09-11-08

VCNE – Petegem A : 2 - 4

Ploeg: Arthur, Sander, Bram, Egon, Lucas, Pieter, Saul, Stef en Tijs

Het zou een moeilijke thuismatch worden. Dat wisten de blauwen van VCNE reeds vooraf.  Petegem A was immers de ploeg die eerder ook al het supersterke Zevergem had afgedroogd. Daar kwam voor blauw nog bij dat spelverdeler Loïc niet van de partij was. Aan goede moed en inzet zou het VCNE niet ontbreken, maar de afwezigheid van Loïc was erg zichtbaar in het spelverloop.

Het wedstrijdbegin was gelijkopgaand. Reeds in de eerste minuut brak Lucas door en leverde een fraaie voorzet af. Aan de andere kant van het veld maakte Bram een aanval van Petegem onschadelijk. Toch stond al vlug de 0 – 1 op het bord. Petegem forceerde door het centrum een aanval en werkte af met een hard schot voorbij Sander.

VCNE liet het hier niet bij en ging op zoek naar de tegentreffer. Na een hard getrapte vrijschop van Stef, besloot Tijs maar vlak langs het doel. Bij een doorbraak van Lucas ontbrak maar net de laatste pass en een schot van Pieter werd afgeblokt in corner.  Ook Petegem ging op zoek naar een doelpunt. Sander hield echter met een aantal mooie tussenkomsten de netten vooralsnog vrij. Stef, Bram en Pieter moesten vaak brandjes blussen bij doorbraken van Petegem. Egon, Tys en Lucas hielden vooraan druk op Petegem.

De eerste helft was alles samen toch geen spektakelstuk. Petegem was niet geweldig en bij blauw ontbrak de samenhang al te vaak.
De tweede helft ging furieus van start. Na een mooie aangever van Tijs maakte Lucas de gelijkmaker. Ook Arthur liet zich uitdrukkelijk gelden en gaf een mooi schot op doel. Een scherpe tegenaanval van Petegem belandde in het zijnet. Saul besloot net naast de paal na een pass van Lucas.

Het was na samenspel met Arthur dat Lucas alleen op doel kon afgaan en super beheerst afwerkte: 2 – 1 en VCNE zowaar op voorsprong.
Petegem liet blauw echter niet lang in de illussie van de overwinning. Sander kon het schot van een mooi opgebouwde aanval in eerste instantie nog keren, maar moest zich op een tweede poging gewonnen geven. Enkele minuten later bij een volgende tegenaanval stond het reeds 3 – 2.

Petegem kon zeker op stilstaande fases veel klasse tentoonspreiden. De bal na een hoekschop werd in één tijd op de voet genomen en het was 4 – 2.
VCNE bleef moedig en met inzet spelen, maar een winst of gelijkspel zat er deze keer niet in.

Verslag : Ulrik

13:47 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.