26-02-09

HAPPY BIRTHDAY LOIC

Gefeliciteerd Loic met jouw 10 voetbal jaren !

 

8164032

11:49 Gepost door Maurice in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-02-09

VCNE – HT Zwijnaarde : 1 - 3

VCNE : Bram, Loïc, Lucas, Pieter, Sander, Saul, Stef

Op deze zaterdag aan het begin van het krokusverlof, betraden de blauwtjes de grasmat om de inhaalmatch tegen HT Zwijnaarde te beslechten. VCNE was evenwel niet voltallig voor dit treffen tegen het sterke, multiculturele Zwijnaarde. Door de afwezigheid van zowel Tijs als Arthur waren de blauwtjes maar met zijn zeven en ook Saul was duidelijk niet  hersteld van een buikgriep.

Toch begonnen de blauwtjes met veel inzet. Lucas liep voor twee en Loïc probeerde het spel uit te zetten. Het meeste gevaar van VCNE kwam evenwel van Stef. Regelmatig brak hij door langs rechts en leverde hierbij gevaarlijke schoten op doel af. In de verdediging stond Bram weer pal en speelde een dijk van een wedstrijd. Sander tenslotte kwam goed tussen en kon de bal een aantal malen uit de voeten van de aanvallers van Zwijnaarde plukken.

De eerste helft zagen we een gelijkoplopend spel, met licht voordeel voor de blauwtjes die vooral technischer fraaier speelden en via veel lopen de man-minder-situatie trachten goed te maken. Het bleef 0-0 in deze eerste helft.

In de tweede helft trok Zwijnaarde het laken naar zich toe. Na een doorbraak scoorde Zwijnaarde de 0-1. Even kon VCNE nog gelijke tred houden. Pieter rondde een fraaie aanval langs links af met een doelpunt : 1-1.

De blauwtjes waren echter moe van hun vele inspanningen en het gelijkspel konden ze niet op het bord houden. Na een hoog en onhoudbaar afstandschot werd het 1-2. Tenslotte werden de cijfers nog harder. Op een doorbraak scoorde Zwijnaarde de 1-3.

Een jarige trainer André kon door zijn jongens dus niet op een overwinning getrakteerd worden, maar even later werd enthousiast gevierd met taart en een happy birthday lied.

Verslag: Ulrik

18:32 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-02-09

Bottelare – VCNE : 0 – 1

VCNE : Arthur, Bram, Loïc, Lucas, Pieter, Sander, Saul, Stef, Tijs 

Een voltallig VCNE kon de verplaatsing inzetten naar het verre Bottelare. Het was koud en helder weer en het veld lag er hobbelig bij. De blauwtjes hadden dan ook het plan opgevat om de klus vlug te klaren. Al in de eerste minuut zagen de toeschouwers een eerste poging van Lucas. Dit leverde geen goal op maar het was voor Bottelare maar enkele seconden uitstel. Een schot van Stef vanuit een scherpe hoek op rechts kon door de keeper niet onder controle gehouden worden en het stond 0 – 1.

Na het vroege doelpunt namen de blauwtjes gas terug. In het middenveld zagen we enkele mooie combinaties van Pieter, Loïc, Lucas en Arthur. Open aanvallen voor doel leverde dit evenwel nauwelijks op. De verdediging met Bram, Stef en Tijs stond bij de pogingen van Bottelare pal als een blok. Ook van Bottelare kon er dan ook nauwelijks gevaar uit gaan. Bottelare probeerde het dan maar van afstand. Een hard afstandschot werd door Sander secuur uit de hoek van het doel geduwd.

Op het einde van de eerste helft volgden nog enkele pogingen van de blauwtjes. Een voorzet van Stef kon door Saul net niet in het doel verlengd worden en een schot van Lucas strandde op de keeper van Bottelare.

