31-10-08

VCNE - St DenijsB 5 : 3

Net zoals die andere “Koninklijke” had VCNE het één en ander recht te zetten dit weekend na de 5 - 0 pandoering  op Zevergem.
De sportieve leider moest echter opnieuw aan de veldbezetting sleutelen daar Tijs voor deze wedstrijd niet beschikbaar was, hij was er dan ook niet gerust in vandaag.
Pieter wordt op de linker-achter-stek geplaatst met de wederoptredende Bram aan zijn rechterzijde.

De wedstrijd werd enkele minuten vroeger op gang gefloten zonder thuis-supporters ! De VCNE aanhang had blijkbaar een onaangekondigde protestactie opgezet door meerdere minuten later het stadion te betreden.
VCNE kon hier niet op wachten en begon dartel aan de eerste helft.
Net zoals in die andere “Koninklijke” zou de rijzige voorspeler een opmerkelijke prestatie neerzetten. Na luttele minuten draait Lucas zich mooi vrij van zijn verdediger en besluit meteen met links overhoeks op doel. De keeper van St Denijs wist niet wat hem overkwam en raapt de bal uit de netten 1 - 0.  Saul, fungerend als diepe spits,  zit ook goed in de match en kan bijna de score vergroten door goed voor zijn man te komen. In de 9de minuut moet de blauwe verdediging echter kleur bekennen en komt de score op 1 – 1.

De blauwhemden zijn echter alles behalve uit hun lood geslagen.  Arthur pakt de bal over van Lucas op links en verstuurt vanop de achterlijn en lage voorzet richting doel. Loic komt perfect ingeschoven en de stand staat 2-1 in de 10 de minuut.
De tandem Lucas - Loic draait op volle toeren, dat bewijst  de middenvelder door Lucas in de diepte aan te spelen. De keeper weet zich reeds geklopt :  3 – 1.
St Denijs weigert zich naar de slachtbank te laten leiden en profiteert van een stil-liggende fase : een ingooi wordt tussen Bram en Pieter door mooi binnengelepeld naast Sander : 3 – 2.

De  4 – 2 is echter onvermijdelijk : Stef mist nog een schot na zich mooi vrijgekapt te hebben. Maar de eerder vernoemde tandem doet het weer. Lucas herhaalt de actie van Arthur op de achterlijn en Loic herhaalt zijn eigenste schuif actie : alweer een zeer knap doelpunt.
VCNE swingt deze eerste helft werkelijk als vanouds. Een zeer mooie combinatie met 6 ,7 tussenstappen levert net geen doelpunt op. We noteren nog een mooie duikvlucht van een St Denijs speler na fout van Saul.

De  2 de helft lijkt weinig verandering te brengen , in de 3de minuut : na uitverdedigen van Arthur neemt Loic over en laveert beheerst  door het middenveld. Lucas staat reeds te wachten en knalt beheerst binnen : 5 - 2. Even later poeiert Stef een vrije trap in de handen van de goalie.

De  trainer van St Denijs heeft echter een tactische zet uitgewerkt tijdens de rust. Lucas heeft er nu een schaduw bijgekregen : in de vorm van een viriele verdediger uit het St Denijs kamp.  De man van de match wordt hierdoor zo goed als aan banden gelegd.

VCNE krijgt minder vat op het spel en speelt zenuwachtiger. Alweer een stilstaande fase doet de supporters nagelbijten : een corner voor St Denijs passeert meerdere blauwe verdedigers maar  wordt  toch hoog in doel binnengetrapt , ongrijpbaar voor Sander.

2 minuten later staat de volledige fusie-gemeente te schreeuwen wanneer Sander niet uitkomt op een verre diepe bal. De St Denijs spits en Sander staan oog in oog, de tifosi sluiten de ogen terwijl de trainer zijn stembanden opoffert ...de bal boort zich diep in de bomenrij achter het doel.

Het spel verloopt nu heftiger en er wordt stevig verdedigd. Bram en Pieter hebben handen en voeten vol.  Saul is nog dicht bij een doelpunt maar Sander moet dan weer uitpakken met een wereldsave.

Het eindsignaal ontlokt een zucht van verluchting. De U10 hebben een zeer goede tot uitmuntende eerste helft gespeeld. Fysiek, waar het vorige week vooral fout liep, hebben ze in de 2de helft meer dan stand gehouden.  Man van de match zonder twijfel : Lucas.

19:42 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-10-08

Zevergem – VCNE 5 : 0

De spelers van dienst zijn : Sander, Arthur, Stef, Saul, Loic, Tijs, Pieter, Wout, Lucas.

Sander neemt terug zijn plaats in het doel in. Lucas vervangt Bram achteraan.
De tegenstander heeft de reputatie om altijd te winnen …

Na 1 minuut reeds een hoekschop voor de blauwtjes.
Meteen nadien een eerste redding van Sander.

We noteren enkele mooie acties :
•    Een mooie dribbel van Loic
•    Een mooie actie na een mooie voorzet van Loic
•    Een 2de reddingsactie van Sander
•    2 mooie kapbewegingen van Arthur.
•    Opnieuw een mooie redding van Sander, goed uitgekomen en plat op de grond
•    Een zeer mooi schot van “Pieter of Loïc”, na goed doorpassen van Saul (de reporter was even afgeleid door een aantal te luidruchtige toeschouwers).

De snelle en krachtige spitsen van Zevergem komen steeds nadrukkelijk in beeld.
Het is alsof de weergoden er iets mee te maken hebben, maar tegelijk met een aantal donkere wolken boven Zevergem verschijnen de geeltjes op links: een strak schot en … 1–0.

Wij laten het hoofd niet hangen, en we noteren 3 hoekschoppen op rij voor onze blauwtjes, jammer genoeg zonder doelpunten.
Arthur trapt net naast.
Tijs dribbelt mooi uit op rechts.
Sander redt een schot van dicht bij het doel.
Tijs kopt zuiver met het hoofd door.
Tweemaal een mooie doorsteek van Lucas, waarna Stef en Pieter sterk overnemen.
Veel inzet, echter steeds met weinig of geen doelgevaar.

Wij geraken totaal niet meer over de middellijn.

We gaan rusten met een 1 – 0 achterstand. Er is nog niets verloren.

Meteen na de rust wordt Tijs neergehaald. Hij leert dat verdedigers wel eens hard aangepakt worden, maar hij bijt door.
En dan, een voorzet van links van de geeltjes, Lucas raakt de bal en we noteren een own-goal: 2-0. Zelfs als Lucas achteraan speelt, wil hij toch zijn goaltje meepikken.
We noteren nog een schot van Loic van heel ver: een botsende bal die net over gaat. Even later een gekraakt schot van Stef.
Terug een scherpe actie van Zevergem: met 2 geeltjes alleen naar doel. Gelukkig kan Lucas hard lopen: hij spurt zijn ziel uit zijn lijf, hindert de aanvallers net genoeg zodat Sander een doelpunt kan verhinderen.

Wout vervangt nu Soul. Lucas wordt links voor geplaatst.

 
Jammergenoeg gaat het nu zeer snel:
•    Na een hoekschop wordt het 3-0.
•    Een volgende hoekschop wordt mooi gepakt door Sander.
•    Tijs wordt een 2de maal hard gepakt: hier had de scheidsrechter zeker moeten fluiten.
•    Een heel mooi schot in de kleine hoek: 4-0.
•    Meteen na de aftrap: 5-0.

Samenvatting van deze wedstrijd:
Onze jongens hebben heel veel inzet getoond.
Ook bij een grote achterstand bleven ze er voor gaan (tot zelfs in de kleedkamers toe).
We moeten toegeven dat we nagenoeg geen enkele echte kans hebben gehad.
De tegenstander was te sterk : zowel op kracht als op snelheid, en zeker op effectiviteit.
Een verdiende overwinning voor Zevergem, maar wel met overdreven cijfers.
Vooral bij nederlagen leren we vaak veel bij.
Een wijze uitspraak van een ervaren supporter : ze zullen nog veel verliezen in hun carriere.

Patrick.

21:10 Gepost door Maurice in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-10-08

U10 VCNE - Bottelare 3 : 1

Ploeg: Arthur, Brent, Bram, Egon, Loïc, Lucas; Pieter, Saul, Stef en Tijs
 
Reeds van de eerste minuut van dit treffen tussen twee sterke teams werd het vuur aan het lont gestoken. De toeschouwers, voorts genietend van een stralend herfstweer, konden reeds in de openingsfase Lucas een fraaie opening op links zien maken. Dit vroege offensief van blauw werd onmiddellijk gevolgd door twee scherpe tegenaanvallen. Pieter voor deze gelegenheid in de goal verbaasde evenwel vriend en vijand met zijn roekeloze – maar geweldig secure – tussenkomsten. Het was een heen en weer voetbal op het scherp van de snee met in de openingsminuten doelpogingen van Arthur, Lucas en Tijs. Het spel werd breed gehouden door Stef, Egon en Saul die elk scherp speelden en  uitdrukkelijk de bal opeisten. Op het middenveld werd Loïc sterk onder druk gezet door een meerderheid aan centrale spelers. Op verdedigd vlak was het vaak Bram die de tegenstander op het laatste moment belette om echt gevaarlijk op doel uit te halen. Tenslotte helde in dit powerplay de balans over ten voordele van VCNE. Een aanval langs rechts en een schot van Loïc zorgde voor de 1 – 0 ! Bottelare ging terstond op zoek naar de gelijkmaker maar botste hierbij op de paal. Ook voor VCNE stond de paal in de weg. Een uitstekend getrapt schot van Lucas belandde via de binnenkant van de paal in de handen van de keeper. Een uitstekende helft leerde dat VCNE bijzonder gretig voetbalde, maar ook een tegenstander op zijn weg vond die zich allerminst opzij liet zetten.
Ook de tweede helft, met bij blauw ook Brent in de ploeg, ging op hetzelfde felle elan voort. Bram liet het publiek zien wat het betekent om geen millimeter ruimte te geven aan de tegenstander en Stef lanceerde een kanonskogel op de goal. Bottelare zette evenwel VCNE in de openingsfase sterk onder druk. Het was echter opnieuw VCNE dat met een fraai doelpunt op de counter, getekend Loïc, het laken naar zich toetrok. VCNE – Bottelare 2 – 0. Niet voor lang echter: op het kwartier van de tweede helft scoorde Bottelare de aansluitingstreffer (2-1). Het slot was voor de blauwen.Na nogmaals een schitterend tussenkomst van Pieter en een fraaie opbouw  van blauw, kwam Lucas op links alleen voor de goal en maakte de doorbraak koelbloedig af. Met 3-1 stond de eindstand op het bord. De toeschouwers werden op 11 oktober duidelijk verwend met een fraai spektakelstuk met een VCNE dat veel inzet op de grasmat tentoonspreidde en technisch verfijnd totaalvoetbal bracht.  
 
Verslaggever : Ulrik Lenaerts

10:16 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-10-08

Proficiat

Dikke proficiat aan alle crossers van VCNE U10. Onze jongens hebben zo goed als alle podium plaatsen bezet van dit fantastisch waterfestijn ..euh loopfestijn. Jammer voor Tijs die door deze verzopen omstandigheden te laat kwam om zijn kompanen bij te staan tegen de makkers van vorig seizoen (Thibo en Thibeau) ...

Het zal zo stilaan niet meer aan de fysiek liggen op zaterdag ...

Sportieve groeten

22:12 Gepost door Maurice in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-10-08

U10 VCNE- Sparta Petegem 3 : 3

Saul, Lucas, Stef, Loïc, Arthus, Bram, Tijs, Wout, Sander, Pieter

De wedstrijd begint spannend. Na 2 minuten leidt Petegem balverlies op het middenveld en strormen onze blauwen op het doel af, helaas zonder resultaat. De supporters houden de adem in als Petegem gevat tegenprikt. Bram wordt gedwongen de bal strak terug te spelen op onze doelman, die de bal rustig controleert en links terug het spel in stuurt.

Petegem stuurt de eerste 8' de aanval en zet VC vast op eigen helft. Onze jongens zoeken duidelijk nog naar het juiste ritme. Na 6' resulteert dit dan ook in een eerste doelpunt, als Sander verslagen wordt door een strak schot. 1-0

 

Blijkbaar rinkelt de bel bij onze blauwen. Zij nemen het heft in handen, om het voor de rest van de wedstrijd niet meer weg te geven. De bal begint rond te gaan en het spel verlegt zich naar de helft van de tegenstander.

De eerste echte aanval levert een corner op. Stef legt de bal mooi voor de voeten van Arthur, die hem nipt naast doel trapt. Verschillende tegenaanvallen van Petegem lopen vast op Tijs en Bram, die achterin de boel mooi gesloten houden. Vooral de rechteraanval van Petegem is snel en sterk. Lucas moet alles uit de kast halen om zijn tegenspeler een beetje in toom te houden.

Na 12' houdt iedereen zijn adem in bij een strak schot van Loïc, maar de groene goalie houdt zijn netten schoon in twee tijden. De schoten op het Petegemse doel stapelen zich op, maar de bal wil er niet in. De bal gaat rond, we zien verschillende mooie aanvallen, zuivere voorzetten en de ban wordt gebroken met een juweel van een afstandschot. Loïc streelt de paal en doet de netten trillen. De bordjes hangen terug gelijk.

Na een periode van middenveldspel, waarbij VC het initiatief blijft behouden, krijgt Petegem  toch de bal mooi voor doel. Sander verricht een wereldsave en houdt de ploeg overeind.

Net voor affluiten lift Tijs de bal mooi boven de verdediging, de Petegemse doelman ziet de bal moeilijk aankomen en de netten trillen opnieuw. 1-2

Hoewel het een gespeelde wedstrijd lijkt, blijft het aartsgevaarlijk. Onze jongens spelen bijna permanent op de overkant, maar als Petegem doorkomt zijn ze snel en gevaarlijk. In de 5de minuut speelt Tijs de bal door naar Lucas, die hem aflegt op Arthur. Arthur geeft de bal mee aan Lucas en die bedient Loïc. Kan dit anders dan opnieuw een schitterend doelpunt geven? Het wordt 1-3.

Petegem blijft spelen en Sander moet verschillende keren plat gaan, maar hij speelt met vertrouwen en houdt zijn netten schoon.

Hoewel Petegem nog twee maal goed door komt en twee maal tegenscoort, geeft de einduitslag geen echte weergave van het spel. 3 - 3 is fair, maar we telden tegelijk ook 15 schoten op doel voor VCNE, tegen 8 schoten op doel voor Petegem.

De analisten zijn het eens met elkaar:

  • Er zit progressie in het spel van onze jongens
  • Achteraan gaven we te veel ruimte weg, soms speelden onze jongens te hoog
  • Rechtsvoor hebben we een probleem, rechtsvoetige aanvaller gezocht!

 

Verslag: Dirk Vos

11:02 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |