18-11-09

U11 VCNE - U10 Deinze

Vandaag vond er een oefenpot plaats tussen de nationale U10 van SK Deinze en onze blauwe U11 trots. Het werd een knappe partij met zeer snel voetbal en stevige duels, zonder over de schreef te gaan. Het pleit werd beslist in het voordeel van de youngsters van Deinze : 3 - 4. Zonder partij te willen kiezen had een gelijkspel een juistere weergave geweest van het spelbeeld. De laatste goal viel immers in de laatste seconden op onfortuinlijke wijze na verwarring bij Sander, deze had voordien enkele wereld-saves ten beste gegeven. Loic deed 2 maal de netten bol staan maar moest daar wel wat (neus)bloed voor inleveren. Arthur heeft dan weer voor zijn late gelijkmaker (3-3) wat vel achter gelaten. Een zeer knappe collectieve prestatie !

22:44 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-11-09

VCNE gaat crescendo - Sp Petegem - VCNE : 0 - 13

Op deze eerste winterochtend van het seizoen kon T1 André geen beroep doen op Saul en Frederic. Een paar spelers (Lukas en Arthur) hadden internationale verplichtingen gehad deze week en hebben het zonder training moeten stellen. Redenen genoeg dus voor de technische staf om de verwachtingen te temperen na de klinkende 10-0 overwinning tegen Drongen (Els) van vorige week.

Petegem zal het de volledige match met dezelfde 8 moeten doen. Er zijn bij hen geen wisselspelers beschikbaar. De match wordt op gang gefloten door de boomlange scheidsrechter.

Jordi en Robbe starten op de bank en Arthur neemt plaats op de rechter flank, voor de rest wordt er met de typische veldbezetting gespeeld.

Het matchbegin is een vervolg van de vorige weken. Een combinerend VCNE met een zeer gemotiveerde centrale as (Loic) bezet onmiddellijk de thuis-helft.

In de 4de minuut trillen de netten reeds :  Loic zet vóór op het hoofd van Lukas. De keeper redt maar Lukas kan de bal in 2 de instantie terug leggen op Pieter die niet twijfelt : 0 -1.

Petegem komt onder de druk niet uit en vier minuten later  krijgt Lukas het leer ongedekt voor de voeten. Zijn schot gaat droog en diagonaal binnen : 0 - 2.

Petegem lijdt keer op keer balverlies en deze keer is het Loic die centraal vanop zo'n 15 meter zijn kans gaat : 0 - 3, de bal draait mooi hoog binnen. We tellen de 8 ste minuut. Nog geen 3 minuten later probeert hij dezelfde actie maar deze keer is de thuis-goalie bij de pinken.

Af en toe komt Petegem er nu door, maar Bram, Stef en Tijs kunnen telkens de laatste pass afweren. Bij de thuisploeg beginnen er een paar het spel nu potiger te spelen. Dit lijdt tot enkele stevige fouten op Stef en Jordi die de pijn moeten verbijten bij deze kille temperatuur. De scheids blaast van zijn toren !

2 minuten voor afluiten stapt Loic knap over een centrale pass en draait zich zo helemaal vrij voor doel. Zijn schot gaat onhoudbaar binnen in de linker onderhoek : 0 - 4.

Wie gedacht had dat VCNE in de 2de helft het iets rustiger aan zou doen was eraan voor de moeite. Vooral Loic heeft geen genade, binnen de minuut schiet hij van dichtbij de 0-5 op het bord. Robbe staat nu op de rechts midden ipv Arthur. Wanneer hij in balbezit is straalt hij veel rust uit voor een debutant.

"Nu is het mijn beurt" denkt Bram, gedreven door zijn goal op Mariakerke 2 matchen terug komt hij vooraan post vatten bij een vrije trap. Vanuit de 2 de lijn kan hij de afgeweerde vrijschop hoog in doel binnen trappen : 0 - 6, we spelen 3 minuten.

7de minuut, Arthur neemt een voorzet van Lukas ineens op de slof maar de keeper staat goed opgesteld,  Arthur blijft echter bij de pinken en scoort toch nog in de rebound.

Tijs kan niet achter blijven op Bram en komt ook hoger spelen. Op een afvallende bal gaat hij zijn kans en dribbelt zich langs 2 verdedigers heen en besluit glijdend in de beneden hoek : 0 - 8 en we zijn nog maar in de 10de minuut. De monsterscore van vorige week komt in zicht ...

12 de minuut en een verdediger van Petegem gaat zwaar in de fout in het penalty gebied. De scheids reageert furieus en leest de Petegemnaar de levieten vanop zo'n 2 meter hoogte, dit moet indruk maken ... Bij de U11 is er geen penalty maar wel een onrechtstreekse vrij trap op zo'n 10 meter. Luaks tikt naar Loic en zijn schot gaat via een verdediger tegen de deklat over.

De aanvalsgolven blijven komen en Loic tekent voor de snelste hatrick van het seizoen met telkens Lukas als man van de assist. De mooiste van de drie valt op een perfect strake indraaiende corner van Lukas. Deze wordt zo mogelijks nog perfecter, met dito snoekduik, in gekopt door Loic aan de eerste paal : 0 - 9. Nummer 2 valt na enekel één-tweetjes met Lukas en nummer drie opnieuw op corner met een goede deviatie : 0 - 11

Nog is de kelk niet leeg, In de laatste minuten  scoort Pieter nog een volley met de knie en Lukas toont dat hij bij de "schotten" geweest is : hij mag afsluiten met een lage schuiver : 0 - 13.

Sander en een puike verdediging, waar Jordi debuteerde, hebben alweer de nul gehouden. Gelukkig kan onze keeper zijn hartje ophalen in de strafschoppenreeks.

 

 

 

 

13:13 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |