30-01-10

WEDSTRIJD VANDAAG AFGELAST !!

Late berichtgeving maar wegens de sneeuw is de wedstrijd afgelast !

09:16 Gepost door Maurice in Actualiteit | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-01-10

Openingsmatch 2010 : VCNE wint met 2-6 op Zeveren

Andre startte met de volgende 9 spelers in deze eerste wedstrijd van 2010 :

Pieter in doel (Sander was ziek), Tijs, Yordi, Loic,Lucas, Frederic, Saul, Stef en Arthur.

Zeveren kwam weer met een zeer jeugdig 8-tal aan de aftrap. Slechts 4 spelers van '99, de overige uit 2000 en zelfs 2001.

Het spel begint evenwichtig tot Lucas Yordi op rechts doorstuurt. Die kapt zich vrij met rechts en speelt de inlopende Loic aan die onmogelijk kan missen : 0 - 1.

Zeveren lijkt allerminst aangedaan door deze tegengoal. In de 9de minuut breken de "Zeverenaars" door op snelheid. Onze verdediging is geklopt maar de Zeverense spits mist onbegrijpelijk.

Dan is VCNE efficiënter, en alweer met 2 hoofdrolspelers van het eerste doelpunt. In de 16 de minuut kan Lucas op snelheid door-galopperen en legt dan perfect af voor Yordi die beheerst afmaakt : 0 - 2.

We tellen de 21ste minuut wanneer Zeveren alweer nalaat van te scoren. Een scherpe corner wordt door de Nazareense verdediging ongemoeid gelaten en een Zeverense spits kan geheel vrij op doel trappen vanop 2 m ! Iedereen zoekt achter de bal in de netten, maar die is onbegrijpelijk naast gegaan.

3 minuten later komt dan toch de aansluitingstreffer, een losse flodder wordt door Pieter gelost en verdwijnt in doel 1 - 2.

Dat is niet de ideale ruststand denken de aanvallers van VCNE en nog geen minuut later spelen Yordi, Lucas en Loic de thuis verdediging weg met 2 simpele passes en Loic strijkt de 1 - 3 op.

Het spel gaat sterk heen en weer en VCNE komt regelmatig op snelheid aanzetten. Dit heeft ondere andere te maken door de verre "uittrappen" van Pieter die telkens weer het spel krachtig op gang schiet. De grote Lukas kan daar bijna telkens iets goed mee doen. Frederik en Saul zorgen dan weer afwisselend voor het gevaar op de rechterkant.

Dankzij de intelligente opstelling van Tijs, bijgestaan door Stef, kan VCNE hoog blijven spelen. Bij veel spelfases speelt Loic ook hoger dan gewoonlijk, maar Arthur komt dan weer regelmatig centraal de bal recupereren. Heeft de T1 een nieuw spelsysteem in gedachten ?

5de minuut van de 2de helft is alweer een illustratie van de aanvalsdruk van VCNE. Loic houdt een ochtendwandeling langs de verdediging en speelt dan op het juiste moment Lukas aan. Het resultaat is een bal staalhard en hoog in doel : 1 - 4.

Dat Lukas hard kan trappen hoeft geen betoog, hij neemt alle corners en weigert ze te nemen op de plaatsen die aangeduid staan. Hij neemt ze liever een 5 tal meter verder achteruit en komen moeiteloos aan.

Toch is het een corner aan de overzijde die het meeste lof verdient. Een weggegeven corner wordt hoog en scherp voor het doel van Pieter gegeven. De kleinste Zeverense spits komt van ver aangelopen en torent met een fantastische detente boven iedereen uit. De bal verdwijnt ongrijpbaar in de rechter bovenhoek. : 2 - 4, een fantastische goal.

Even dreigt de spanning in de wedstrijd te slaan maar een gelukkige goal van Loic begraaft de ambities van Zeveren. Lukas dikt nog aan tot een 2 - 6 eindstand.

VCNE met een soort kick-and-rush stijl vandaag wint verdiend tegen een degelijk jong Zeveren.

 

21:25 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-01-10

Afgelasting

Allerbeste wensen voor 2010 !

Onze jongens kunnen genieten van een weekje langer rust : alle wedstrijden voor dit weekend zijn afgelast.

07:31 Gepost door Maurice in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |