30-11-08

(29-11-08) Melsen - VCNE : 2 – 1

Het was al weer een tijdje geleden dat deze lichting de degens kon kruisen op het veld. Vorig jaar zat Melsen niet in de reeks van onze toenmalige duiveltjes. Voor core-supporter Patrick was het een blij weerzien met het verleden.  Das dan ook niet zo moeilijk want bij Melsen lijkt de tijd wel te hebben stil gestaan...

Niet zo op het veld. Daar startten onze U10 furieus. Bram was er niet bij, Egon vervoegde de kern. De blauwbloezen hadden er zin in vandaag , opgewarmd als ze waren dankzij de handschoenen van Trainer Andre. Voor de supporters was het even doorbijten bij deze ochtendlijke temperatuur.

VCNE legde meteen zijn vistikaartje op de mat neer. Mooie combinaties tot aan de doelmond. Eerst nog overgeknald door Stef met binnenkant voet. In de 4de minuut  tovert Arthur een mooie dribbel uit de voeten : een overstapje, dreigen naar rechts en dan links meenemen. Voorzet naar Loic schuin voor doel die de bal subtiel in de verste hoek devieert. Melsen stond er bij en keek er naar. Een vroeg doelpunt, we waren goed vertrokken. De volledige zandstraat-armada draaide goed, Tijs recupereert een bal knap aan de middenlijn uitweikend naar rechts. Hij speelt Loic aan die meteen de goed vrijstaande Saul bedient, de keeper kan nipt de meubelen redden.

VCNE blijft zo de gevaarlijkste ploeg, maar Melsen lijkt stilaan van de eerste schrik te bekomen en kan af en toe via een "diepe bal" op de kleine snelle voorspeler terug prikken. Tijs is nu verplicht van een paar meter te "zakken" en de bal regelmatig in corner te werken.

Sander staat met vertrouwen te keepen en komt geregeld goed uit. Later zullen we begrijpen dat de thuisaanhang hier voor iets tussen zat.  Het spel gaat nu evenwichtig op en neer, VCNE zoekt  dat geruststellende 2de doelpunt en Melsen de aansluiting.

Met deze minimale voorsprong  trekken onze spelers naar de verwarmde kleedkamer voor een oppeppend mandarijntje gesponsord door de Vanderdonck fruit industrie.

De 2 helft brengt een Melsen die zo mogenlijks nog steviger uit de kleedkamers komt. De bezoekers  moeten gedurende 10 minuten bijna elke minuut een hoekschop  toestaan. Niet dat VCNE geen weerwerk biedt. Maar de pech in de afwerking van enkele goede kansen weegt op het vertrouwen. Dit krijgt dan ook een flinke deuk wanneer Melsen tegenscoort. Een slecht ontzette bal wordt gerecupereerd door de thuisploeg en de snelle spits knalt vanop de zijlijn en van dichtbij binnen aan de eerste paal.

De spanning  is nu te snijden en VCNE probeert de forsing door te voeren. De toeschouwers schreeuwen het uit wanneer 1, 2 tot 3 doelrijpe kansen geen doelpunt opleveren. Op een gegeven moment staan 4 blauwe shirts oog in oog met de doelmond. Maar alsof de Melsense beschermengel zelf er zich mee komt bemoeien botst de bal "op"net voor Lucas wil voorzetten - weg kans. Een mooie ingestudeerd nummertje met een korte corner van Arthur op Loic die terug meegeeft met Arthur. Zijn schot-voorzet strandt echter op de paal.

Pieter probeert een knal vanuit de 2de lijn maar moet alle zeilen bijtrekken wanneer Melsen alweer verscheidene corners komt afdwingen. En hier valt alweer het spreekwoordelijke deksel op de neus. 2 minuten voor afluiten kan een Melsense snelle spits de afvallende bal uit een scrimage mooi naast Sander in doel plaatsen : 2 - 1. VCNE kreeg nog minstens één extra minuut  over tijd om tegen te scoren maar dit mocht niet baten.

Melsen pakt hier verdiend de overwinning. Zij vonden een sterk tegenwicht en mede door een VCNE dat de kansen niet kon afmaken. Ook de thuis supporters zagen een mooie spannende match tussen 2 "voetballende" ploegen.

Maurice

 

10:30 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-11-08

Mosselfestijn zaterdag 29/11

We spreken zaterdag avond reeds om 19u af zodat we zeker samen kunnen zitten. Patrick en Johanna kunnen pas vanaf 20u maar dan maken we er een flinke apéro van.

PS : Vergeet niet vooraf voor kaarten te zorgen. Die kunnen bekomen worden in de kantine.

Dirk Vos (3pers)
Patrick De Cock (5 pers)
David Gevaert (4pers + 1 )
Maurice (4 pers)

Totaal 17 personen.

22:28 Gepost door Maurice in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-11-08

GEEN TRAINING

TRAINING VANDAAG (ma 24/11) AFGELAST DOOR WEERSOMSTANDIGHEDEN !!

13:11 Gepost door Maurice in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-11-08

(22/11/08) VCNE – Zwijnaarde 3 - 5

Jeugdvoetbal is iets om te koesteren in een gemeente. Wekelijks ontmoeten ouders en kinderen elkaar en alle verschillen en tegenstellingen verdwijnen als men samen met sport en opvoeding bezig is.

In de eerste barre winterdag van dit jaar wacht de U10 een moeilijke wedstrijd. Zwijnaarde is voltallig aanwezig, terwijl Stef en Bram vandaag afwezig zijn.

Na 5 minuten is de nul van het bord. Sander grijpt naast de bal en ook een ultieme snoekduik kan niet verhinderen dat VC op achtervolgen aangewezen is.

Zwijnaarde, dat het niet nauw neemt met de leeftijden van haar spelers, blijft drukken en onze jongens hebben het moeilijk. Pieter neemt het tegenoverstaande doel regelmatig op de korrel, maar de bal wil niet tegen de netten.

Een schot uit de tweede lijn doet integendeel terug de eigen netten trillen. Iedereen houdt zijn adem in, terwijl de hemelsluizen zich openen en we een sneeuwbui krijgen.

Kort voor de rust breekt Pieter de ban. Met een strak overhoeks schot verrast hij vriend en tegenstrever. 1 - 2

Even later geeft Saul een sublieme voorzet, waarna Pieter zijn tweede doelpunt maakt.

Na de rust is het spel, niettegenstaande het fysieke overwicht van de bezoekers gelijk op. Toch moet Sander verschillende malen zijn kunnen tonen.

Halfweg de tweede helft komt VC zowaar op voorsprong als Loïc van uit een onmogelijke hoek een wereldgoal scoort.

De sneeuw en koude laten zich nu voelen en het fysieke overwicht van de bezoekers begint door te wegen. Er wordt snel en vinnig gespeeld en uiteindelijk scoort Zwijnaarde nog twee keer.

De winterkou wordt weggespoeld met een warm soepje of een 'kleintje' en even later kijken we uit naar de volgende wedstrijd.

Verslag: Dirk Vos

 

22:36 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-11-08

(15/11/08) FC Merelbeke – VCNE : 0 – 6

In deze klassieker hebben Tijs en Pieter van plaats gewisseld. De match werd op gang gefloten en 3 passen later lag de bal panklaar voor Pieters’ linker : 0 – 1.  Dit moet de snelste goal van het jaar zijn. Maar ondanks deze vroege treffer zijn de eerste minuten een verkenningsronde. Lucas wil een matchverloop als vorige week vermijden en geeft aanwijzingen voor de verdediging. De T1 wil Pieter zo hoog mogenlijk houden om zo diens snelheid uit te spelen.

Het was op dat moment dat  ondergetekende het woord hoorde vallen waarvan ik dacht dat het reeds oud en vergrijsd, totaal achterhaald,  het voetbal verlaten had ...”Schuimer”. Komende van het werkwoord “Schuimen” en gehanteerd vele jaren geleden tegen de spitsen die een hele match voorin bleven hangen . Zo dicht mogenlijk bij het doel van de tegenstander. Een onsportieve smet .

Maar Pieter was helemaal geen “schuimer”, integendeel. Hij bevond zich net boven de middenlijn en verplichtte zo 2 verdedigers niet te participeren in een schaarse aanval van Merelbeke. VCNE had dit werkwoord helemaal niet nodig. Waar we hier getuige van waren was taktiek van de bovenste plank met aanvallende instelling. De reden waarom elke toeschouwer richting stadion trekt.

In de 6de minuut  tekenen Arthur, Lucas en Loic een gelijkbenige driehoek  via de linkerflank. Loic werkt perfect af : 0 – 2. Twee minuten later voert het drietal een herhaling op maar zonder doelpunt. De voorzet van Lucas is “te” strak.

In de negende minuut trekt de blauwe armada alweer richting doel FC. Lucas stoomt door in de laatste meters en knalt eerst op de keeper, in de rebound kopt hij resoluut binnen : 0 – 3 na goed 10 minuten spelen.

De match is eigenlijk reeds gespeeld wanneer en pracht combinatie op rechts wordt ingegeven door Stef vanop het eigen doelgebied. Pieter controleert ergens halfweg op rechts. Hij speelt onmiddellijk Loic  aan centraal die de vrijstaande Lucas op links bedient. De blonde reus steekt in bloedvorm en laat  zulke kansen niet liggen : droog  langs de grond in de verste hoek : 0 – 4.

De laatste minuten van de eerste helft zijn voor Pieter met 2 kansen : 1 gaat met rechts nipt naast en bij de 2de  kans ziet hij de vrijstaande Saul niet na een lange rush en besluit hij vermoeid op de keeper.

Tijdens de rust gonst het van ongeloof in de supportersrangen.

In de 2de minuut van de 2de helft zien we concentratie-verlies bij VCNE. De verdediging wil mee naar voor en zo komt een Merelbeekse aanvaller door balverlies alleen voor Sander te staan. Sander blijft pal en de aanvaller kan niet anders dan zijn schot naast plaatsen.

Deze 2de helft is een stukje minder dan de eerste. Natuurlijk zit het scoreverloop daar voor iets tussen.  Arthur blijft nochtans stevig doorgaan op links en Tijs probeert het vanuit de 2 de lijn. Maar het is pas in de 8ste minuut, op corner van Stef, dat Loic nog een kans omzet in een doelpunt. Hij neemt de bal in één tijd met het binnenkantje en de bal draait tergend traag binnen : 0 – 5.

De laatste goal mag er ook wezen, een pegel van Stef vanop zo’n 15 meter verdwijnt hoog boven de keeper in de winkelhaak, we noteren de 13 de minuut : 0 – 6.

VCNE speelt de match verder rustig uit zonder noemenswaardige kansen. Het heeft een sterke prestatie laten zien vandaag. Collectief kwamen ze heel goed voor de dag.  De bal ging bij momenten zeer snel rond. Al dient gezegd te worden dat FC Merelbeke hen niet veel in de weg gelegd heeft.  Er waren 9 mannen van de match !

 

16:52 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-11-08

Merelbeke

 

decoration

Belangrijke match voor onze jongens aanstaande zaterdag. Merelbeke is een meer dan te duchten tegenstander.

De thuisploeg zal ook uiterst gemotiveerd aan de aftrap verschijnen gezien het 4 - 7 verlies van hun laatste onderlinge treffen.

Toen, met 3 rozen van Tijs, 2 van Arthur, en elke één voor Lucas en Thibeau ging Merelbeke met vrij zware cijfers de boot in. Dit na nochtans 3 - 1 te hebben vóór gestaan.

Dit jaar kan er niet gerekend worden op de toen 2 sterke acterende Tibos. Benieuwd hoe VCNE het nu in een 8 tegen 8 spel systeem zal doen. Gelukkig is dirigent Loic terug van de partij en kan er volop om de kansen gestreden worden.

Allen paraat voor één van de klassiekers van het jaar !

13:28 Gepost door Maurice in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

11-11-08

Mosselfestijn op 28 of 29 november

decoration

17:18 Gepost door Maurice in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

09-11-08

VCNE – Petegem A : 2 - 4

Ploeg: Arthur, Sander, Bram, Egon, Lucas, Pieter, Saul, Stef en Tijs

Het zou een moeilijke thuismatch worden. Dat wisten de blauwen van VCNE reeds vooraf.  Petegem A was immers de ploeg die eerder ook al het supersterke Zevergem had afgedroogd. Daar kwam voor blauw nog bij dat spelverdeler Loïc niet van de partij was. Aan goede moed en inzet zou het VCNE niet ontbreken, maar de afwezigheid van Loïc was erg zichtbaar in het spelverloop.

Het wedstrijdbegin was gelijkopgaand. Reeds in de eerste minuut brak Lucas door en leverde een fraaie voorzet af. Aan de andere kant van het veld maakte Bram een aanval van Petegem onschadelijk. Toch stond al vlug de 0 – 1 op het bord. Petegem forceerde door het centrum een aanval en werkte af met een hard schot voorbij Sander.

VCNE liet het hier niet bij en ging op zoek naar de tegentreffer. Na een hard getrapte vrijschop van Stef, besloot Tijs maar vlak langs het doel. Bij een doorbraak van Lucas ontbrak maar net de laatste pass en een schot van Pieter werd afgeblokt in corner.  Ook Petegem ging op zoek naar een doelpunt. Sander hield echter met een aantal mooie tussenkomsten de netten vooralsnog vrij. Stef, Bram en Pieter moesten vaak brandjes blussen bij doorbraken van Petegem. Egon, Tys en Lucas hielden vooraan druk op Petegem.

De eerste helft was alles samen toch geen spektakelstuk. Petegem was niet geweldig en bij blauw ontbrak de samenhang al te vaak.
De tweede helft ging furieus van start. Na een mooie aangever van Tijs maakte Lucas de gelijkmaker. Ook Arthur liet zich uitdrukkelijk gelden en gaf een mooi schot op doel. Een scherpe tegenaanval van Petegem belandde in het zijnet. Saul besloot net naast de paal na een pass van Lucas.

Het was na samenspel met Arthur dat Lucas alleen op doel kon afgaan en super beheerst afwerkte: 2 – 1 en VCNE zowaar op voorsprong.
Petegem liet blauw echter niet lang in de illussie van de overwinning. Sander kon het schot van een mooi opgebouwde aanval in eerste instantie nog keren, maar moest zich op een tweede poging gewonnen geven. Enkele minuten later bij een volgende tegenaanval stond het reeds 3 – 2.

Petegem kon zeker op stilstaande fases veel klasse tentoonspreiden. De bal na een hoekschop werd in één tijd op de voet genomen en het was 4 – 2.
VCNE bleef moedig en met inzet spelen, maar een winst of gelijkspel zat er deze keer niet in.

Verslag : Ulrik

13:47 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

02-11-08

St Denijs Westrem A – VCNE

In een druilerige regen, koude wind, trekt de stoet naar St Denijs Westrem. De spelers zijn er niet helemaal gerust in. Is dit de onoverwinnelijke ploeg van ST Denijs?

Een eerste studieronde maakt snel duidelijk dat onze jongens zeker niet minder zijn. Zowel op vlak van duelkracht als techniek en snelheid hoeven we voor de tegenstrever niet onder te doen. Ook tactisch zit het team goed in elkaar. Tijs is een rij opgeschoven, in de verdediging zien we Pieter die af en toe goed mee opschuift en Bram die achteraan zijn tanden laat zien aan iedereen die het waagt onze goal te naderen.

Onze spelers voelen het evenwicht en ontbinden alle duivels. We nemen het spel steeds meer aan in handen. In de eerste helft schilderen onze jongens de groene deklat blauw, maar de bal gaat er niet in. Links vooraan verstuurt Lukas verschillende scherpe voorzetten, soms belaagd door twee verdedigers en vaak van uit zeer moeilijke hoek. Loïc etaleert zijn technische kwaliteiten en Stef laat iedereen voelen dat het minste gaatje fataal kan zijn.

Net voor half time oordelen de voetbalgoden dat rechtvaardigheid moet geschieden. Lucas scoort. De glimlach bij André doorbreekt zowaar het Allerheiligenweer en de supporters worden bijna wild.

De tweede time wordt iets lastiger. Hoewel onze jongens een zelfde kwaliteit ten toon spreiden, komt St Denijs beter in de wedstrijd. Het wordt een fysiek uitputtende mach, maar de Blauwen versagen niet. Ze smaken de overwinning en spelen als een hecht geheel. Achterin worden alle gaten gedicht, de flanken worden afwisselend en permanent gebruikt en zowel Pieter,Tijs, Loïc als Stef tonen dat elke meter ruimte die ze in de tweede lijn krijgen, doelgevaar oplevert.

St Denijs bezwijkt als Loïc een wereldgoal scoort, hij stift de bal staalhard, maar mooi en heel erg zuiver over de keeper en net onder de deklat. Saul krijgt de bal voor de voet en scoort bijna zijn eerste goal, maar de bal gaat nipt naast. Aan de zijlijn is men het er over eens… binnenkort krijgen we zijn eerste doelpunt te zien. Uiteindelijk krijgt ook Tijs waar hij de hele wedstrijd al naar zoekt, hij legt 3 – 0 vast.

Hoewel onze jongens de match beheersen, is St Denijs strijdend ten onder gegaan. Sander hield zijn netten schoon, maar bleef zeker niet werkloos. Ook hij moest verschillende keren goed plat gaan om dit resultaat te halen.

De technische staf koos geen man van de match. Dit was een collectieve prestatie van hoog niveau, waarin werkelijk iedere speler het beste van zichzelf toonde. Proficiat jongens!

Verslag: Dirk Vos

19:12 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |