03-10-09

VCNE neemt revanche !

Zevergem - VCNE : 0 - 5

Op deze eerste herfstdag, die naam waardig, stond een gevreesde verplaatsing op het programma. Zevergem staat immers bekend als een zeer sterk en snel blok die vooral op het grote thuisveld de tegenstand vaak onder de voet lopen. Daar bovenop stond er ook nog een strakke wind uit het zuiden. Er werd dus voor eenrichtings-voetbal gevreesd in beide helften.

Voor de T1 is dit treffen steeds een speciale gelegenheid. In deze contreien heeft hij immers zijn jeugd opleiding gehad, niet zo heel lang geleden ...

T1 had dan ook zijn plannetje klaar tegen Zevergem. Niet zozeer een weg-plan, die heeft hij niet nodig normaal gezien. Maar wel een tactisch plan. Vandaag wordt in de kleedkamer de 3 - 3 -1 uit de doeken gedaan. Stef komt naast Tijs en ook Jordy en Saul zakken één plaats. Lukas of Pieter komen alleen in de punt. Frederic en Edward zitten in de tribune als trouwe supporters.

Van bij de aftrap zet VCNE goed druk op de thuisploeg. De wind zit voor de blauwen in de goede richting en ze zijn onmiddellijk gevaarlijk. Ondanks de hobbelige staat van het veld wordt er goed gecombineerd. Zo'n prima combinatie brengt Loic via Arthur alleen voor doel en  die aarzelt niet, hij legt de bal beheerst binnen : 0 - 1.

Zevergem is niet van slag en probeert vooral hun 2 snelle flanken te bereiken. Maar de samenwerking tussen Bram en Arthur op links zit goed en Tijs vangt de weinige doorbraken op rechts makkelijk op met Stef. Het plannetje van de T1 zit goed in elkaar ! Voeg daar nog een secure Sander aan toe en je hebt een steengoed recept.

In de 15de minuut is er een vrije trap op links, Loic past kort op stef die droog op doel knalt. De thuis-verdediging blokeert in eerste instantie maar Arthur staat goed opgesteld en tikt met rechts van dichtbij binnen : 0 : 2.

Zevergem moet de wet van de sterkste blijven ondergaan. In de 19 de minuut krijgt Lucas de bal in de diepte aangespeeld, hij omspeelt mooi de laatste verdediger en knalt dan onder de keeper door binnen : 0 - 3. De T1 knijpt zich in de arm... ondertussen zijn Pieter en Saul ingevallen.

Tijdens de rust worden de spelers gewezen op één van de gevaren voor de 2de helft : de wind. Verwacht wordt dat de rollen nu zullen omdraaien en dat Zevergem, mede dankzij de weergoden, nu meer druk zal kunnen zetten.

Zo gezegd, zo gedaan : Zevergem komt vanaf het eerste fluitsignaal sterker opzetten. VCNE krijgt het moeilijker om de bal weg te krijgen van de eigen helft. De eerste 10 minuten probeert de thuisploeg hardnekkig het eerste doelpunt te maken. Maar de blauwe verdediging staat pal. Tijs speelt een beresterke match en staat telkens op de goede positie om weg te werken of mee de aanval op te zetten. 

Yordi wordt zowel op links-midden als op rechts-midden uitgespeeld en kan zijn snelheid goed gebruiken. Zowel Arthur, die de bal op een haar na mist na een strakke voorzet voor doel, als Lucas, met een vlucht-schot, krijgen nog goede kansen om het verschil verder uit te diepen. Na zo'n 15 minuten krijgt Pieter de bal diep aan gespeeld, hij dendert als een trein richting goal maar zijn schot kaatst weg op de paal.

In de 17de minuut kan Stef aanleggen op doel, het grondscherend schot wordt afgeblokt maar Arthur staat alweer goed opgesteld en duwt de bal via de keeper in doel: 0 - 4.

Over en out voor Zevergem. Luttele minuten voor tijd komt Pieter nog eens het veld overgestoken. Hij was ondertussen op de links-achter terecht gekomen in de plaats van Bram. Een kans van Loic wordt afgeweerd maar Pieter controleert de rebound, omspeelt nuchter de keeper en schiet de 0 - 5 binnen. 

VCNE neemt hier knap revanche voor de 5 - 0 nederlaag op Zevergem vorig jaar. Een sterk resultaat en een tevreden T1 !

18:22 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.