30-11-08

(29-11-08) Melsen - VCNE : 2 – 1

Het was al weer een tijdje geleden dat deze lichting de degens kon kruisen op het veld. Vorig jaar zat Melsen niet in de reeks van onze toenmalige duiveltjes. Voor core-supporter Patrick was het een blij weerzien met het verleden.  Das dan ook niet zo moeilijk want bij Melsen lijkt de tijd wel te hebben stil gestaan...

Niet zo op het veld. Daar startten onze U10 furieus. Bram was er niet bij, Egon vervoegde de kern. De blauwbloezen hadden er zin in vandaag , opgewarmd als ze waren dankzij de handschoenen van Trainer Andre. Voor de supporters was het even doorbijten bij deze ochtendlijke temperatuur.

VCNE legde meteen zijn vistikaartje op de mat neer. Mooie combinaties tot aan de doelmond. Eerst nog overgeknald door Stef met binnenkant voet. In de 4de minuut  tovert Arthur een mooie dribbel uit de voeten : een overstapje, dreigen naar rechts en dan links meenemen. Voorzet naar Loic schuin voor doel die de bal subtiel in de verste hoek devieert. Melsen stond er bij en keek er naar. Een vroeg doelpunt, we waren goed vertrokken. De volledige zandstraat-armada draaide goed, Tijs recupereert een bal knap aan de middenlijn uitweikend naar rechts. Hij speelt Loic aan die meteen de goed vrijstaande Saul bedient, de keeper kan nipt de meubelen redden.

VCNE blijft zo de gevaarlijkste ploeg, maar Melsen lijkt stilaan van de eerste schrik te bekomen en kan af en toe via een "diepe bal" op de kleine snelle voorspeler terug prikken. Tijs is nu verplicht van een paar meter te "zakken" en de bal regelmatig in corner te werken.

Sander staat met vertrouwen te keepen en komt geregeld goed uit. Later zullen we begrijpen dat de thuisaanhang hier voor iets tussen zat.  Het spel gaat nu evenwichtig op en neer, VCNE zoekt  dat geruststellende 2de doelpunt en Melsen de aansluiting.

Met deze minimale voorsprong  trekken onze spelers naar de verwarmde kleedkamer voor een oppeppend mandarijntje gesponsord door de Vanderdonck fruit industrie.

De 2 helft brengt een Melsen die zo mogenlijks nog steviger uit de kleedkamers komt. De bezoekers  moeten gedurende 10 minuten bijna elke minuut een hoekschop  toestaan. Niet dat VCNE geen weerwerk biedt. Maar de pech in de afwerking van enkele goede kansen weegt op het vertrouwen. Dit krijgt dan ook een flinke deuk wanneer Melsen tegenscoort. Een slecht ontzette bal wordt gerecupereerd door de thuisploeg en de snelle spits knalt vanop de zijlijn en van dichtbij binnen aan de eerste paal.

De spanning  is nu te snijden en VCNE probeert de forsing door te voeren. De toeschouwers schreeuwen het uit wanneer 1, 2 tot 3 doelrijpe kansen geen doelpunt opleveren. Op een gegeven moment staan 4 blauwe shirts oog in oog met de doelmond. Maar alsof de Melsense beschermengel zelf er zich mee komt bemoeien botst de bal "op"net voor Lucas wil voorzetten - weg kans. Een mooie ingestudeerd nummertje met een korte corner van Arthur op Loic die terug meegeeft met Arthur. Zijn schot-voorzet strandt echter op de paal.

Pieter probeert een knal vanuit de 2de lijn maar moet alle zeilen bijtrekken wanneer Melsen alweer verscheidene corners komt afdwingen. En hier valt alweer het spreekwoordelijke deksel op de neus. 2 minuten voor afluiten kan een Melsense snelle spits de afvallende bal uit een scrimage mooi naast Sander in doel plaatsen : 2 - 1. VCNE kreeg nog minstens één extra minuut  over tijd om tegen te scoren maar dit mocht niet baten.

Melsen pakt hier verdiend de overwinning. Zij vonden een sterk tegenwicht en mede door een VCNE dat de kansen niet kon afmaken. Ook de thuis supporters zagen een mooie spannende match tussen 2 "voetballende" ploegen.

Maurice

 

10:30 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.