02-11-08

St Denijs Westrem A – VCNE

In een druilerige regen, koude wind, trekt de stoet naar St Denijs Westrem. De spelers zijn er niet helemaal gerust in. Is dit de onoverwinnelijke ploeg van ST Denijs?

Een eerste studieronde maakt snel duidelijk dat onze jongens zeker niet minder zijn. Zowel op vlak van duelkracht als techniek en snelheid hoeven we voor de tegenstrever niet onder te doen. Ook tactisch zit het team goed in elkaar. Tijs is een rij opgeschoven, in de verdediging zien we Pieter die af en toe goed mee opschuift en Bram die achteraan zijn tanden laat zien aan iedereen die het waagt onze goal te naderen.

Onze spelers voelen het evenwicht en ontbinden alle duivels. We nemen het spel steeds meer aan in handen. In de eerste helft schilderen onze jongens de groene deklat blauw, maar de bal gaat er niet in. Links vooraan verstuurt Lukas verschillende scherpe voorzetten, soms belaagd door twee verdedigers en vaak van uit zeer moeilijke hoek. Loïc etaleert zijn technische kwaliteiten en Stef laat iedereen voelen dat het minste gaatje fataal kan zijn.

Net voor half time oordelen de voetbalgoden dat rechtvaardigheid moet geschieden. Lucas scoort. De glimlach bij André doorbreekt zowaar het Allerheiligenweer en de supporters worden bijna wild.

De tweede time wordt iets lastiger. Hoewel onze jongens een zelfde kwaliteit ten toon spreiden, komt St Denijs beter in de wedstrijd. Het wordt een fysiek uitputtende mach, maar de Blauwen versagen niet. Ze smaken de overwinning en spelen als een hecht geheel. Achterin worden alle gaten gedicht, de flanken worden afwisselend en permanent gebruikt en zowel Pieter,Tijs, Loïc als Stef tonen dat elke meter ruimte die ze in de tweede lijn krijgen, doelgevaar oplevert.

St Denijs bezwijkt als Loïc een wereldgoal scoort, hij stift de bal staalhard, maar mooi en heel erg zuiver over de keeper en net onder de deklat. Saul krijgt de bal voor de voet en scoort bijna zijn eerste goal, maar de bal gaat nipt naast. Aan de zijlijn is men het er over eens… binnenkort krijgen we zijn eerste doelpunt te zien. Uiteindelijk krijgt ook Tijs waar hij de hele wedstrijd al naar zoekt, hij legt 3 – 0 vast.

Hoewel onze jongens de match beheersen, is St Denijs strijdend ten onder gegaan. Sander hield zijn netten schoon, maar bleef zeker niet werkloos. Ook hij moest verschillende keren goed plat gaan om dit resultaat te halen.

De technische staf koos geen man van de match. Dit was een collectieve prestatie van hoog niveau, waarin werkelijk iedere speler het beste van zichzelf toonde. Proficiat jongens!

Verslag: Dirk Vos

19:12 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.