19-09-09

St Denijs A - VCNE : 2 - 2

Onze blauwe sportmannen moeten op de zoveelste laatste zomerdag op bezoek bij de 2de pre-miniemen ploeg uit St Denijs.

Vorige week kregen we nog een fikse pandoering van het "B" team, nu was het "A" team aan de beurt.

Vorig jaar waren dit telkens 2 fel bevochten partijen, de laatste partij eindigde op 4 - 4.

Jordy en Saul starten op de bank. VCNE begint zeer gedreven aan de match. Reeds vanaf het eerste fluitsignaal trekt Blauw richting doel St Denijs. Het voert er een ware belegering uit met Loic die nipt voorlangs trapt. Ook Tijs laat zich vooraan opmerken. Hij komt stevig opzetten door het middenveld past precies in de loop van Loic. De bal van de nummer 10 wordt door de goalie van St Denijs gekeerd. De thuisploeg is quasi nog niet op de bezoekende helft geweest. Na een rush van Lukas past hij diep op Pieter. De viriele spits sprint zeer knap diagonaal  voor zijn verdediger en prikt de 0 - 1 tegen de netten. Een knap doelpunt in de 7de minuut.

St Denijs herpakt zich na het doelpunt en komt nu meer opzetten. Aan gestalte en snelheid ontbreekt het hen zeker niet. Op vrije trap haalt een speler hoog uit. Maar Sander kan de bal in 2 tijden uit zijn doel houden en Stef werkt de botsende bal op de lijn weg.  Het spel gaat nu meer op en neer.

In de 20ste minuut krijgt Pieter de bal opnieuw in de diepte aangespeeld, het publiek denkt onmiddellijk aan de 0 - 2 ... maar Pieter heeft de bal ongelukkig met de hand aangeraakt, het feestje gaat dus niet door.  Wat later mist Saul nipt een doelrijpe kans via een strakke voorzet van Pieter, VCNE laat opnieuw de 0 - 2 liggen.

De rust brengt water en mandarijntjes van de sponsor. Ondanks de voorbije persberichten over het uitgaans-gedrag van menig rode duivel blijken ook de sterren van de blauwe armada geen engeltjes. Zo goed als de voltallige ploeg werd door enkele anonieme tipgevers gespot in de later uurtjes op de kermis van Nazareth. Er zijn er sommigen die het goed kunnen weg steken, anderen dan weer niet. Maar duidelijk is dat de 2de helft bij vele blauwtjes de herinnering van de avond er voor in de kousen kruipt.

Er wordt slordiger gevoetbald en we staan meer stil dan goed is. Op st Denijs heeft niemand wakker gelegen en de rijzige nummer 10 met zwarte krullen loopt Arthur van de bal  en scoort hard naast Sander.  De supporters zien dat VCNE het nun zeer kwaad begint te krijgen.

Enkele minuten later kan Arthur een bal aan de 1 ste paal net voor de lijn keren. De tactische ingrepen van T1 brengen geen soelaas in het spel en zo wordt Lukas opnieuw in de linker punt uitgespeeld na een ommetje via het middenveld. Deze wissel rendeert bijna ogenblikkelijk want de lange blonde "schutter" prikt door 2 verdedigers heen de 2 - 1 binnen na steekpas van Loic. "Vasthouden" is de boodschap. Maar nog geen 2 minuten later wordt Stef op snelheid genomen en besluit een spits van St Denijs, in mooi kraakwitte outfit, overhoeks naast Sander.  Een knap en verdiend doelpunt van de thuisploeg. Net voor afluiten komt Stef nog onzacht neer op de grasmat en moet zo met een pijnlijke knie het terrein verlaten. Maar dit veranderd niets meer aan de stand. 2 - 2 een verdiend gelijkspel voor St Denijs, voor Nazareth mocht er toch ietsje meer ingezeten hebben. Maar wat zou een mens klagen bij deze zuiderse sportieve omstandigheden !

 

22:50 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.