26-04-09

HT Zwijnaarde – VCNE : 3 – 2

VCNE : Arthur, Bram, Loïc, Lucas, Pieter, Sander, Saul, Stef, Tijs

Voor  deze allerlaatste competitiematch van het seizoen trokken de blauwtjes naar Zwijnaarde. Bij aankomst bleek de thuisploeg te beschikken over een gloednieuw, prachtig terrein in kunstgras. Een terrein dat vlak lag als een biljarttafel met een wat elastische grasmat, een fraai lentezonnetje, ...  kortom de blauwtjes konden gretig en enthousiast aan de partij beginnen.

In de eerste minuten zagen de toeschouwers dan ook een match die in een hoge versnelling werd gespeeld. Een eerste poging van Lucas, na een voorzet van Pieter, kon door de keeper onschadelijk gemaakt worden. De partij ging snel op en neer en in de verdediging diende Tijs en Bram een aantal keren gevat tussen te komen om al te veel gevaar te vermijden. Zwijnaarde dreigde op een snelle counter en aan de overzijde kreeg Pieter een vrije schietkans kort voor doel.  Het was echter VCNE dat het meest geluk had toen een kopbal van Zwijnaarde op de paal wegspatte. Even later was het geluk evenwel opgebruikt.  Op een goed in elkaar gestoken doorbraak door het centrum scoorde Zwijnaarde de 1-0. De score liep bijna nog hoger op, maar Sander pakte een hoge bal op doel en even later bokste hij een aartsgevaarlijke kopbal uit zijn doel. De blauwtjes trachtten het spel terug in handen te nemen en naar het einde van de eerste speelhelft toe leek dit ook te lukken. Arthur, die bezig was een marathon te lopen op het terrein, maakte 1-1 gelijk met een mooi hard en hoog schot.

De tweede helft begon zeer moeilijk voor VCNE. Zwijnaarde vuurde een afstandschot op doel. Sander kon de bal nog net met de vingertoppen raken maar dit belette niet dat de bal in de netten verdween: 2-1. De aanvalsgolven van Zwijnaarde waren hiermee nog niet voorbij. Op een haar na was het zelfs 3-1, maar de paal stond gelukkig op de juiste plaats om dit te beletten. Dit was voor VCNE het teken om het spel weer meer in handen te nemen. Loïc, Stef, Pieter en Saul trachten druk te zetten op het middenveld en de verdediging van Zwijnaarde. En even later was er het resultaat toen Lucas een assist van Pieter kon binnentikken. Zwijnaarde was evenwel een tegenstander die niet over zich heen laat lopen en opnieuw namen zij het heft in handen. Bram en Tijs konden nog een aantal malen met hun tussenkomsten de meubelen redden. Even later was het toch prijs. Na een hoge trap stond het 3-2. De blauwtjes kregen hierna nog één goede kans. Een door Pieter getrapte vrijschop werd door Loïc maar net langs het doelhout gekopt. Aan de overzijde moest Sander een bal uit doel ranselen om zwaardere eindcijfers te vermijden.

Deze laatste match was een vinnige partij, met veel inzet waarbij VCNE net niet kon tippen aan het felle fysieke voetbal van zijn tegenstander.

Verslag: Ulrik

 

 

22:22 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.