas zich mooi vrij van zijn verdediger en besluit meteen met links overhoeks op doel. De keeper van St Denijs wist niet wat hem overkwam en raapt de bal uit de netten 1 - 0.  Saul, fungerend als diepe spits,  zit ook goed in de match en kan bijna de score vergroten door goed voor zijn man te komen. In de 9de minuut moet de blauwe verdediging echter kleur bekennen en komt de score op 1 – 1.

De blauwhemden zijn echter alles behalve uit hun lood geslagen.  Arthur pakt de bal over van Lucas op links en verstuurt vanop de achterlijn en lage voorzet richting doel. Loic komt perfect ingeschoven en de stand staat 2-1 in de 10 de minuut.
De tandem Lucas - Loic draait op volle toeren, dat bewijst  de middenvelder door Lucas in de diepte aan te spelen. De keeper weet zich reeds geklopt :  3 – 1.
St Denijs weigert zich naar de slachtbank te laten leiden en profiteert van een stil-liggende fase : een ingooi wordt tussen Bram en Pieter door mooi binnengelepeld naast Sander : 3 – 2.

De  4 – 2 is echter onvermijdelijk : Stef mist nog een schot na zich mooi vrijgekapt te hebben. Maar de eerder vernoemde tandem doet het weer. Lucas herhaalt de actie van Arthur op de achterlijn en Loic herhaalt zijn eigenste schuif actie : alweer een zeer knap doelpunt.
VCNE swingt deze eerste helft werkelijk als vanouds. Een zeer mooie combinatie met 6 ,7 tussenstappen levert net geen doelpunt op. We noteren nog een mooie duikvlucht van een St Denijs speler na fout van Saul.

De  2 de helft lijkt weinig verandering te brengen , in de 3de minuut : na uitverdedigen van Arthur neemt Loic over en laveert beheerst  door het middenveld. Lucas staat reeds te wachten en knalt beheerst binnen : 5 - 2. Even later poeiert Stef een vrije trap in de handen van de goalie.

De  trainer van St Denijs heeft echter een tactische zet uitgewerkt tijdens de rust. Lucas heeft er nu een schaduw bijgekregen : in de vorm van een viriele verdediger uit het St Denijs kamp.  De man van de match wordt hierdoor zo goed als aan banden gelegd.

VCNE krijgt minder vat op het spel en speelt zenuwachtiger. Alweer een stilstaande fase doet de supporters nagelbijten : een corner voor St Denijs passeert meerdere blauwe verdedigers maar  wordt  toch hoog in doel binnengetrapt , ongrijpbaar voor Sander.

2 minuten later staat de volledige fusie-gemeente te schreeuwen wanneer Sander niet uitkomt op een verre diepe bal. De St Denijs spits en Sander staan oog in oog, de tifosi sluiten de ogen terwijl de trainer zijn stembanden opoffert ...de bal boort zich diep in de bomenrij achter het doel.

Het spel verloopt nu heftiger en er wordt stevig verdedigd. Bram en Pieter hebben handen en voeten vol.  Saul is nog dicht bij een doelpunt maar Sander moet dan weer uitpakken met een wereldsave.

Het eindsignaal ontlokt een zucht van verluchting. De U10 hebben een zeer goede tot uitmuntende eerste helft gespeeld. Fysiek, waar het vorige week vooral fout liep, hebben ze in de 2de helft meer dan stand gehouden.  Man van de match zonder twijfel : Lucas.

19:42 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.