13-09-09

VCNE - ST Denijs : 2 - 6

"Voetjes op de grond ! " Scheids Eric heeft het nochtans vele keren herhaald (tijdens de inworp dan toch).

Dat is waarschijnlijk de juiste samenvatting van deze wedstrijd. Een volledig VCNE moest het opnemen tegen de revalatie bij de U10 van vorig jaar.

Een wedstrijd tegen de Kampioenenploeg van de "Cup het Volk" is altijd wel een speciale gebeurtenis. Door de jaren heen is Nazareth één van de weinige ploegen die tegen dit St Denijs niet zo maar door de kniëen gaat. Het laatste treffen dateert van seizoen 2007-2008 en toen gingen onze blauwen nog fier gaan winnen op St Denijs (na een blamage eerder op het seizoen thuis in de zandstraat).

De 1 - 1 (goal Loic) stand bij de rust zou menig niet aanwezige supporter van een gelijkaardig scenario kunnen laten dromen. Maar niets is minder waar. Deze tussenstand was meer dan geflatteerd - na een eerste helft waar Nazareth, buiten de eerste 5 minuten, quasi constant onder druk stond. Op elke bal was de groene speler (kleuren St Denijs) minstens een halve stap sneller.

Onze verdediging en het middenveld zaten voortdurend in de verdrukking, een beresterke Sander hield St Denijs van een grotere voorsprong. Het moet gezegd, onze blauwe garde bleef de combinatie zoeken, ondanks de groene bezetting. Het was duidelijk dat de prestaties op Vinkt vorige week geen toevalstreffer waren.

Maar het geluk veranderde van kamp in de 2de helft. Misschien zelfs niet zo zeer "veranderen", want dit St Denijs had geen geluk nodig. Het nam autoritair afstand door hun overwicht nu wel om te zetten in doelpunten. Lukas kan milderen tot 2 - 6 en mist zelfs nog enkele kansen. Maar eerlijk is eerlijk, ik zou het aantal keren dat St Denijs het doelhout trof niet willen consumeren in pakweg "Blonde Tongerloo's".

St Denijs is een steengoede ploeg en onze blauwen hebben gestreden voor wat ze waard zijn. Ze hebben het hoofd op geen enkel moment laten hangen. Tot aan het laatste fluitsignaal zijn Bram, Stef, Arthur, Loic, Tijs, Lukas, Pieter, Saul en Jordy blijven voetballen met de grote "V" met een top-prestatie van Sander als sluitstuk.

Chapeau St Denijs, Chapeau VCNE !

22:18 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Bedankt voor deze mooie en positieve tekst(Vader van een speler van Sint Denijs)

Gepost door: Van Holm Bas | 18-09-09

De commentaren zijn gesloten.