22-02-10

VCNE U11 blijft "recht" tegen Leerne : 2 - 2

Vandaag stond een zeer moeilijke verplaatsing naar het legendarische Ooidonck-Leerne op het programma. Vanwege de mythische locatie, aan de voet van het kasteel, waren enkele die-hard supporters reeds vroeg op post op het verwarmde terras. Stef, Lukas en Robbe waren niet mee afgereisd.


Het edele terrein lag er harder bij dan verwacht. De ploeg met het meeste "evenwicht" kon hier wel eens het overwicht nemen.


André overweegt een drie-mans verdediging maar opteert dan toch, na een gesprek met de technische staf, voluit de kaart van de aanval te trekken. Bram en Thijs zorgen alweer voor het slot, Sander houdt de sleutel.

Van bij de start monopoliseert VCNE de bal. Ze bezetten voortdurend de Leernse helft maar echt gevaar komt er alsnog niet uit. Dan is Leerne veel gevaarlijker, na een 7 tal minuten wordt er bij blauw slecht uitverdedigd en de bal hangt onmiddellijk tegen de netten : 1 - 0.


VCNE is niet van slag en trekt opnieuw ten strijde. Maar de Leernse brigade weet zich bijzonder goed recht te houden, zowel op het harde veld als in het verdedigende compartiment. Ze loeren duidelijk op de counter met 2 uiterst snelle en behendige spitsen. In balverlies staan ze dan weer zeer snel en gegroepeerd terug voor hun doel. Ook de scheids eist een rol op en beslist van de hetze in het Belgische voetbal te spijzen en fluit een onbegrijpelijke fout tegen Arthur, het omgekeerde was overduidelijk waar.

 

De bezoekers blijven drukken en dat resulteert tot enkele kleine kansen voor Pieter die rechts vooraan een aantal keer naar binnen probeert de snijden en met links afdrukt. Eén van die ballen spat uiteen op de paal. Maar al bij al komt er te weinig uit deze acties.


Het deksel valt dan ook op de neus wanneer Arthur de bal verliest op het midden veld een Leerne in 3 tikken weer voor Sander opdoemt, ook nu staat hij machteloos en moet de buffalo supporter de 2 - 0 toestaan.

 

Er sluipt stilaan wanhoop in de gelederen. VCNE is nog het gevaarlijkst op stilstaande fases. Pieter draait enkele hoekschoppen goed voor doel waar Leerne heel veel moeite mee heeft.


Tijdens de rust wordt er druk overlegd in de kleedkamer. Pieter verhuist nu naar de linkerkant en Frederik en Saul naar rechts. Het spelbeeld blijft echter hetzelfde, VCNE heeft de bal maar Leerne komt bij het minste bal verlies verschrikkelijk snel uit de startblokken. Bram en Tijs kunnen de snelle Leernse spits onmogenlijk volgen en zo komt die een 3-tal keer alleen voor Sander te staan. 2 maal trapt de aanvaller onbegrijpelijk naast en de derde wordt magistraal gered door Sander met een uitgeschoven been. 

 

Terwijl iedereen de doodsteek voelt aankomen komt dan toch de aansluitingstreffer uit de lucht gevallen. Loic kan na een degelijke combinatie  en de zoveelste belegering tussen een bos benen door scoren.


De spanning is nu te snijden. Het doemscenario is afgewend en euforie alom wanneer één van de knappe corners van Pieter worden beloond. Hij trapt de bal weer strak voor doel en die valt perfect op de knikker van Jordy. De linkerpoot moet zelfs niet springen en kan helemaal vrij inkoppen 2 - 2.

 

Een sterk resultaat na een 2 - 0 achterstand in de gegeven (weers) omstandigheden.20:53 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.