15-03-09

(14/3/09) VCNE – St Denijs A : 2 - 1

Tijs, Loïc, Bram, Pieter, Saul, Lucas, Arthur, Stef en Sander

Sommige wedstrijden zijn pure reclame voor het jeugdvoetbal. Dit was er zo een. Twee ploegen voetballen goed georganiseerd, het spel gaat snel op en neer, je ziet een collectieve prestatie die gekruid wordt door individuele acties waarvoor je handen spontaan op elkaar gaan. De laatste minuten kunnen beslissend zijn en beide supportersgroepen moedigen hun spelers aan.

In de eerste minuut al zien we twee scherpe aanvallen en moeten beide doelmannen plat gaan. Even later wordt Sander onder vuur genomen, hij komt gevat uit en de verdediging sluit de rangen. De netten blijven droog. De eerste helft heeft SDW iets meer overwicht, hoewel onze flanken levensgevaarlijk blijven. Hoewel achtereenvolgens Lucas, Loïc, Stef en Pieter de groene goal belagen, blijft Simon (keeper SDW) de nul op het bord houden. We gaan rusten met een brilscore.

Onmiddellijk na de rust trekt VC het laken naar zich toe. Terwijl de supporters nog van de kantine terugkomen, plaatst Stef een hoekschop heel precies op het hoofd van Loïc, die hem hard en schuin, bijna koninklijk over de doelman binnen kopt.

SDW komt nu gedreven opzetten en voert de druk op. Onze blauw-witten gaan echter mooi mee en steken een tandje bij, het spelbeeld blijft hetzelfde, maar een versnelling hoger nu. Sander moet regelmatig alles uit de kast halen, maar speelt zijn beste match tot nu toe. Loïc en Stef vormen een goede tandem, Lucas zorgt vaak voor de aanvoer naar voor en ook Pieter is niet te stuiten. We noteren enkele schitterende tussenkomsten van Tijs en Bram (Jerommeke) is zoals steeds een onvermoeibare kuitenbijter. Wanneer Pieter en Loïc uiteindelijk de 2-0 laten optekenen, meent iedereen dat de match gespeeld is. Met nog 10 minuten te gaan, trekt SDW nu alle registers open. VC bezwijkt echter niet. Saul schiet nog even op doel vanuit een bijna onmogelijke hoek, maar de bal gaat nipt naast. Toch krijgt SDW wat het verdient, wanneer een speler helemaal alleen doorbreekt. Sander komt goed uit maar aarzelt aan de rand van de cirkel. Die korte aarzeling wordt afgestraft door de aanvaller, die opzij hakt en dan de bal in het doel legt.

We sluiten een schitterende match af met 2-1. De supporters van VC zijn opgetogen en trakteren de spelers van beide ploegen op een extra bonnetje. Dit soort wedstrijden doet je geloven in de jeugd, het jeugdvoetbal en onze nationale sport in het algemeen.

Verslag: Dirk Vos

20:39 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.