15-11-08

(15/11/08) FC Merelbeke – VCNE : 0 – 6

In deze klassieker hebben Tijs en Pieter van plaats gewisseld. De match werd op gang gefloten en 3 passen later lag de bal panklaar voor Pieters’ linker : 0 – 1.  Dit moet de snelste goal van het jaar zijn. Maar ondanks deze vroege treffer zijn de eerste minuten een verkenningsronde. Lucas wil een matchverloop als vorige week vermijden en geeft aanwijzingen voor de verdediging. De T1 wil Pieter zo hoog mogenlijk houden om zo diens snelheid uit te spelen.

Het was op dat moment dat  ondergetekende het woord hoorde vallen waarvan ik dacht dat het reeds oud en vergrijsd, totaal achterhaald,  het voetbal verlaten had ...”Schuimer”. Komende van het werkwoord “Schuimen” en gehanteerd vele jaren geleden tegen de spitsen die een hele match voorin bleven hangen . Zo dicht mogenlijk bij het doel van de tegenstander. Een onsportieve smet .

Maar Pieter was helemaal geen “schuimer”, integendeel. Hij bevond zich net boven de middenlijn en verplichtte zo 2 verdedigers niet te participeren in een schaarse aanval van Merelbeke. VCNE had dit werkwoord helemaal niet nodig. Waar we hier getuige van waren was taktiek van de bovenste plank met aanvallende instelling. De reden waarom elke toeschouwer richting stadion trekt.

In de 6de minuut  tekenen Arthur, Lucas en Loic een gelijkbenige driehoek  via de linkerflank. Loic werkt perfect af : 0 – 2. Twee minuten later voert het drietal een herhaling op maar zonder doelpunt. De voorzet van Lucas is “te” strak.

In de negende minuut trekt de blauwe armada alweer richting doel FC. Lucas stoomt door in de laatste meters en knalt eerst op de keeper, in de rebound kopt hij resoluut binnen : 0 – 3 na goed 10 minuten spelen.

De match is eigenlijk reeds gespeeld wanneer en pracht combinatie op rechts wordt ingegeven door Stef vanop het eigen doelgebied. Pieter controleert ergens halfweg op rechts. Hij speelt onmiddellijk Loic  aan centraal die de vrijstaande Lucas op links bedient. De blonde reus steekt in bloedvorm en laat  zulke kansen niet liggen : droog  langs de grond in de verste hoek : 0 – 4.

De laatste minuten van de eerste helft zijn voor Pieter met 2 kansen : 1 gaat met rechts nipt naast en bij de 2de  kans ziet hij de vrijstaande Saul niet na een lange rush en besluit hij vermoeid op de keeper.

Tijdens de rust gonst het van ongeloof in de supportersrangen.

In de 2de minuut van de 2de helft zien we concentratie-verlies bij VCNE. De verdediging wil mee naar voor en zo komt een Merelbeekse aanvaller door balverlies alleen voor Sander te staan. Sander blijft pal en de aanvaller kan niet anders dan zijn schot naast plaatsen.

Deze 2de helft is een stukje minder dan de eerste. Natuurlijk zit het scoreverloop daar voor iets tussen.  Arthur blijft nochtans stevig doorgaan op links en Tijs probeert het vanuit de 2 de lijn. Maar het is pas in de 8ste minuut, op corner van Stef, dat Loic nog een kans omzet in een doelpunt. Hij neemt de bal in één tijd met het binnenkantje en de bal draait tergend traag binnen : 0 – 5.

De laatste goal mag er ook wezen, een pegel van Stef vanop zo’n 15 meter verdwijnt hoog boven de keeper in de winkelhaak, we noteren de 13 de minuut : 0 – 6.

VCNE speelt de match verder rustig uit zonder noemenswaardige kansen. Het heeft een sterke prestatie laten zien vandaag. Collectief kwamen ze heel goed voor de dag.  De bal ging bij momenten zeer snel rond. Al dient gezegd te worden dat FC Merelbeke hen niet veel in de weg gelegd heeft.  Er waren 9 mannen van de match !

 

16:52 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.