23-11-08

(22/11/08) VCNE – Zwijnaarde 3 - 5

Jeugdvoetbal is iets om te koesteren in een gemeente. Wekelijks ontmoeten ouders en kinderen elkaar en alle verschillen en tegenstellingen verdwijnen als men samen met sport en opvoeding bezig is.

In de eerste barre winterdag van dit jaar wacht de U10 een moeilijke wedstrijd. Zwijnaarde is voltallig aanwezig, terwijl Stef en Bram vandaag afwezig zijn.

Na 5 minuten is de nul van het bord. Sander grijpt naast de bal en ook een ultieme snoekduik kan niet verhinderen dat VC op achtervolgen aangewezen is.

Zwijnaarde, dat het niet nauw neemt met de leeftijden van haar spelers, blijft drukken en onze jongens hebben het moeilijk. Pieter neemt het tegenoverstaande doel regelmatig op de korrel, maar de bal wil niet tegen de netten.

Een schot uit de tweede lijn doet integendeel terug de eigen netten trillen. Iedereen houdt zijn adem in, terwijl de hemelsluizen zich openen en we een sneeuwbui krijgen.

Kort voor de rust breekt Pieter de ban. Met een strak overhoeks schot verrast hij vriend en tegenstrever. 1 - 2

Even later geeft Saul een sublieme voorzet, waarna Pieter zijn tweede doelpunt maakt.

Na de rust is het spel, niettegenstaande het fysieke overwicht van de bezoekers gelijk op. Toch moet Sander verschillende malen zijn kunnen tonen.

Halfweg de tweede helft komt VC zowaar op voorsprong als Loïc van uit een onmogelijke hoek een wereldgoal scoort.

De sneeuw en koude laten zich nu voelen en het fysieke overwicht van de bezoekers begint door te wegen. Er wordt snel en vinnig gespeeld en uiteindelijk scoort Zwijnaarde nog twee keer.

De winterkou wordt weggespoeld met een warm soepje of een 'kleintje' en even later kijken we uit naar de volgende wedstrijd.

Verslag: Dirk Vos

 

22:36 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.