28-03-09

VCNE - FC Merelbeke : 4 - 3

De acteurs van dienst : Sander, Tijs, Bram, Stef, Saul, Loic, Arthur, Pieter, Lucas.


De reporter was net op tijd, maar de scheidsrechter was te vroeg …

Bij mijn aankomst noteerden we meteen 1 – 0 : Arthur scoort zijn “eerste doelpunt van de dag”.


Tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd volgen de kansen van VCNE elkaar snel op :

  • een vrije schop van Stef en een redding van de Merelbeekse keeper; net geen doelpunt van Arthur in de rebound

  • 9’ : Loic dribbelt 3 tegenstanders, past naar Lucas op rechts, maar zijn rechtervoet is nog net niet sterk genoeg

  • 11’ : toch Merelbeke eens : een schot op doel – Sander duwt de bal weg met de vingertoppen – tegen de deklat

  • 12’ : Loic door naar Lucas : net naast – corner

  • 14’ : Loic opnieuw door naar Lucas op rechts : een hard schot – Arthur “redt” (lees : stond in de baan van de bal)

  • 16’ : mooi schot van Stef – de keeper redt – corner.


Deze golf van mooie kansen moest wel leiden tot een tweede doelpunt.

Lucas gaat door op rechts, en “lobt” de Merelbeekse keeper. 2 – 0.


Stef is vandaag goed in vorm, en gaat regelmatig goed door, Hij heeft een klare kijk en geeft zijn ballen goed af.


Individueel zijn verschillende blauwe spelers goed in vorm.

Toch missen we de mooie combinaties, die tot een echte “walk-over” zouden kunnen leiden.

Veel goede individuele acties, en te vaak “net niet die laatste zo belangrijke pas”.


Merelbeke komt inderdaad wat meer opzetten.

Een schot richting Sander, een afgeweken bal en … 2 – 1.

Meteen nadien een OMHAAL van Loic die tot een corner leidt.

In de 23ste minuut : een stevige Merelbekenaar schiet van bijna aan de middellijn en … 2 – 2.

Twee minuten later : Loic gaat op rechts door, geeft een mooie trap : de keeper duwt de bal tegen de paal.


We gaan rusten.


Meteen na de start laat Pieter van zich horen : hij schiet van ver. De keeper redt in corner.

In de 4de minuut : Lucas scoort de 2.5 – 2.

Inderdaad : de scheidsrechter had een wenende Merelbekenaar vastgesteld die een bal in het gezicht had gekregen. Het doelpunt telt slechts voor ½ mee…


In de 6de minuut een mooie combinatie : Loic, Lucas, Pieter : net geen doelpunt.

En in de 8ste minuut : Ook Arthur lobt de keeper en we noteren 3.5 – 2.


Arthur denkt : als ik er 2 scoor, waarom dan geen 3 !

Hij scoort een derde doelpunt 4.5 – 2, en kroont zich daarmee tot man van de match!


In de 12de minuut scoort Loic met het hoofd, maar … Eric had net gefloten, waardoor de stand 4.75 – 2 wordt.

Rond de 16de minuut noteren we een mooie actie van Lucas, die mooi doorpast over 2 verdedigers, waardoor 2 blauwtjes plots vrij komen te staan. Jammer genoeg volgt er geen doelpunt.

18de minuut : Sander zweeft door de lucht, en vermijdt de 4.75 – 3.

Sander komt even later zeer goed uit zijn doel, tot buiten zijn baklijn. Mooi werk.


Plots opnieuw een ver schot van Merelbeke en … 4.75 – 3.

Nu wordt het wel echt spannend.


Ook Pieter trapt van heel ver; net naast.

Ook Tijs schiet staalhard: opnieuw net naast.


In de laatste minuut hebben we een super-redding van Sander nodig om de “3 punten” bij ons te houden.


Onze blauwtjes hebben een goede wedstrijd gespeeld.

Met nog wat meer aandacht voor goede combinaties en voor die belangrijke laatste pas, had dit een ruime overwinning kunnen zijn.


Proficiat.


Patrick Decock.

12:19 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-03-09

(22/3/09) SP Petegem : VCNE : 7 - 2

Beste supporter, er zijn zo van die momenten waar woorden te kort schieten. Dit is op zijn minst één van de redenen waarom dit verslag  u later bereikt dan gewoonlijk.

Deze verplaatsing naar de knappe locatie van Sparta werd ingezet met een extra tijdelijke aanwinst : Arnaud Thierry vervoegde de kern door afwezigheid van Bram.

In het begin van de wedstrijd is er geen vuiltje aan de frisse lucht. Pieter tikt al vrij snel de 1 - 0 binnen in de 3de minuut. 6 minuten later wordt reeds het één en ander duidelijk. Op een hoge corner van Sparta blijft de blauwe verdediging staan en een Petegemse speler kan dan ook makkelijk hoog binnentrappen op de rebound.

In de 11de minuut komen we opnieuw op voorsprong via een knappe voorzet van Lucas op links en Loic die sluw de keeper op het verkeerde been zet 1 - 2.

Dit moet VCNE lanceren ... maar niets is minder waar. In het verdere verloop van de eerste helft scoort Petegem 2 maal tegen een te traag acterend VCNE.

Over de 2de helft kunnen we kort zijn : VCNE komt vandaag te kort in alle aspecten van het voetbal tegen een 1 jaar jongere tegenstander. Petegem combineerde vlot, was scherp, goed bij schot en vooral overtuigend. Eindscore 7- 2 en Sander heeft nochtans meer dan behoorlijk staan keepen.

Proficiat aan SP Petegem en VCNE weer een ervaring en les rijker (zondag-voetbal afschaffen?).

 

Maurice

 

22:54 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-03-09

(14/3/09) VCNE – St Denijs A : 2 - 1

Tijs, Loïc, Bram, Pieter, Saul, Lucas, Arthur, Stef en Sander

Sommige wedstrijden zijn pure reclame voor het jeugdvoetbal. Dit was er zo een. Twee ploegen voetballen goed georganiseerd, het spel gaat snel op en neer, je ziet een collectieve prestatie die gekruid wordt door individuele acties waarvoor je handen spontaan op elkaar gaan. De laatste minuten kunnen beslissend zijn en beide supportersgroepen moedigen hun spelers aan.

In de eerste minuut al zien we twee scherpe aanvallen en moeten beide doelmannen plat gaan. Even later wordt Sander onder vuur genomen, hij komt gevat uit en de verdediging sluit de rangen. De netten blijven droog. De eerste helft heeft SDW iets meer overwicht, hoewel onze flanken levensgevaarlijk blijven. Hoewel achtereenvolgens Lucas, Loïc, Stef en Pieter de groene goal belagen, blijft Simon (keeper SDW) de nul op het bord houden. We gaan rusten met een brilscore.

Onmiddellijk na de rust trekt VC het laken naar zich toe. Terwijl de supporters nog van de kantine terugkomen, plaatst Stef een hoekschop heel precies op het hoofd van Loïc, die hem hard en schuin, bijna koninklijk over de doelman binnen kopt.

SDW komt nu gedreven opzetten en voert de druk op. Onze blauw-witten gaan echter mooi mee en steken een tandje bij, het spelbeeld blijft hetzelfde, maar een versnelling hoger nu. Sander moet regelmatig alles uit de kast halen, maar speelt zijn beste match tot nu toe. Loïc en Stef vormen een goede tandem, Lucas zorgt vaak voor de aanvoer naar voor en ook Pieter is niet te stuiten. We noteren enkele schitterende tussenkomsten van Tijs en Bram (Jerommeke) is zoals steeds een onvermoeibare kuitenbijter. Wanneer Pieter en Loïc uiteindelijk de 2-0 laten optekenen, meent iedereen dat de match gespeeld is. Met nog 10 minuten te gaan, trekt SDW nu alle registers open. VC bezwijkt echter niet. Saul schiet nog even op doel vanuit een bijna onmogelijke hoek, maar de bal gaat nipt naast. Toch krijgt SDW wat het verdient, wanneer een speler helemaal alleen doorbreekt. Sander komt goed uit maar aarzelt aan de rand van de cirkel. Die korte aarzeling wordt afgestraft door de aanvaller, die opzij hakt en dan de bal in het doel legt.

We sluiten een schitterende match af met 2-1. De supporters van VC zijn opgetogen en trakteren de spelers van beide ploegen op een extra bonnetje. Dit soort wedstrijden doet je geloven in de jeugd, het jeugdvoetbal en onze nationale sport in het algemeen.

Verslag: Dirk Vos

20:39 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-03-09

(7/3/09) St Denijs B - VCNE : 4 - 4

Alweer een moeilijke opdracht deze week. En alweer niet enkel vanwege de tegenstader. VCNE krijgt het de laatste weken moeilijk om met de voltallige groep aan te treden. Deze keer sukkelt Pieter met een rug blessure en ligt Bram in de ziekenboeg. Op de valreep kunnen Arnaud en Gilles onze jongens uit de nood helpen.

Na een beperkte opwarming (geen terrein beschikbaar) zien we een onherkenbaar VCNE. Als een mak en mank lam dat naar de slachtbank gedragen wordt kijken de blauwen na een tiental minuten tegen een 3 - 0 achterstand aan. Geen duels, geen snelheid, geen passes, ... te veel om op te noemen. De supporters en technische staf stonden er bij en keken er naar. Er liep zo veel fout dat zelfs de T1 in stilte verholen stond.

Toegegeven, St Denijs speelde zeer stevig en daar hebben de jongens van de fusie-gemeente het altijd moeilijk mee. Tot overmaat van ramp raakt Gilles gekwetst aan de knie na een viriele tussenkomst. Een diepe gapende wonde, maar gelukkig kan hij door een rustige papa opgeknapt worden.

5 minuten voor tijd lijkt St Denijs de voet wat van het gaspedaal gehaald te hebben en staat zo een corner toe. Loic brengt voor doel en een goed inlopende Gilles devieert mooi met de rechter buitenkant in doel. 3 - 1 en dat is eigenlijk een flatterende tussenstand voor VCNE.

Tijdens de rust worden onze jongens de levieten gelezen en via Fruitweelde wat vitaminen toegestopt in de vorm van een mandarijntje.

De 2de helft wordt afgefloten met de hoop op geen al te grote afstraffing. De technische staf wijst nog eens op de basis begrippen van het voetbal : balletje controleren, kijken en passen. Wat de ware toedracht is zullen we nooit weten maar VCNE lijkt nu een andere ploeg. Aangedreven door de hard werkende Loic en Lucas beginnen ze duel na duel te winnen. Er wordt nu korter gedekt en de supporters drijven met hun aanmoedigingen het tempo van VCNE op. Na reeds enkele keren dicht in de buurt van het St Denijse doel te zijn gekomen kan Lucas plots een afvallende bal schuin voor doel binnen prikken. Het leek simpel maar dat was het niet : 3 - 2.

St Denijs staat perplex wanneer een bal van Lucas enkele minuten later de deklat treft. Ondertussen komt de opgelapte Arnaud Gilles vervangen. Hij staat nog geen 5 minuten op het veld of zijn knal van aan de middenstip spat uitéén, alweer op de deklat. St Denijs lijkt te zwalpen maar breekt in de  15'de minuut gevaarlijk door op links. Arthur en Arnaud kunnen de blonde spits niet houden en hij schuift beheerst onder Sander binnen : 4 - 2 en VCNE terug naar af. Zo lijkt het althans, maar niets is minder waar. Sander blijft de bal ver naar voor trappen en met de lange Lucas voorin blijven de blauwen gevaarlijk. De 4 - 3 is dan ook een feit wanneer alweer een hoge bal voor het doel de keeper verschalkt en door Loic wordt binnengetikt.

3 Minuten later blijft Loic in de schijnwerpers lopen met een knappe dribbel maar zijn afleggertje vindt geen vervolg. Kort hierna controleert de middenvelder de bal midden op de helft van de tegenstander. Onverwacht trapt hij met een hoge boog op doel. De bal lijkt seconden lang onderweg wanneer hij uiteindelijk haarfijn achter de keeper in doel verdwijnt : 4 - 4. Euforie en extase alom bij de supporters. Zeker wanneer Sander één van zijn knapste reddingen uit zijn jonge carriere etalleert. De opnieuw doorgebroken blonde spits komt op rechts aangestormd en kan vrij aanleggen. Sander duikt naar de korte hoek maar kan in extremis met een uitschuifbaar been de tegenvoets geplaatste bal net naast de paal devieren. Een onwaarschijnlijke redding die een onverwacht gelijkspel verzekert.

Het zou verkeerd zijn van deze match een goede match te noemen van onze blauwe boys, maar ze hebben in de 2de helft bewezen dat ze eigenlijk niets te vrezen hebben van een fysiek sterke ploeg !

/Maurice

18:08 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

02-03-09

(28/2/09) VCNE – Zevergem : 1 – 3

Een zwaar gehavend VCNE kon de punten niet thuis houden tegen het sterke Zevergem. Met een ontbrekende Tijs moest Lucas van linker spits afzakken naar de verdediging.

In de heenmatch op Zevergem hadden de blauwen een fikse pandoering gekregen. Dat was de T1 nog niet vergeten en hij had dan ook de hele week gewerkt op snelheid van uitvoering. Maar tot overmaat van ramp bleek Pieter, uitgespeeld als diepe punt, na enkele sprintjes gekwetst aan de rug. VCNE moest dus met 7 in de klinch tegen het fysiek sterkere Zevergem.

Net toen Pieter, na verscheidene pogingen, toch van het veld stapte scoort Zevergem de 0-1. Met 6 spelers achter de bal en Saul diep probeert VCNE de schade te beperken. Dit lukt aardig dankzij een sterke Sander en alom tegenwoordige Lucas. De rust wordt behaald met het kleinste verschil.

In de 2 de helft krijgt VCNE zowaar vleugels wanneer Lucas vanuit de 2 de lijn de bal onverwacht binneknalt. Lange tijd is de spanning te snijden tot een 5-tal minuten voor het einde onze moegestreden helden de duimen moeten leggen voor een knappe individuele actie van een Zevergemnaar. Die gaat maar liefst 3 man voorbij en pakt Sander tegenvoets. 1 – 2.

Met de laatste krachten sleept VCNE zich naar 2 ultieme corners vlak voor het einde. Sander komt het veld overgestoken om een “Protooke” te scoren. Hij kan zelfs nog aanleggen maar krijgt onvoldoende ruimte voor een goed schot. In het eind tumult wordt nog tegengescoord door Zevergem maar dit is slechts voer voor statistieken.

VCNE heeft ondanks de numerieke minderheid een knappe prestatie geleverd en de spanning tot in de laatste seconden hoog gehouden !

22:51 Gepost door Maurice in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |