31-10-09

"Deca-dance" VCNE - Drongen : 10 - 0

T1 André kon op een voltallig VCNE rekenen vandaag. De bezoekers kwamen uit Drongen en zij konden beroep doen op enkele stevige atleten. In gestalte zou de thuisploeg het in ieder geval niet halen.

Saul, Frederic, Robbe en Jordi starten op de bank. Het was afwachten hoe sommige sporters de bosklassen hadden verteerd. Het match-begin verloopt in ieder geval met een afwachtende houding van beide teams. Na enkele minuten worden de plannen van Drongen duidelijk. Ze spelen vanuit een gesloten organisatie achteraan en trachten met snelle uitbraken de kleine maar snelle spits te bereiken en zo voor gevaar te zorgen. VCNE gooit het over de Spaanse boeg. De bal in de ploeg houden en snel laten rond gaan. Dan, op het gepaste moment de doorsteek pass of flank-aanval inzetten.

Het Spaanse plan verliep zeer goed, behalve het scoren dan. Tot 3 maal toe werd de verdediging van de bezoekers uitgespeeld, inclusief de doelman. Maar telkens slaagden Lukas, Pieter en Arthur er in om de gapende doelmond te missen.

Meestal krijg je het deksel op de neus bij zo'n scenario, maar in de 9'de minuut was het dan toch prijs. Lukas zet door tot aan de achterlijn en trekt de bal voor tot bij Stef. Die kon het "poeier" nog even laten zitten en binnenkant voet binnen tikken : 1 - 0. De kop was er af.

Vanaf dit moment kunnen we eigenlijk alleen maar spreken van éénrichtingsvoetbal. De blauwe Armada tekent complexe driehoeken, parrallellen, multi-axialen enz .. op de mat. De Drongense verdediging houdt goed stand dus probeert Stef het vanop afstand : 2 - 0 in de 21 ste minuut. Goede idee denkt Loic een minuut later, hij herhaalt de pegel en de keeper laat de bal doorglippen : 3 - 0.

De 2de helft is nog geen 3 minuten ver of Loic scoort zijn 2de van de dag met een rustig plaats balletje naast de paal (of was het een pass ??) : 4 - 0.

Ondertussen zijn er een reeks vervangingen doorgevoerd, maar de lijn blijft in het spel van de thuisploeg. Moeiteloos wordt de vrijstaande man gevonden en aangespeeld. In de 7'de minuut wordt Robbe in het straatje gestuurd maar hij besluit op de keeper, geen erg want Jordi is gevolgd op rechts en tekent alweer voor 2 euro : 5 - 0.

10 de minuut, Loic wordt centraal vrijgespeeld en stevent alleen op doel af, hij zet de keeper op het verkeerde been : 6 - 0. Loic speelt een zeer sterke wedstrijd, maar dit geldt eigenlijk voor het hele team.

4 minuten later krijgt Pieter de bal op dezelfde manier aangespeeld, zijn schot wijkt af en 7 - 0 is nu de stand.

Jordi toont dat er spitsen-bloed door zijn aderen stroomt, bij een schot op de keeper van Pieter staat hij alweer op de goede plaats : 8 - 0. Tijs heeft de verdediging verlaten en speelt nu op de linker flank. Saul opereert voor hem in de spits.

In dit verslag komt Sander weinig aan bod ... inderdaad hij heeft niet veel te doen in deze wedstrijd maar staat wel plots paraat om een bal uit de winkelhaak te ranselen. Nieuwkomer Frederic toont dat zijn snelheid een sterke troef is op de rechterflank.

In de 20ste minuut dikt Pieter de stand aan : 9 - 0. Op de bank gaan nu de stemmen op voor een dubbele pree bij een 10 - 0 stand. De afgevaardigde wordt erin geluisd want Stef geeft op het einde van de wedstrijd zijn visitekaartje nog eens af : winkelhaak binnen vanop zo'n 15 meter en 10 - 0 !!

Gelukkig fluit de scheidsrechter af. Chapeau voor een attente supportersvoorzitter van VCNE die nog en hart steekt onder de riem van de bezoekende keeper.

 

18:55 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Fotoreportage De foto's staan op de vertrouwde picasa-stek

Gepost door: Dirk Vos | 01-11-09

De commentaren zijn gesloten.