01-02-09

(31 jan 2009) Semmerzake Vurste – VCNE : 1 – 1

Spelers VCNE : Sander, Tijs, Bram, Pieter, Stef, Loïc, Saul, Lucas en Arthur

Het was een glasheldere zaterdagochtend te Semmerzake, maar jammer genoeg wees de thermometer twee graden onder nul en stond er een oostenwind regelrecht uit Siberië. De toeschouwers zochten dan ook de beschutting op, terwijl de spelers zeer veel moeite hadden houvast te vinden op het bevroren veld.

Het was dus geen wonder dat er in de beginfase niet echt sprake was van mooi samenspel. Het zag er eerder uit als een schouwspel met twee teams schaatsers op een veld. Toch waren het overduidelijk de blauwtjes van VCNE die als eersten het spel in handen namen.  Na 15 minuten brak Loïc door het centrum en plaatste de bal fraai en onhoudbaar naast de keeper van Semmerzake : 0 – 1. Ook Stef voerde de druk op. Een voorzet via links botste net over de vrijstaande Pieter.  Enkele minuten later leek het erop dat de score zou verdubbelen.  Een hard schot van – opnieuw -  Loïc spatte uiteen op de kruising. Ook twee pogingen van Lucas werden maar net uit het doel geranseld. Het tempo in het tweede helft van de eerste helft lag vrij hoog.

Een uitblinker bij VCNE was overduidelijk Arthur. Minder dan andere spelers had hij moeite met het terrein, en met veel technische hoogstandjes zorgde hij permanent voor gevaar van op de flank. De tweede goal kwam er evenwel niet. Een hard schot van Stef werd uit het doel geweerd en ook daaropvolgende rebound van Loïc ging net naast.

Het was Semmerzake dat na rust het meest alert uit de kleedkamer kwam. Met een magistrale redding kon Sander de bal uit de hoek van het doel halen. VCNE reageerde onmiddellijk, doch Loïc trof voor een tweede maal de paal. Kort daarna, en na een goede doorsteekpas van Saul, daagde Loïc opnieuw alleen op voor doel, maar trof ditmaal de keeper. Door het harde veld bleef het spel evenwel warrig en ook Semmerzake begon opnieuw kansen te krijgen. Na een misverstand tussen de blauwe verdediging en Sander, kon Semmerzake niet onverdiend gelijk maken. Er volgde nog meer gevaar van Semmerzake. Dit werd evenwel onschadelijk gemaakt door een aantal ‘professionele’ tussenkomsten van Tijs.  Zo bleef het tenslotte bij het eindsignaal 1 – 1.
Eén minuut na affluiten stonden alle toeschouwers in de kantine te wachten op hun hete soep (of Porto) …. .

Verslag:  Ulrik

13:53 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.