13-04-09

Paastornooi KFC Merelbeke

Een serieus vertimmerd VCNE komt de Merelbeke-arena binnengestapt. Lucas, Loic en Saul zijn er wegens vakantie niet bij. Sander heeft zich bezeerd aan de pols waardoor Pieter in doel verschijnt en Sander als spits wordt getranformeerd. Laatste-jaar duivels Wout De Blaere en Amichai de Schuimer komen onze U10 versterken.

In de eerste, van de totaal 3, kwalificatie wedstrijd tegen Merelbeke gaan onze boys roemloos ten onder. De meeste spelers waren nog op het weksignaal aan het wachten. Arthur krijgt de enige kans maar knalt 2 maal op de keeper tijdens dezelfde fase. Een Droge 3-0 stand is het resultaat. Detail : deze Merelbeekse formatie speelt normaal gezien provinciaal.

De 2de wedstrijd is een stuk beter. De blue boys komen langzamerhand op dreef en maken verdiend 2 - 0 tegen Adegem via Arthur en ster-invaller Wout.

Wedstrijd 3 tegen Lede zit na een vroeg doelpunt van Arthur lang op slot. Het zag er naar uit dat dit ook de eindstand zou worden maar in de laatste seconden kan Lede via het centrum doorbreken en Pieter is kansloos : 1 - 1 eindstand.

VCNE is 2de geworden van zijn poule na Merelbeke A.

De volgende wedstrijd tegen Zwijnaarde HT is meteen voor een plaats in de finale. Onder een fantastisch zonnetje verloopt deze wedstrijd scoreloos. VCNE had overwicht maar miste de scherpte om het verschil in doelpunten om te zetten. We zetten ons op voor strafschoppen om de finale plaats. Een ware thriller. Er komen in totaal meer dan 10 strafschoppen aan te pas en Pieter moet al zijn duivels ontbinden om de score bordjes in evenwicht te houden. Maar uiteindelijk wordt het pleit beslecht in het voordeel van Zwijnaarde. Een onwaarschijnlijk spannende serie maar jammer genoeg is er maar één winnaar.

De wedstrijd voor de 3de en 4de plaats is slechts een formaliteit. De schaarste in de blauwe gelederen werd benadrukt daar Wout het stadion vroeger moest verlaten en VCNE met 7 het terrein op moest. Het verdikt wordt beslecht in het voordeel van Merelbeke B met 2 - 1 score. (Stef scoort het enig VCNE doelpunt op vrije trap).

Al bij al een onverwacht resultaat en dank aan Wout en Amichai + familie voor hun inzet en beschikbaarheid. Zonder hen had VCNE hier niet in de medailles gevallen. Maar ook dank aan de secuur en zonder fouten keepende Pieter, Bram, Tijs, Stef, Arthur en Sander ondanks zijn pijnlijke pols. Fantastische dankbetuigingen ook aan de trouwe supporters die hier een mooie paasmaandag in het teken stellen van hun sportievelingen.

VCNE werd vierde na Merelbeke B, HT Zwijnaarde en Merelbeke A die zijn eigen tornooi won.

Op naar het volgende tornooi op 17 mei te Smetlede. De inzet is hoog en hopelijk kan iedereen zich beschikbaar maken !

Sportieve groeten,
Maurice

 

19:20 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.