19-09-09

St Denijs A - VCNE : 2 - 2

Onze blauwe sportmannen moeten op de zoveelste laatste zomerdag op bezoek bij de 2de pre-miniemen ploeg uit St Denijs.

Vorige week kregen we nog een fikse pandoering van het "B" team, nu was het "A" team aan de beurt.

Vorig jaar waren dit telkens 2 fel bevochten partijen, de laatste partij eindigde op 4 - 4.

Jordy en Saul starten op de bank. VCNE begint zeer gedreven aan de match. Reeds vanaf het eerste fluitsignaal trekt Blauw richting doel St Denijs. Het voert er een ware belegering uit met Loic die nipt voorlangs trapt. Ook Tijs laat zich vooraan opmerken. Hij komt stevig opzetten door het middenveld past precies in de loop van Loic. De bal van de nummer 10 wordt door de goalie van St Denijs gekeerd. De thuisploeg is quasi nog niet op de bezoekende helft geweest. Na een rush van Lukas past hij diep op Pieter. De viriele spits sprint zeer knap diagonaal  voor zijn verdediger en prikt de 0 - 1 tegen de netten. Een knap doelpunt in de 7de minuut.

St Denijs herpakt zich na het doelpunt en komt nu meer opzetten. Aan gestalte en snelheid ontbreekt het hen zeker niet. Op vrije trap haalt een speler hoog uit. Maar Sander kan de bal in 2 tijden uit zijn doel houden en Stef werkt de botsende bal op de lijn weg.  Het spel gaat nu meer op en neer.

In de 20ste minuut krijgt Pieter de bal opnieuw in de diepte aangespeeld, het publiek denkt onmiddellijk aan de 0 - 2 ... maar Pieter heeft de bal ongelukkig met de hand aangeraakt, het feestje gaat dus niet door.  Wat later mist Saul nipt een doelrijpe kans via een strakke voorzet van Pieter, VCNE laat opnieuw de 0 - 2 liggen.

De rust brengt water en mandarijntjes van de sponsor. Ondanks de voorbije persberichten over het uitgaans-gedrag van menig rode duivel blijken ook de sterren van de blauwe armada geen engeltjes. Zo goed als de voltallige ploeg werd door enkele anonieme tipgevers gespot in de later uurtjes op de kermis van Nazareth. Er zijn er sommigen die het goed kunnen weg steken, anderen dan weer niet. Maar duidelijk is dat de 2de helft bij vele blauwtjes de herinnering van de avond er voor in de kousen kruipt.

Er wordt slordiger gevoetbald en we staan meer stil dan goed is. Op st Denijs heeft niemand wakker gelegen en de rijzige nummer 10 met zwarte krullen loopt Arthur van de bal  en scoort hard naast Sander.  De supporters zien dat VCNE het nun zeer kwaad begint te krijgen.

Enkele minuten later kan Arthur een bal aan de 1 ste paal net voor de lijn keren. De tactische ingrepen van T1 brengen geen soelaas in het spel en zo wordt Lukas opnieuw in de linker punt uitgespeeld na een ommetje via het middenveld. Deze wissel rendeert bijna ogenblikkelijk want de lange blonde "schutter" prikt door 2 verdedigers heen de 2 - 1 binnen na steekpas van Loic. "Vasthouden" is de boodschap. Maar nog geen 2 minuten later wordt Stef op snelheid genomen en besluit een spits van St Denijs, in mooi kraakwitte outfit, overhoeks naast Sander.  Een knap en verdiend doelpunt van de thuisploeg. Net voor afluiten komt Stef nog onzacht neer op de grasmat en moet zo met een pijnlijke knie het terrein verlaten. Maar dit veranderd niets meer aan de stand. 2 - 2 een verdiend gelijkspel voor St Denijs, voor Nazareth mocht er toch ietsje meer ingezeten hebben. Maar wat zou een mens klagen bij deze zuiderse sportieve omstandigheden !

 

22:50 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-09-09

VCNE - ST Denijs : 2 - 6

"Voetjes op de grond ! " Scheids Eric heeft het nochtans vele keren herhaald (tijdens de inworp dan toch).

Dat is waarschijnlijk de juiste samenvatting van deze wedstrijd. Een volledig VCNE moest het opnemen tegen de revalatie bij de U10 van vorig jaar.

Een wedstrijd tegen de Kampioenenploeg van de "Cup het Volk" is altijd wel een speciale gebeurtenis. Door de jaren heen is Nazareth één van de weinige ploegen die tegen dit St Denijs niet zo maar door de kniëen gaat. Het laatste treffen dateert van seizoen 2007-2008 en toen gingen onze blauwen nog fier gaan winnen op St Denijs (na een blamage eerder op het seizoen thuis in de zandstraat).

De 1 - 1 (goal Loic) stand bij de rust zou menig niet aanwezige supporter van een gelijkaardig scenario kunnen laten dromen. Maar niets is minder waar. Deze tussenstand was meer dan geflatteerd - na een eerste helft waar Nazareth, buiten de eerste 5 minuten, quasi constant onder druk stond. Op elke bal was de groene speler (kleuren St Denijs) minstens een halve stap sneller.

Onze verdediging en het middenveld zaten voortdurend in de verdrukking, een beresterke Sander hield St Denijs van een grotere voorsprong. Het moet gezegd, onze blauwe garde bleef de combinatie zoeken, ondanks de groene bezetting. Het was duidelijk dat de prestaties op Vinkt vorige week geen toevalstreffer waren.

Maar het geluk veranderde van kamp in de 2de helft. Misschien zelfs niet zo zeer "veranderen", want dit St Denijs had geen geluk nodig. Het nam autoritair afstand door hun overwicht nu wel om te zetten in doelpunten. Lukas kan milderen tot 2 - 6 en mist zelfs nog enkele kansen. Maar eerlijk is eerlijk, ik zou het aantal keren dat St Denijs het doelhout trof niet willen consumeren in pakweg "Blonde Tongerloo's".

St Denijs is een steengoede ploeg en onze blauwen hebben gestreden voor wat ze waard zijn. Ze hebben het hoofd op geen enkel moment laten hangen. Tot aan het laatste fluitsignaal zijn Bram, Stef, Arthur, Loic, Tijs, Lukas, Pieter, Saul en Jordy blijven voetballen met de grote "V" met een top-prestatie van Sander als sluitstuk.

Chapeau St Denijs, Chapeau VCNE !

22:18 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-09-09

Eendracht Vinkt - VCNE : 1 - 2

De 2de confrontatie van de seizoenscompetitie valt op  een zondag. Om een "tielijk" 9u30 in de ochtend dan nog. Maar de kopjes van het complete, 10-man sterke, blauwe gilde staan fris.

Na een rustige opwarming wordt de match op gang gefloten. Vinkt start met een ruime formatie aangevuld met 2 miniemen (dit is toegelaten volgens het voebal reglement).Ze ogen een stevige ploeg, wat ook wel nodig is bij deze hobbelige terrein condities.

Het begin van de wedstrijd is voor Vinkt, ze gaan goed van start en VCNE zit onmiddellijk in de verdediging. Al na 90 seconden krijgen we een corner tegen. De bal vliegt uit de tweede lijn hoog richting doel van de bezoekers. Sander moet iets te veel naar achteren plooien om de bal uit zijn doel te houden. 2 Vinkt spelertjes zijn goed gevolgd en Sander moet zich gewonnen geven na de 2de rebound.Onze verdediging was iets te snel doorgeschoven, alhoewel dat wel de richtlijnen zijn na een corner.

T1 vreest voor de afstraffing, maar de blauwtjes beginnen toch stilaan hun draai te vinden. De combinaties beginnen iets beter te vlotten en in de 6de minuut trapt Pieter knap een moeilijke volley in de handen van de Vinktse keeper.

VCNE voelt Vinkt terug plooien en duwt nu door. Na verschillende acties voor het Vinktse doel pakt Arthur de bal aan links voor het doel, hij wijkt verder uit en trapt dan mooi en scherp binnen via de 2de paal.

Eendracht Vinkt voelt dat het moeilijk onder de Eekse combinaties kan uitkomen en stapt over naar een virieler spel. Bij een paar tussenkomsten blijven een paar bezoekers langer op de mat liggen dan goed is. Zowel Bram, Jordy als Pieter moet de pijn verbijten.

Enkele minuten na de rust is er grote commotie in het blauwe kamp. Pieter wordt volgens blauwe meningen foutief en hard tegen de grond gewerkt. De scheids ziet er  echter  geen graten in en de gemoederen lopen hoger op. Gelukkig krijgen we in de 16de minuut een herhaling van de eerste goal maar dan wel aan de andere kant. Stef trapt de bal hoog voor doel, de keeper miskijkt zich en Lukas kan rustig binnen leggen. Een verdiende 1 - 2 voorsprong voor VCNE.

Vinkt lijkt fysisch minder scherp nu en kunnen op de blauwe combinaties enkel  de bal buiten trappen. Toch blijft het opletten voor  de Vinktse nr 12 (een miniem) die techiek en snelheid combineert. Maar zowel Bram als Tijs wisselen geregeld af en spelen kort op de spits, zo zit hij behoorlijk vast in hun broekzak.

Er zijn nog een paar goede kansen voor oa Lukas maar de Vinktse goalie is misschien wel de meest talentrijke speler van de thuisploeg. Hij houdt het verschil miniem.

Het fluitsignaal zorgt voor een correcte uitslag, VCNE wint verdiend wegens de meeste combinerende ploeg in dit duel.

 

 

 

13:39 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VCNE - Bellem : 5 - 3

Nazareth-Eke kwam verdiend voor en gind de rust in met 3 - 1. Nadien Gingen ze op hun elan door en eindigde de wedstrijd op 5 - 3.

13:36 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |