25-10-09

EXC Mariakerke - VCNE : 1 -7

Zaterdag 24 oktober : Een "walkover" kunstgras.

Het schemerde nog toen de spelers de ontbijt tafel verlieten om te verzamelen aan de VCNE arena. De busrit ging naar het verre Mariakerke waar er werd gevreesd voor zompige toestanden. Maar kijk, het Gentse sportbeleid zorgde voor een perfecte kunstgrasmat. Een perfecte ondergrond voor technisch voetbal, alleen opletten voor kunstmollen ...

Sander is gekwetst waardoor Pieter de lange broek aan trekt vandaag. Frederik maakt zijn debuut onder de kleuren van VCNE.

Van bij het wedstrijdbegin voelen de Nazareenen zich als visjes in het water op dit natte biljart laken. De combinaties rollen van de mat en het spel situeert zich vooral op de thuis-helft. Na zo'n 8 tal minuten valt het eerste doelpunt : een own goal van Mariakerke onder druk van de bezoekers. Een paar minuten later staat het reeds 0 - 2 na een afgeblokte poging van Lucas die in de rebound door Loic wordt binnen getikt. Zijn vreugde-sliding op de kunst ondergrond zal hem nog enkele dagen een warm gevoel geven ...

Mariakerke komt op geen moment in het spel en Tijs en Bram spelen in een zetel. Af en toe is het wel opletten voor doorbotsende ballen op deze snelle ondergrond. Maar daarachter staat de kwikke Pieter als sluitstuk. En met enkele snoekduiken houdt hij zijn netten gaaf, waarop hij de bal onmiddellijk weer naar voor stuurt voor een nieuwe aanval.

De eerste helft eindigt op 0 - 4 dankzij onder meer een inschuiver van Lukas.

De tweede helft beslist T1 te experimenteren. Bram wordt in de spits gestuurd en Tijs speelt nu rechts midden, Arthur en Stef staan achteraan. Na 5 minuten prikt de kleine pitbull zijn eerste doelpunt binnen, hij wordt uitbundig gefeliciteerd door zijn ploeg makkers 0 - 5. Zelfs met de vele positie wissels blijft Nazareth goed combineren met Robbe en Saul als woelwaters in de frontlinie. Mariakerke kan er nu wel iets meer uit komen vergeleken met de eerste helft. Jordy en Loic pikken nog een goaltje mee maar de thuisploeg kan dan toch de eer redden via een lage schuiver waar Pieter net niet aan kan. Tot slot en opmerkelijk :  knalt Frederik zijn eerste penalty onhoudbaar binnen in het hoekje.

21:35 Gepost door Maurice in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.