Het was Bottelare dat het meest gedreven uit de kleedkamer kwam. Na een drietal minuten brak Bottelare door. Het schot dat hieruit volgde, ging evenwel via de buitenkant van de paal over de achterlijn. Ook de blauwtjes kwamen dicht bij een (tweede) doelpunt. Na een pas van Lucas kon Pieter vrij op het doel afstormen. Door een tikje van de verdediger verloor hij evenwel zijn evenwicht en kon niet afronden. Ook een mooie voorzet van Arthur vanop links leverde nog gevaar op. Aan de overzijde zagen we Sander zelfzeker keepen.

De gevaarlijkste fase was een aanval via Lucas en Pieter. In de rebound schoot Stef hard maar trof de deklat. Het bleef dus ook tot aan het fluitsignaal 0 – 1.

 

Verslag: Ulrik

16:33 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

12-02-09

Volgende match

Opgelet, aanstaande zaetrdag verzamelen we stipt om 8u30 in de zandstraat voor de verre verplaatsing naar Bottelare (boterhammen en koffie mee voor onderweg ...)

21:13 Gepost door Maurice in Volgende match | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-02-09

VCNE - SP PetegemB : 3 - 1

De eerste thuismatch van het jaar. De mat ligt er goed bij ondanks de regen van vorige nacht. Op VCNE viert het voetbal hoogtij. Op alle terreinen zijn er wedstrijden aan de gang. De kantine kan de toestroom supporters met moeite verwerken.

 

Naar de match nu. Vandaag is Sparta Petegem B aan de beurt. Onze blauwe formatie moet klasbak Lucas missen op links. Saul neemt zijn plaats in, geen makkelijke taak.

De scheids fluit de wedstrijd op gang en VCNE schiet als een wervelwind uit de startblokken. De 1ste minuut is nog maar net vol en Pieter scoort reeds zijn 2de kans aan de 1ste paal binnen. 1 - 0 

 

SP Petegem heeft het nog niet voor elkaar en kraakt onder het blauwe aanvals-geweld.  Het duurt echter wel tot de tiende minuut wanneer we een knap schot van Loic rakelings naast de kruising zien zoeven. Petegem komt nu meer opzetten maar de thuis-verdediging staat pal. Meer zelfs, na mooi uitverdedigen past Loic op Arthur die op zijn beurt onmiddellijk Saul bedient in de diepte. Maar de voorspeler kan niet op doel besluiten. Er hangt nochtans iets in de lucht ... in de 12de minuut krijgt Saul de bal weer op links aangespeeld en maakt enkele meters, zijn daarop volgend schot gaat rakelings diagonaal voorbij de 2de paal.  De supporters schreeuwen het uit.

 

SP Petegem begint nu meer en meer in het spel te komen. Ze hebben enkele grote snelle mannen die regelmatig vervaarlijk komen opzetten. Tijs en Bram keren alles zonder al te veel problemen.

 

En dan komt het grote moment van het seizoen ! Iedereen voelde reeds dat er iets in de lucht hing en het was niet de aangekondigde sneeuw. Na enkele acties voor het doel van Petegem neemt Saul de bal in één tijd op de slof na voorzet van Stef. De supporters springen in de lucht -  terwijl de bal knap naast de paal in doel verdwijnt . Saul juicht en schreeuwt de  maandenlange training van zich af. De spits komt naar zijn trainer, die nog net een traan kan wegpinken, gelopen voor  de gebruikelijke high-five - alle supporters hebben de handen op elkaar. 2 - 0

De eerste helft kent geen doelpunten meer en de spelers trekken richting catacomben.

 

De 2de helft toont een gretig Petegem. VCNE plooit te makkelijk terug en brengt zich zo in de problemen. Het is na balverlies van Pieter, in de 2de minuut ,op het middenveld dat de ploeg uit Deinze nog eens zijn snelheid etaleert. Met grote schreden stuiven ze richting doel Sander. Bram probeert er nog een stokje voor te steken maar kan een schot niet verijdelen. Sander raakt de bal nog die langs de doellijn tergend traag voorbij Tijs rolt. Een ingelopen Petegemnaar maakt zo de gemakkelijkste goal uit zijn carriere. 2 - 1

 

T1 voelt de bui nu al hangen ... ook in de heenronde werd er gelijk gespeeld na een nochtans sterke match van VCNE.

Tot overmaat van ramp wordt Saul aangeschoten. Het spel licht even stil maar de spits kan snel weer verder. 

 

Maar de jongens uit de zandstraat laten de moed niet zakken. Enkele doelrijpe kansen op corner en een mooie controle en dito schot van Pieter tonen de drang om te winnen. En het is niet toevallig opnieuw op een hoekschop dat de geruststellende 3 - 1 valt. Arthur past kort op Loic die een verdediger passeert en op doel besluit. De keeper kan onvoldoende keren en boemboem Stef kan er zijn rechter tegen plaasten. De bal verdwijnt hoog in doel. De buit is binnen en Sander kan zich nog eens opwarmen aan de strafschoppen...

/Maurice

18:28 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

05-02-09

Training volgende woensdag

De training volgende woensdag 11 feb zal uitzonderlijk starten om 17u (ipv 15u).

Reden is dat de meeste van de blauwe bengels "tussen 4 vuren" spelen met de school.

08:16 Gepost door Maurice in Volgende training | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-02-09

(31 jan 2009) Semmerzake Vurste – VCNE : 1 – 1

Spelers VCNE : Sander, Tijs, Bram, Pieter, Stef, Loïc, Saul, Lucas en Arthur

Het was een glasheldere zaterdagochtend te Semmerzake, maar jammer genoeg wees de thermometer twee graden onder nul en stond er een oostenwind regelrecht uit Siberië. De toeschouwers zochten dan ook de beschutting op, terwijl de spelers zeer veel moeite hadden houvast te vinden op het bevroren veld.

Het was dus geen wonder dat er in de beginfase niet echt sprake was van mooi samenspel. Het zag er eerder uit als een schouwspel met twee teams schaatsers op een veld. Toch waren het overduidelijk de blauwtjes van VCNE die als eersten het spel in handen namen.  Na 15 minuten brak Loïc door het centrum en plaatste de bal fraai en onhoudbaar naast de keeper van Semmerzake : 0 – 1. Ook Stef voerde de druk op. Een voorzet via links botste net over de vrijstaande Pieter.  Enkele minuten later leek het erop dat de score zou verdubbelen.  Een hard schot van – opnieuw -  Loïc spatte uiteen op de kruising. Ook twee pogingen van Lucas werden maar net uit het doel geranseld. Het tempo in het tweede helft van de eerste helft lag vrij hoog.

Een uitblinker bij VCNE was overduidelijk Arthur. Minder dan andere spelers had hij moeite met het terrein, en met veel technische hoogstandjes zorgde hij permanent voor gevaar van op de flank. De tweede goal kwam er evenwel niet. Een hard schot van Stef werd uit het doel geweerd en ook daaropvolgende rebound van Loïc ging net naast.

Het was Semmerzake dat na rust het meest alert uit de kleedkamer kwam. Met een magistrale redding kon Sander de bal uit de hoek van het doel halen. VCNE reageerde onmiddellijk, doch Loïc trof voor een tweede maal de paal. Kort daarna, en na een goede doorsteekpas van Saul, daagde Loïc opnieuw alleen op voor doel, maar trof ditmaal de keeper. Door het harde veld bleef het spel evenwel warrig en ook Semmerzake begon opnieuw kansen te krijgen. Na een misverstand tussen de blauwe verdediging en Sander, kon Semmerzake niet onverdiend gelijk maken. Er volgde nog meer gevaar van Semmerzake. Dit werd evenwel onschadelijk gemaakt door een aantal ‘professionele’ tussenkomsten van Tijs.  Zo bleef het tenslotte bij het eindsignaal 1 – 1.
Eén minuut na affluiten stonden alle toeschouwers in de kantine te wachten op hun hete soep (of Porto) …. .

Verslag:  Ulrik

13:53 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |