31-10-09

"Deca-dance" VCNE - Drongen : 10 - 0

T1 André kon op een voltallig VCNE rekenen vandaag. De bezoekers kwamen uit Drongen en zij konden beroep doen op enkele stevige atleten. In gestalte zou de thuisploeg het in ieder geval niet halen.

Saul, Frederic, Robbe en Jordi starten op de bank. Het was afwachten hoe sommige sporters de bosklassen hadden verteerd. Het match-begin verloopt in ieder geval met een afwachtende houding van beide teams. Na enkele minuten worden de plannen van Drongen duidelijk. Ze spelen vanuit een gesloten organisatie achteraan en trachten met snelle uitbraken de kleine maar snelle spits te bereiken en zo voor gevaar te zorgen. VCNE gooit het over de Spaanse boeg. De bal in de ploeg houden en snel laten rond gaan. Dan, op het gepaste moment de doorsteek pass of flank-aanval inzetten.

Het Spaanse plan verliep zeer goed, behalve het scoren dan. Tot 3 maal toe werd de verdediging van de bezoekers uitgespeeld, inclusief de doelman. Maar telkens slaagden Lukas, Pieter en Arthur er in om de gapende doelmond te missen.

Meestal krijg je het deksel op de neus bij zo'n scenario, maar in de 9'de minuut was het dan toch prijs. Lukas zet door tot aan de achterlijn en trekt de bal voor tot bij Stef. Die kon het "poeier" nog even laten zitten en binnenkant voet binnen tikken : 1 - 0. De kop was er af.

Vanaf dit moment kunnen we eigenlijk alleen maar spreken van éénrichtingsvoetbal. De blauwe Armada tekent complexe driehoeken, parrallellen, multi-axialen enz .. op de mat. De Drongense verdediging houdt goed stand dus probeert Stef het vanop afstand : 2 - 0 in de 21 ste minuut. Goede idee denkt Loic een minuut later, hij herhaalt de pegel en de keeper laat de bal doorglippen : 3 - 0.

De 2de helft is nog geen 3 minuten ver of Loic scoort zijn 2de van de dag met een rustig plaats balletje naast de paal (of was het een pass ??) : 4 - 0.

Ondertussen zijn er een reeks vervangingen doorgevoerd, maar de lijn blijft in het spel van de thuisploeg. Moeiteloos wordt de vrijstaande man gevonden en aangespeeld. In de 7'de minuut wordt Robbe in het straatje gestuurd maar hij besluit op de keeper, geen erg want Jordi is gevolgd op rechts en tekent alweer voor 2 euro : 5 - 0.

10 de minuut, Loic wordt centraal vrijgespeeld en stevent alleen op doel af, hij zet de keeper op het verkeerde been : 6 - 0. Loic speelt een zeer sterke wedstrijd, maar dit geldt eigenlijk voor het hele team.

4 minuten later krijgt Pieter de bal op dezelfde manier aangespeeld, zijn schot wijkt af en 7 - 0 is nu de stand.

Jordi toont dat er spitsen-bloed door zijn aderen stroomt, bij een schot op de keeper van Pieter staat hij alweer op de goede plaats : 8 - 0. Tijs heeft de verdediging verlaten en speelt nu op de linker flank. Saul opereert voor hem in de spits.

In dit verslag komt Sander weinig aan bod ... inderdaad hij heeft niet veel te doen in deze wedstrijd maar staat wel plots paraat om een bal uit de winkelhaak te ranselen. Nieuwkomer Frederic toont dat zijn snelheid een sterke troef is op de rechterflank.

In de 20ste minuut dikt Pieter de stand aan : 9 - 0. Op de bank gaan nu de stemmen op voor een dubbele pree bij een 10 - 0 stand. De afgevaardigde wordt erin geluisd want Stef geeft op het einde van de wedstrijd zijn visitekaartje nog eens af : winkelhaak binnen vanop zo'n 15 meter en 10 - 0 !!

Gelukkig fluit de scheidsrechter af. Chapeau voor een attente supportersvoorzitter van VCNE die nog en hart steekt onder de riem van de bezoekende keeper.

 

18:55 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-10-09

EXC Mariakerke - VCNE : 1 -7

Zaterdag 24 oktober : Een "walkover" kunstgras.

Het schemerde nog toen de spelers de ontbijt tafel verlieten om te verzamelen aan de VCNE arena. De busrit ging naar het verre Mariakerke waar er werd gevreesd voor zompige toestanden. Maar kijk, het Gentse sportbeleid zorgde voor een perfecte kunstgrasmat. Een perfecte ondergrond voor technisch voetbal, alleen opletten voor kunstmollen ...

Sander is gekwetst waardoor Pieter de lange broek aan trekt vandaag. Frederik maakt zijn debuut onder de kleuren van VCNE.

Van bij het wedstrijdbegin voelen de Nazareenen zich als visjes in het water op dit natte biljart laken. De combinaties rollen van de mat en het spel situeert zich vooral op de thuis-helft. Na zo'n 8 tal minuten valt het eerste doelpunt : een own goal van Mariakerke onder druk van de bezoekers. Een paar minuten later staat het reeds 0 - 2 na een afgeblokte poging van Lucas die in de rebound door Loic wordt binnen getikt. Zijn vreugde-sliding op de kunst ondergrond zal hem nog enkele dagen een warm gevoel geven ...

Mariakerke komt op geen moment in het spel en Tijs en Bram spelen in een zetel. Af en toe is het wel opletten voor doorbotsende ballen op deze snelle ondergrond. Maar daarachter staat de kwikke Pieter als sluitstuk. En met enkele snoekduiken houdt hij zijn netten gaaf, waarop hij de bal onmiddellijk weer naar voor stuurt voor een nieuwe aanval.

De eerste helft eindigt op 0 - 4 dankzij onder meer een inschuiver van Lukas.

De tweede helft beslist T1 te experimenteren. Bram wordt in de spits gestuurd en Tijs speelt nu rechts midden, Arthur en Stef staan achteraan. Na 5 minuten prikt de kleine pitbull zijn eerste doelpunt binnen, hij wordt uitbundig gefeliciteerd door zijn ploeg makkers 0 - 5. Zelfs met de vele positie wissels blijft Nazareth goed combineren met Robbe en Saul als woelwaters in de frontlinie. Mariakerke kan er nu wel iets meer uit komen vergeleken met de eerste helft. Jordy en Loic pikken nog een goaltje mee maar de thuisploeg kan dan toch de eer redden via een lage schuiver waar Pieter net niet aan kan. Tot slot en opmerkelijk :  knalt Frederik zijn eerste penalty onhoudbaar binnen in het hoekje.

21:35 Gepost door Maurice in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Off Day VCNE tegen OOidonck Leerne

Zaterdag 17 oktober.

De onaangekondigde afwezigheid van de délégué was misschien de aanleiding van deze off-day. Net als de reden van dit korte verslag. Gebrek aan organisatie, overzicht en vlotte combinaties waarvan de bezoekers handig gebruik maakten : 2 - 5. Uitlaat van één van de trouwe supporters : "ze speelden allemaal op nen hoop !"

20:30 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-10-09

Moeizame overwinning op De Pinte 3 - 4

Zaterdag 10 oktober. VCNE is ruim op tijd voor de verre verplaatsing naar De Pinte.

De Pinte is door de jaren heen steeds een geduchte tegenstander voor onze lichting spelertjes. Maar het jongste tornooi in De Pinte toonde dat ze te pakken zijn.

De wedstrijd start evenwichtig met acties aan beide kanten. Tot Pieter zich in zijn gekende stijl doorzet in de tiende minuut en de 0 - 1 scoort. Maar 2 minuten later valt alles te herbeginnen want een slechte terugspeelbal op Stef leidt tot de 1 -1. We noteren ook het eerste opterden van Robbe tijdens een officiële wedstrijd.

De bezoekers laten niet betijen want vrijwel onmiddellijk wordt er druk gezet op het doel van de tegenstander. De keeper kan moeilijk ontzetten en Pieter scoort zijn 2de van de dag van dichtbij. VCNE neemt nu de bovenhand. In de 18de minuut komt Arthur centraal opzetten en steekt perfect door enkele benen op Lucas. Die heeft een slangenbeweging in petto en omzeilt zo knap de aanstormende keeper en scoort vlot de 1 - 3.

Tijdens de rust maakt de aanhang zich al op voor een doelpunten festein.

Maar de realiteit is dat in de spelhervatting het De Pinte is die het spel naar zich toe trekt. Ze komen vervaarlijk opzetten en zijn heel gevaarlijk over de flanken. Eerst is er een voorzet vanop Rechts die nog maar nipt gemist wordt. Even later is het toch prijs via een gelijkaardige voorzet vanop de linkerkant. 3 spelers van De Pinte stonden klaar om het  leer binnen te trappen. Sander is kansloos : 2 - 3.

Waar is VCNE ? Pieter wordt enkele malen diep aangespeeld maar vindt de vrijstaande man niet. De blauwtjes hebben het moeilijk met de combinatie. Na de zoveelste trap naar voren kan Pieter toch Lukas bereiken en die scoort makkelijk onder de duikende keeper door.

De geruststellende treffer denk je dan maar niets is minder waar, via een corner leid een carambole voor het doel van Sander toch nog tot 3 - 4. De spanning stijgt ten top, maar de jongens van T1 André houden de zaak nu toch onder controle dankzij Tijs en de alweer kilometers malende Bram. 

Geen zeer grootse prestatie van onze blauwe schotters, via enkele individuele acties konden ze het verschil maken, maar fijn samenspel zat er dit keer niet in. Na de match blijkt dat minstens 6 spelertjes van De Pinte  een jaartje jonger zijn ... De trainer en enkele bobo's praten nog lang na in de VIP lounge ...

 

20:03 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-10-09

Vandaag training om 15u15 !

Aandacht, vandaag (woensdag) spelen onze pre-miniemen voor het eerst een oefenmatch 11 tegen 11. Ze nemen het op tegen de eerste jaars miniemen (U12).

De wedstrijd begint om 15u45 en de spelers worden op het terrein verwacht om 15u15.

23:23 Gepost door Maurice in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-10-09

VCNE neemt revanche !

Zevergem - VCNE : 0 - 5

Op deze eerste herfstdag, die naam waardig, stond een gevreesde verplaatsing op het programma. Zevergem staat immers bekend als een zeer sterk en snel blok die vooral op het grote thuisveld de tegenstand vaak onder de voet lopen. Daar bovenop stond er ook nog een strakke wind uit het zuiden. Er werd dus voor eenrichtings-voetbal gevreesd in beide helften.

Voor de T1 is dit treffen steeds een speciale gelegenheid. In deze contreien heeft hij immers zijn jeugd opleiding gehad, niet zo heel lang geleden ...

T1 had dan ook zijn plannetje klaar tegen Zevergem. Niet zozeer een weg-plan, die heeft hij niet nodig normaal gezien. Maar wel een tactisch plan. Vandaag wordt in de kleedkamer de 3 - 3 -1 uit de doeken gedaan. Stef komt naast Tijs en ook Jordy en Saul zakken één plaats. Lukas of Pieter komen alleen in de punt. Frederic en Edward zitten in de tribune als trouwe supporters.

Van bij de aftrap zet VCNE goed druk op de thuisploeg. De wind zit voor de blauwen in de goede richting en ze zijn onmiddellijk gevaarlijk. Ondanks de hobbelige staat van het veld wordt er goed gecombineerd. Zo'n prima combinatie brengt Loic via Arthur alleen voor doel en  die aarzelt niet, hij legt de bal beheerst binnen : 0 - 1.

Zevergem is niet van slag en probeert vooral hun 2 snelle flanken te bereiken. Maar de samenwerking tussen Bram en Arthur op links zit goed en Tijs vangt de weinige doorbraken op rechts makkelijk op met Stef. Het plannetje van de T1 zit goed in elkaar ! Voeg daar nog een secure Sander aan toe en je hebt een steengoed recept.

In de 15de minuut is er een vrije trap op links, Loic past kort op stef die droog op doel knalt. De thuis-verdediging blokeert in eerste instantie maar Arthur staat goed opgesteld en tikt met rechts van dichtbij binnen : 0 : 2.

Zevergem moet de wet van de sterkste blijven ondergaan. In de 19 de minuut krijgt Lucas de bal in de diepte aangespeeld, hij omspeelt mooi de laatste verdediger en knalt dan onder de keeper door binnen : 0 - 3. De T1 knijpt zich in de arm... ondertussen zijn Pieter en Saul ingevallen.

Tijdens de rust worden de spelers gewezen op één van de gevaren voor de 2de helft : de wind. Verwacht wordt dat de rollen nu zullen omdraaien en dat Zevergem, mede dankzij de weergoden, nu meer druk zal kunnen zetten.

Zo gezegd, zo gedaan : Zevergem komt vanaf het eerste fluitsignaal sterker opzetten. VCNE krijgt het moeilijker om de bal weg te krijgen van de eigen helft. De eerste 10 minuten probeert de thuisploeg hardnekkig het eerste doelpunt te maken. Maar de blauwe verdediging staat pal. Tijs speelt een beresterke match en staat telkens op de goede positie om weg te werken of mee de aanval op te zetten. 

Yordi wordt zowel op links-midden als op rechts-midden uitgespeeld en kan zijn snelheid goed gebruiken. Zowel Arthur, die de bal op een haar na mist na een strakke voorzet voor doel, als Lucas, met een vlucht-schot, krijgen nog goede kansen om het verschil verder uit te diepen. Na zo'n 15 minuten krijgt Pieter de bal diep aan gespeeld, hij dendert als een trein richting goal maar zijn schot kaatst weg op de paal.

In de 17de minuut kan Stef aanleggen op doel, het grondscherend schot wordt afgeblokt maar Arthur staat alweer goed opgesteld en duwt de bal via de keeper in doel: 0 - 4.

Over en out voor Zevergem. Luttele minuten voor tijd komt Pieter nog eens het veld overgestoken. Hij was ondertussen op de links-achter terecht gekomen in de plaats van Bram. Een kans van Loic wordt afgeweerd maar Pieter controleert de rebound, omspeelt nuchter de keeper en schiet de 0 - 5 binnen. 

VCNE neemt hier knap revanche voor de 5 - 0 nederlaag op Zevergem vorig jaar. Een sterk resultaat en een tevreden T1 !

18:22 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-10-09

VCNE - Zeveren = 8 - 2

Zeveren kwam met een gedurfde opstelling naar de Nazareth-arena. Het siert de club dat het voluit de kaart van de jeugd trekt. Er stonden verschillende spelers van 2000 en 2001 op het wedstrijdblad. Een goede verstaander weet dat de u11 doorgaans het geboortejaar '99 dragen. Bij VCNE was Pieter niet van de partij. 

Een dol match-begin brengt al snel de 1 - 1 op het bord na zo'n 5 minuten.Via een trap van Loic en een fabuleuze treffer vanop afstand van Zeveren. Scheidsrechter Franky Frans zal vandaag meerdere keren naar de middenstip wijzen. Het spel gaat goed op en neer met kleine kansjes aan beide zijden. Eén van die kansen leidt tot de eerste seizoens-goal van Jordy. Hij zet goed zijn lichaam en forceert zo een "carambole" die in het Zeverse doel verdwijnt. Wat later staat het echter al weer 2 - 2 bij slecht uit verdedigen van de thuisploeg.

Een spanned match-verloop dus en de thuisaanhang is maar wat blij met de 3 - 2 rust stand na een zeer knappe combinatie waarin nagenoeg alle VCNE speler betrokken zijn. Lucas werkt beheerst af na het, door de keeper, geloste schot van Stef.

Bij de start van de 2 de helft schakelt VCNE een versnelling hoger. Zeveren kan nu de ruimtes niet meer belopen. De blauwe Armada swingt als vanouds en een alerte Jordy kan zijn 2de doelpunt van de wedstrijd binnen prikken. Lukas, Loic en Arthur scoren elk nog één doelpunt. Een own-goal maakt de 8 - 2 stand rond.

We noteren vooral swingende combinaties van onze jongens, maar het dient gezegd dat het hen in de 2de helft niet meer zo moeilijk gemaakt werd.

 

20:37 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |