21-10-09

Moeizame overwinning op De Pinte 3 - 4

Zaterdag 10 oktober. VCNE is ruim op tijd voor de verre verplaatsing naar De Pinte.

De Pinte is door de jaren heen steeds een geduchte tegenstander voor onze lichting spelertjes. Maar het jongste tornooi in De Pinte toonde dat ze te pakken zijn.

De wedstrijd start evenwichtig met acties aan beide kanten. Tot Pieter zich in zijn gekende stijl doorzet in de tiende minuut en de 0 - 1 scoort. Maar 2 minuten later valt alles te herbeginnen want een slechte terugspeelbal op Stef leidt tot de 1 -1. We noteren ook het eerste opterden van Robbe tijdens een officiële wedstrijd.

De bezoekers laten niet betijen want vrijwel onmiddellijk wordt er druk gezet op het doel van de tegenstander. De keeper kan moeilijk ontzetten en Pieter scoort zijn 2de van de dag van dichtbij. VCNE neemt nu de bovenhand. In de 18de minuut komt Arthur centraal opzetten en steekt perfect door enkele benen op Lucas. Die heeft een slangenbeweging in petto en omzeilt zo knap de aanstormende keeper en scoort vlot de 1 - 3.

Tijdens de rust maakt de aanhang zich al op voor een doelpunten festein.

Maar de realiteit is dat in de spelhervatting het De Pinte is die het spel naar zich toe trekt. Ze komen vervaarlijk opzetten en zijn heel gevaarlijk over de flanken. Eerst is er een voorzet vanop Rechts die nog maar nipt gemist wordt. Even later is het toch prijs via een gelijkaardige voorzet vanop de linkerkant. 3 spelers van De Pinte stonden klaar om het  leer binnen te trappen. Sander is kansloos : 2 - 3.

Waar is VCNE ? Pieter wordt enkele malen diep aangespeeld maar vindt de vrijstaande man niet. De blauwtjes hebben het moeilijk met de combinatie. Na de zoveelste trap naar voren kan Pieter toch Lukas bereiken en die scoort makkelijk onder de duikende keeper door.

De geruststellende treffer denk je dan maar niets is minder waar, via een corner leid een carambole voor het doel van Sander toch nog tot 3 - 4. De spanning stijgt ten top, maar de jongens van T1 André houden de zaak nu toch onder controle dankzij Tijs en de alweer kilometers malende Bram. 

Geen zeer grootse prestatie van onze blauwe schotters, via enkele individuele acties konden ze het verschil maken, maar fijn samenspel zat er dit keer niet in. Na de match blijkt dat minstens 6 spelertjes van De Pinte  een jaartje jonger zijn ... De trainer en enkele bobo's praten nog lang na in de VIP lounge ...

 

20:03 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.