06-09-09

Eendracht Vinkt - VCNE : 1 - 2

De 2de confrontatie van de seizoenscompetitie valt op  een zondag. Om een "tielijk" 9u30 in de ochtend dan nog. Maar de kopjes van het complete, 10-man sterke, blauwe gilde staan fris.

Na een rustige opwarming wordt de match op gang gefloten. Vinkt start met een ruime formatie aangevuld met 2 miniemen (dit is toegelaten volgens het voebal reglement).Ze ogen een stevige ploeg, wat ook wel nodig is bij deze hobbelige terrein condities.

Het begin van de wedstrijd is voor Vinkt, ze gaan goed van start en VCNE zit onmiddellijk in de verdediging. Al na 90 seconden krijgen we een corner tegen. De bal vliegt uit de tweede lijn hoog richting doel van de bezoekers. Sander moet iets te veel naar achteren plooien om de bal uit zijn doel te houden. 2 Vinkt spelertjes zijn goed gevolgd en Sander moet zich gewonnen geven na de 2de rebound.Onze verdediging was iets te snel doorgeschoven, alhoewel dat wel de richtlijnen zijn na een corner.

T1 vreest voor de afstraffing, maar de blauwtjes beginnen toch stilaan hun draai te vinden. De combinaties beginnen iets beter te vlotten en in de 6de minuut trapt Pieter knap een moeilijke volley in de handen van de Vinktse keeper.

VCNE voelt Vinkt terug plooien en duwt nu door. Na verschillende acties voor het Vinktse doel pakt Arthur de bal aan links voor het doel, hij wijkt verder uit en trapt dan mooi en scherp binnen via de 2de paal.

Eendracht Vinkt voelt dat het moeilijk onder de Eekse combinaties kan uitkomen en stapt over naar een virieler spel. Bij een paar tussenkomsten blijven een paar bezoekers langer op de mat liggen dan goed is. Zowel Bram, Jordy als Pieter moet de pijn verbijten.

Enkele minuten na de rust is er grote commotie in het blauwe kamp. Pieter wordt volgens blauwe meningen foutief en hard tegen de grond gewerkt. De scheids ziet er  echter  geen graten in en de gemoederen lopen hoger op. Gelukkig krijgen we in de 16de minuut een herhaling van de eerste goal maar dan wel aan de andere kant. Stef trapt de bal hoog voor doel, de keeper miskijkt zich en Lukas kan rustig binnen leggen. Een verdiende 1 - 2 voorsprong voor VCNE.

Vinkt lijkt fysisch minder scherp nu en kunnen op de blauwe combinaties enkel  de bal buiten trappen. Toch blijft het opletten voor  de Vinktse nr 12 (een miniem) die techiek en snelheid combineert. Maar zowel Bram als Tijs wisselen geregeld af en spelen kort op de spits, zo zit hij behoorlijk vast in hun broekzak.

Er zijn nog een paar goede kansen voor oa Lukas maar de Vinktse goalie is misschien wel de meest talentrijke speler van de thuisploeg. Hij houdt het verschil miniem.

Het fluitsignaal zorgt voor een correcte uitslag, VCNE wint verdiend wegens de meeste combinerende ploeg in dit duel.

 

 

 

13:39 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.