23-03-10

U11 VCNE - SP Petegem : 8 - 2

Voor de thuiswedstrijd tegen Spart Petegem kon T1 geen beroep doen op de Tijs, Pieter en Saul. De voltallige VCNE aanhang wenst de ziekenboeg veel beterschap toe !

Met de playoffs in zicht was het afwachten hoe de thuisploeg zou acteren na de bescheiden prestatie van vorige week op Poesele. Aan vertrouwen ontbrak het niet dankzij de 0 - 13 overwinning van de heenronde. André kon het zich zelfs permiteren Bram op de bank te laten starten. Lucas stond op de linksachter naast Stef, Arthur in de spits samen met Frederik. Robbe , Loic en Yordi vormden het middenveld. De match werd 4 minuten voor het uur op gang gefloten.

Sp Petegem had zijn les geleerd en probeerde de rangen gesloten te houden. Het spel zat dan ook enkele minuten vast tot Lucas een corner mocht trappen. Deze stilstaande fases zijn reeds verscheidene maanden één van de gevaarlijke wapens van de thuisploeg en dat was nu niet anders. Lukas gaf scherp voor doel en Yordi trapte gecontroleerd met een volley de 1 - 0 binnen.

De bezoekers kwamen na het doelpunt enkele keren vervaarlijk in beeld maar faalden telkens ze oog in oog met Sander kwamen te staan. VCNE nam hierop snel afstand via 2 schoten uit de 2de lijn : één van Stef waar de keeper niet echt alert op reageerde. De 2de via Lukas die zeer knap een rebound laag houdt en staalhard binnen trapt. Via een poging van Arthur valt er ook nog een owngoal bij de tegenstander en zo staat het 4 - 0. 

In de 2 de helft posteert André Bram in de spits en die scoort al snel zijn doelpuntje. Als beloning mag hij terug naar zijn vertrouwde stek. De match is al lang gespeeld terwijl Loic door een oude blessure even van het veld moet. Zonder veel erg want hij kan na enkele minuten hervatten nadat Yordi een aangeschoten bal tegen de kaak moet verwerken.

Petegem slaagt er in de 0 van het bord te vegen en stranden uiteindelijk op een 8 - 2 eindstand. Zonder grootse prestaties kan de blauwe armada alweer juichen.

Bepaalde supporters denken eraan een inzameling te houden voor een paar nieuwe voetbalschoenen voor Loic die zijn penalty op zijn kousen moest nemen...

 

 

 

21:32 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-03-10

U11 Poesele - VCNE : 0 - 2

De blauwe karavaan zakte op zondag ochtend af naar FC Poesele. Na een korte site-seeing arriveren we aan de enige horeca zaak van dit dorp met z'n 517 inwoners. Ook het plaatselijke kaarters-gilde heeft hier zijn thuisfront.

Andre moest het zonder de geblesseerde Pieter stellen en ook Bram was niet van de partij.

De aftrap dan, die wordt gegeven op een "vierkant" terrein met de gebruikelijke opstelling behalve Arthur die nu naar de links achter schuift. Lopen met de bal is hier uit den boze wegens geen ruimte. Opdracht is optimaal van de breedte gebruik te maken.

Maar dat gebeurt dus niet. Erger nog, wat volgt is één van de mindere wedstrijden van dit seizoen, zoniet de minste. Er wordt veel te veel met de bal gelopen, waar er dus helemaal geen ruimte voor is. Bovendien speelt Poesele het bijzonder hard en zowel Loic, Yordi als Arthur moeten het ontgelden. 

Verder zijn er niet veel vermeldigenswaardige feiten :

6de minuut, Stef legt aan van aan de middenlijn en Lucas verschalkt de doelman door over de bal te springen die zo in doel verdwijnt.

15de minuuut, Tijs had al eens een Stefke geprobeerd zonder succes. Zijn 2de poging vertrekt ook bijna vanop eigen helft en verdwijnt tussen de benen van de keeper door in doel.

0 - 2 dus en dit is ook de eindstand. Sander haalt in de laatste minuut de pers door met een fabelachtige dubbele kattesprong zijn netten schoon te houden. Hoe hij in 2de instantie de bal uit zijn doel plukte is nog steeds een raadsel, ... klasse !

 

21:53 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-03-10

SV Voorde – VCNE (beker Het Nieuwsblad U11) : 5 - 1

10 maart 2010, spelers van dienst : Sander, Stef, Tijs, Bram, Loic, Arthur, Jordi, Lucas, Saul, Robbe


Onder een ijzig koude en strakke wind, trokken onze jongens de arena in. De inzet was een tweede ronde in de Beker van Het Nieuwsblad.  Het publiek was amper ter plaatse of een eerste aanval van de thuisploeg resulteerde in een goal. Een snelle winger vond zijn alleenstaande ploegmaat voor doel en de nul was van het bord. Amper een minuut later verschalkte Lucas middenveld en verdediging van Voorde, maar besloot op de doelman. Even later probeert hij het nog eens, nu met een dropshot, maar ook daar reageerde de keeper van Voorde zeer gevat. Dit scenario zou zich nog verschillende keren herhalen, zodat we met zekerheid mogen stellen dat de thuisploeg een pareltje in het doel heeft staan.

Pas in de 11° minuut gaan de harten van de verkleumde blauwen sneller slaan. Jordi stuurt de bal mooi naar de tweede lijn en Stef doet de netten trillen met een van zijn befaamde afstandschoten Helaas eindigt hier het verhaal van de blauwe doelpunten.

Amper één minuut later neemt Voorde opnieuw de leiding met een doelpunt uit een corner. De tegenstander ruikt de zege reeds vroeg en blijft aandringen en onze jongens vinden geen antwoord. Niettegenstaande het grote aantal schoten op doel en vooral de vele corners die we hadden, gaat de bal niet meer over de lijn. De wedstrijd eindigt met  5 – 1 en verkleumde handen en voeten.

Uit deze wedstrijd onthouden we enkele lessen:

  1. Wanneer we ons positiespel uit het oog verliezen en de bal niet rondtikken, dan is het moeilijk om te winnen.
  2. Een fysiek spelende tegenstander die af en toe over de streep gaat, maakt het onze jongens moeilijk.
  3. Deze jonge scheidsrechter moet blijven verder doen. Chapeau voor zijn niveau.

En om het met de woorden van André te zeggen : zondag gaan we dit recht zetten.

 

Verslag: Dirk Vos

11:12 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

KVE Drongen - VCNE : 2 - 10

De stevige Drongenaars hielden zeer lang stand en het leekt er sterk op dat de 10 - 0 nederlaag op het veld van Nazareth niet zou herhaald worden. Maar in de 2 de helft ging het Drongense schip aan de oevers van de leie toch kopje onder, eindstand 2 - 10.

11:11 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-03-10

U11 VCNE - Exc Mariakerke : 5 - 0

Het preminiemen veld lag er zwaar bij vandaag. Pieter moest verstek geven en Robbe zorgde voor de logistiek. Lukas en Stef begonnen op de bank, de trainer was onzeker over hun fysieke conditie nadat ze een weekje vakantie hadden genomen. Saul en Frederic vormden de aanvalslinie met Loic, Arthur en Yordi in Steun. Bram en Tijs stonden op hun gebruikelijke plaatsen met Sander onder de lat.

VCNE doet bijna zo goed als Valencia, ze scoren reeds in de 2 de minuut via een knap opgebouwde aanval. Yordi wordt scherp voor doel aangespeeld en die ontwijkt simpel de verdediging en past perfect op de inlopende Loic die scoort met een volley vlak voor doel.

Een zeer hoopvolle start, maar wat volgt is veel minder. Beide ploegen hebben het moeilijk om vlot te voetballen op dit zware veld. Eén kant van het middenveld wordt zo veel mogenlijk gemeden daar de bal er helemaal niet rolt. Zo gaat het spel zo goed en zo kwaad het kan over en weer zonder echt doelgevaar. Toch slaagt Nazareth-Eke er in om te scoren, zij het wel via een own-goal van de bezoekers.

In de 2de helft komen Lukas en Stef opdraven. Dit nieuwe bloed doet wonderen want plots zit er meer drive in het spel. Vooral Lukas die voor snelheid en diepgang zorgt kan zijn stempel drukken en scoort 2 maal als een rasechte spits. Tweemaal wordt hij de straat ingestuurd en 2 maal laat hij de keeper kansloos achter. De bal rolt nu duidelijk beter aan die kant van het veld en ook Saul laat zich opmerken door tot 3 keer toe op de juiste plaats, links voor doel, te zijn. Maar zijn schot is bij deze omstandigheden net niet krachtig genoeg om de doelman te verschalken.

Uiteindelijk legt Stef de eindstand vast na een scherpe counter via Loic en Lukas, deze laatste veinst het schot maar steekt de bal dan naar rechts voor de aanstormende Stef. Deze bevestigt zijn goede vormpeil en zijn schot gaat overhoeks langs de grond binnen : 5 - 0.

We noteren nog enkele spreekkoren tijdens de penalties maar de scheidsrechter ziet er het sportieve in en laat betijen.

 

21:31 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |