10-05-10

Wedstrijd U10/U11 Deinze

Onze U11 hebben zaterdag een zeer knappe wedstrijd gespeeld tegen de U11/U10 van Deinze.

Na telkens op voorsprong te zijn gekomen, in een zeer evenwichtige partij met fraaie combinatie voetbal van beide partijen, moest VCNE toch het onderspit delven na een late own-goal. Onze jongens speelden elk op een zeer hoog niveau. Toch een speciale vermelding voor Pieter die even zijn spits-schoenen had geruild voor de handschoenen van Sander (er niet bij net als Tijs) en puik zijn doel verdedigde. 

Volgende afspraak op 22 mei in Wortegem.

09:55 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

06-04-10

Paastornooi U11 : Cijfers liegen soms

Paasmaandag is een moeilijke voetbaldag. De U11 trokken dan ook met een vertimmerde ploeg naar Waregem om er present te geven, liever dan af te haken. We moesten niet enkel beroep doen op spelers uit andere ploegen, maar ook André viel geblesseerd uit, waardoor we beroep moesten doen op een gelegenheidscoach.

De  eerste wedstrijd tegen Rac. Waregem was de moeilijkste. De ploeg had geen evenwicht en iedereen zocht naar de juiste positie. Hoewel iedereen er zin in had, verloren we deze match met 2-0

Een kwartier later moesten onze jongens aantreden tegen Harelbeke. Deze snelle en technisch sterke tegenstander wist niet wat er gebeurde, toen we hen wegdrukten en zowaar verplichtten te achtervolgen. Helaas, hoe goed onze blauwen ook speelden, de Ratjes namen het heft in handen en domineerden de rest van de wedstrijd. Met opgeheven hoofden verloren we ook deze match:  7-2

Tenslotte traden we aan tegen Dentergem. Het leek een haalbare kaart en de eerste helft ging mooi gelijk op. De hele ploeg wroette en speelde zich de ziel uit het lijf, maar ook hier sloeg het noodlot toe:  5-3

Wat de uitslag ook zou insinueren, de waarheid is dat iedereen tot de allerlaatste seconde goed speelde. Chapeau kerels! Met opgeheven hoofd en voetballend verliezen, is een belangrijke kwaliteit.

Dirk

21:01 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-03-10

U11 VCNE - SP Petegem : 8 - 2

Voor de thuiswedstrijd tegen Spart Petegem kon T1 geen beroep doen op de Tijs, Pieter en Saul. De voltallige VCNE aanhang wenst de ziekenboeg veel beterschap toe !

Met de playoffs in zicht was het afwachten hoe de thuisploeg zou acteren na de bescheiden prestatie van vorige week op Poesele. Aan vertrouwen ontbrak het niet dankzij de 0 - 13 overwinning van de heenronde. André kon het zich zelfs permiteren Bram op de bank te laten starten. Lucas stond op de linksachter naast Stef, Arthur in de spits samen met Frederik. Robbe , Loic en Yordi vormden het middenveld. De match werd 4 minuten voor het uur op gang gefloten.

Sp Petegem had zijn les geleerd en probeerde de rangen gesloten te houden. Het spel zat dan ook enkele minuten vast tot Lucas een corner mocht trappen. Deze stilstaande fases zijn reeds verscheidene maanden één van de gevaarlijke wapens van de thuisploeg en dat was nu niet anders. Lukas gaf scherp voor doel en Yordi trapte gecontroleerd met een volley de 1 - 0 binnen.

De bezoekers kwamen na het doelpunt enkele keren vervaarlijk in beeld maar faalden telkens ze oog in oog met Sander kwamen te staan. VCNE nam hierop snel afstand via 2 schoten uit de 2de lijn : één van Stef waar de keeper niet echt alert op reageerde. De 2de via Lukas die zeer knap een rebound laag houdt en staalhard binnen trapt. Via een poging van Arthur valt er ook nog een owngoal bij de tegenstander en zo staat het 4 - 0. 

In de 2 de helft posteert André Bram in de spits en die scoort al snel zijn doelpuntje. Als beloning mag hij terug naar zijn vertrouwde stek. De match is al lang gespeeld terwijl Loic door een oude blessure even van het veld moet. Zonder veel erg want hij kan na enkele minuten hervatten nadat Yordi een aangeschoten bal tegen de kaak moet verwerken.

Petegem slaagt er in de 0 van het bord te vegen en stranden uiteindelijk op een 8 - 2 eindstand. Zonder grootse prestaties kan de blauwe armada alweer juichen.

Bepaalde supporters denken eraan een inzameling te houden voor een paar nieuwe voetbalschoenen voor Loic die zijn penalty op zijn kousen moest nemen...

 

 

 

21:32 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-03-10

U11 Poesele - VCNE : 0 - 2

De blauwe karavaan zakte op zondag ochtend af naar FC Poesele. Na een korte site-seeing arriveren we aan de enige horeca zaak van dit dorp met z'n 517 inwoners. Ook het plaatselijke kaarters-gilde heeft hier zijn thuisfront.

Andre moest het zonder de geblesseerde Pieter stellen en ook Bram was niet van de partij.

De aftrap dan, die wordt gegeven op een "vierkant" terrein met de gebruikelijke opstelling behalve Arthur die nu naar de links achter schuift. Lopen met de bal is hier uit den boze wegens geen ruimte. Opdracht is optimaal van de breedte gebruik te maken.

Maar dat gebeurt dus niet. Erger nog, wat volgt is één van de mindere wedstrijden van dit seizoen, zoniet de minste. Er wordt veel te veel met de bal gelopen, waar er dus helemaal geen ruimte voor is. Bovendien speelt Poesele het bijzonder hard en zowel Loic, Yordi als Arthur moeten het ontgelden. 

Verder zijn er niet veel vermeldigenswaardige feiten :

6de minuut, Stef legt aan van aan de middenlijn en Lucas verschalkt de doelman door over de bal te springen die zo in doel verdwijnt.

15de minuuut, Tijs had al eens een Stefke geprobeerd zonder succes. Zijn 2de poging vertrekt ook bijna vanop eigen helft en verdwijnt tussen de benen van de keeper door in doel.

0 - 2 dus en dit is ook de eindstand. Sander haalt in de laatste minuut de pers door met een fabelachtige dubbele kattesprong zijn netten schoon te houden. Hoe hij in 2de instantie de bal uit zijn doel plukte is nog steeds een raadsel, ... klasse !

 

21:53 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-03-10

SV Voorde – VCNE (beker Het Nieuwsblad U11) : 5 - 1

10 maart 2010, spelers van dienst : Sander, Stef, Tijs, Bram, Loic, Arthur, Jordi, Lucas, Saul, Robbe


Onder een ijzig koude en strakke wind, trokken onze jongens de arena in. De inzet was een tweede ronde in de Beker van Het Nieuwsblad.  Het publiek was amper ter plaatse of een eerste aanval van de thuisploeg resulteerde in een goal. Een snelle winger vond zijn alleenstaande ploegmaat voor doel en de nul was van het bord. Amper een minuut later verschalkte Lucas middenveld en verdediging van Voorde, maar besloot op de doelman. Even later probeert hij het nog eens, nu met een dropshot, maar ook daar reageerde de keeper van Voorde zeer gevat. Dit scenario zou zich nog verschillende keren herhalen, zodat we met zekerheid mogen stellen dat de thuisploeg een pareltje in het doel heeft staan.

Pas in de 11° minuut gaan de harten van de verkleumde blauwen sneller slaan. Jordi stuurt de bal mooi naar de tweede lijn en Stef doet de netten trillen met een van zijn befaamde afstandschoten Helaas eindigt hier het verhaal van de blauwe doelpunten.

Amper één minuut later neemt Voorde opnieuw de leiding met een doelpunt uit een corner. De tegenstander ruikt de zege reeds vroeg en blijft aandringen en onze jongens vinden geen antwoord. Niettegenstaande het grote aantal schoten op doel en vooral de vele corners die we hadden, gaat de bal niet meer over de lijn. De wedstrijd eindigt met  5 – 1 en verkleumde handen en voeten.

Uit deze wedstrijd onthouden we enkele lessen:

  1. Wanneer we ons positiespel uit het oog verliezen en de bal niet rondtikken, dan is het moeilijk om te winnen.
  2. Een fysiek spelende tegenstander die af en toe over de streep gaat, maakt het onze jongens moeilijk.
  3. Deze jonge scheidsrechter moet blijven verder doen. Chapeau voor zijn niveau.

En om het met de woorden van André te zeggen : zondag gaan we dit recht zetten.

 

Verslag: Dirk Vos

11:12 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

KVE Drongen - VCNE : 2 - 10

De stevige Drongenaars hielden zeer lang stand en het leekt er sterk op dat de 10 - 0 nederlaag op het veld van Nazareth niet zou herhaald worden. Maar in de 2 de helft ging het Drongense schip aan de oevers van de leie toch kopje onder, eindstand 2 - 10.

11:11 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-03-10

U11 VCNE - Exc Mariakerke : 5 - 0

Het preminiemen veld lag er zwaar bij vandaag. Pieter moest verstek geven en Robbe zorgde voor de logistiek. Lukas en Stef begonnen op de bank, de trainer was onzeker over hun fysieke conditie nadat ze een weekje vakantie hadden genomen. Saul en Frederic vormden de aanvalslinie met Loic, Arthur en Yordi in Steun. Bram en Tijs stonden op hun gebruikelijke plaatsen met Sander onder de lat.

VCNE doet bijna zo goed als Valencia, ze scoren reeds in de 2 de minuut via een knap opgebouwde aanval. Yordi wordt scherp voor doel aangespeeld en die ontwijkt simpel de verdediging en past perfect op de inlopende Loic die scoort met een volley vlak voor doel.

Een zeer hoopvolle start, maar wat volgt is veel minder. Beide ploegen hebben het moeilijk om vlot te voetballen op dit zware veld. Eén kant van het middenveld wordt zo veel mogenlijk gemeden daar de bal er helemaal niet rolt. Zo gaat het spel zo goed en zo kwaad het kan over en weer zonder echt doelgevaar. Toch slaagt Nazareth-Eke er in om te scoren, zij het wel via een own-goal van de bezoekers.

In de 2de helft komen Lukas en Stef opdraven. Dit nieuwe bloed doet wonderen want plots zit er meer drive in het spel. Vooral Lukas die voor snelheid en diepgang zorgt kan zijn stempel drukken en scoort 2 maal als een rasechte spits. Tweemaal wordt hij de straat ingestuurd en 2 maal laat hij de keeper kansloos achter. De bal rolt nu duidelijk beter aan die kant van het veld en ook Saul laat zich opmerken door tot 3 keer toe op de juiste plaats, links voor doel, te zijn. Maar zijn schot is bij deze omstandigheden net niet krachtig genoeg om de doelman te verschalken.

Uiteindelijk legt Stef de eindstand vast na een scherpe counter via Loic en Lukas, deze laatste veinst het schot maar steekt de bal dan naar rechts voor de aanstormende Stef. Deze bevestigt zijn goede vormpeil en zijn schot gaat overhoeks langs de grond binnen : 5 - 0.

We noteren nog enkele spreekkoren tijdens de penalties maar de scheidsrechter ziet er het sportieve in en laat betijen.

 

21:31 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-02-10

VCNE U11 blijft "recht" tegen Leerne : 2 - 2

Vandaag stond een zeer moeilijke verplaatsing naar het legendarische Ooidonck-Leerne op het programma. Vanwege de mythische locatie, aan de voet van het kasteel, waren enkele die-hard supporters reeds vroeg op post op het verwarmde terras. Stef, Lukas en Robbe waren niet mee afgereisd.


Het edele terrein lag er harder bij dan verwacht. De ploeg met het meeste "evenwicht" kon hier wel eens het overwicht nemen.


André overweegt een drie-mans verdediging maar opteert dan toch, na een gesprek met de technische staf, voluit de kaart van de aanval te trekken. Bram en Thijs zorgen alweer voor het slot, Sander houdt de sleutel.

Van bij de start monopoliseert VCNE de bal. Ze bezetten voortdurend de Leernse helft maar echt gevaar komt er alsnog niet uit. Dan is Leerne veel gevaarlijker, na een 7 tal minuten wordt er bij blauw slecht uitverdedigd en de bal hangt onmiddellijk tegen de netten : 1 - 0.


VCNE is niet van slag en trekt opnieuw ten strijde. Maar de Leernse brigade weet zich bijzonder goed recht te houden, zowel op het harde veld als in het verdedigende compartiment. Ze loeren duidelijk op de counter met 2 uiterst snelle en behendige spitsen. In balverlies staan ze dan weer zeer snel en gegroepeerd terug voor hun doel. Ook de scheids eist een rol op en beslist van de hetze in het Belgische voetbal te spijzen en fluit een onbegrijpelijke fout tegen Arthur, het omgekeerde was overduidelijk waar.

 

De bezoekers blijven drukken en dat resulteert tot enkele kleine kansen voor Pieter die rechts vooraan een aantal keer naar binnen probeert de snijden en met links afdrukt. Eén van die ballen spat uiteen op de paal. Maar al bij al komt er te weinig uit deze acties.


Het deksel valt dan ook op de neus wanneer Arthur de bal verliest op het midden veld een Leerne in 3 tikken weer voor Sander opdoemt, ook nu staat hij machteloos en moet de buffalo supporter de 2 - 0 toestaan.

 

Er sluipt stilaan wanhoop in de gelederen. VCNE is nog het gevaarlijkst op stilstaande fases. Pieter draait enkele hoekschoppen goed voor doel waar Leerne heel veel moeite mee heeft.


Tijdens de rust wordt er druk overlegd in de kleedkamer. Pieter verhuist nu naar de linkerkant en Frederik en Saul naar rechts. Het spelbeeld blijft echter hetzelfde, VCNE heeft de bal maar Leerne komt bij het minste bal verlies verschrikkelijk snel uit de startblokken. Bram en Tijs kunnen de snelle Leernse spits onmogenlijk volgen en zo komt die een 3-tal keer alleen voor Sander te staan. 2 maal trapt de aanvaller onbegrijpelijk naast en de derde wordt magistraal gered door Sander met een uitgeschoven been. 

 

Terwijl iedereen de doodsteek voelt aankomen komt dan toch de aansluitingstreffer uit de lucht gevallen. Loic kan na een degelijke combinatie  en de zoveelste belegering tussen een bos benen door scoren.


De spanning is nu te snijden. Het doemscenario is afgewend en euforie alom wanneer één van de knappe corners van Pieter worden beloond. Hij trapt de bal weer strak voor doel en die valt perfect op de knikker van Jordy. De linkerpoot moet zelfs niet springen en kan helemaal vrij inkoppen 2 - 2.

 

Een sterk resultaat na een 2 - 0 achterstand in de gegeven (weers) omstandigheden.20:53 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-01-10

Openingsmatch 2010 : VCNE wint met 2-6 op Zeveren

Andre startte met de volgende 9 spelers in deze eerste wedstrijd van 2010 :

Pieter in doel (Sander was ziek), Tijs, Yordi, Loic,Lucas, Frederic, Saul, Stef en Arthur.

Zeveren kwam weer met een zeer jeugdig 8-tal aan de aftrap. Slechts 4 spelers van '99, de overige uit 2000 en zelfs 2001.

Het spel begint evenwichtig tot Lucas Yordi op rechts doorstuurt. Die kapt zich vrij met rechts en speelt de inlopende Loic aan die onmogelijk kan missen : 0 - 1.

Zeveren lijkt allerminst aangedaan door deze tegengoal. In de 9de minuut breken de "Zeverenaars" door op snelheid. Onze verdediging is geklopt maar de Zeverense spits mist onbegrijpelijk.

Dan is VCNE efficiënter, en alweer met 2 hoofdrolspelers van het eerste doelpunt. In de 16 de minuut kan Lucas op snelheid door-galopperen en legt dan perfect af voor Yordi die beheerst afmaakt : 0 - 2.

We tellen de 21ste minuut wanneer Zeveren alweer nalaat van te scoren. Een scherpe corner wordt door de Nazareense verdediging ongemoeid gelaten en een Zeverense spits kan geheel vrij op doel trappen vanop 2 m ! Iedereen zoekt achter de bal in de netten, maar die is onbegrijpelijk naast gegaan.

3 minuten later komt dan toch de aansluitingstreffer, een losse flodder wordt door Pieter gelost en verdwijnt in doel 1 - 2.

Dat is niet de ideale ruststand denken de aanvallers van VCNE en nog geen minuut later spelen Yordi, Lucas en Loic de thuis verdediging weg met 2 simpele passes en Loic strijkt de 1 - 3 op.

Het spel gaat sterk heen en weer en VCNE komt regelmatig op snelheid aanzetten. Dit heeft ondere andere te maken door de verre "uittrappen" van Pieter die telkens weer het spel krachtig op gang schiet. De grote Lukas kan daar bijna telkens iets goed mee doen. Frederik en Saul zorgen dan weer afwisselend voor het gevaar op de rechterkant.

Dankzij de intelligente opstelling van Tijs, bijgestaan door Stef, kan VCNE hoog blijven spelen. Bij veel spelfases speelt Loic ook hoger dan gewoonlijk, maar Arthur komt dan weer regelmatig centraal de bal recupereren. Heeft de T1 een nieuw spelsysteem in gedachten ?

5de minuut van de 2de helft is alweer een illustratie van de aanvalsdruk van VCNE. Loic houdt een ochtendwandeling langs de verdediging en speelt dan op het juiste moment Lukas aan. Het resultaat is een bal staalhard en hoog in doel : 1 - 4.

Dat Lukas hard kan trappen hoeft geen betoog, hij neemt alle corners en weigert ze te nemen op de plaatsen die aangeduid staan. Hij neemt ze liever een 5 tal meter verder achteruit en komen moeiteloos aan.

Toch is het een corner aan de overzijde die het meeste lof verdient. Een weggegeven corner wordt hoog en scherp voor het doel van Pieter gegeven. De kleinste Zeverense spits komt van ver aangelopen en torent met een fantastische detente boven iedereen uit. De bal verdwijnt ongrijpbaar in de rechter bovenhoek. : 2 - 4, een fantastische goal.

Even dreigt de spanning in de wedstrijd te slaan maar een gelukkige goal van Loic begraaft de ambities van Zeveren. Lukas dikt nog aan tot een 2 - 6 eindstand.

VCNE met een soort kick-and-rush stijl vandaag wint verdiend tegen een degelijk jong Zeveren.

 

21:25 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-12-09

VCNE ook in vriendenmatch in de winning mood

Wegens het forfait van Bellem was Olsene zo vriendelijk om VCNE partij te geven op het eigenste preminiemen veld. Koning winter deelde zijn eerste winterprik uit en de "genuiver" maakte mee zijn opwachting in de kantine.

De laatste weken waren enkel de weergoden bij machte dit VCNE te stuiten en dat was vandaag niet anders. Onder leiding van centrale as Loic  draaiden de blues vanaf het eerste fluitsignaal op volle toeren. Vooral Yordi op de linker flank was in zijn element en pikte meermaals zijn goaltje mee. Olsene kwam er af en toe wel uit maar kon te weinig voor echt doelgevaar zorgen. Bij de rust stonden de bordjes reeds op 6 - 0. T1 Andre begon te experimenteren in de 2 de helft met vele positie wissels. Altijd handig om te weten hoe een speler het doet op een andere positie. Hierdoor was de "chwung" er wat uit bij VCNE en moest het een tegendoelpunt toestaan. Maar de thuisploeg kwam nooit in gevaar en klaarde de klus met een 8 - 1 eindstand.

 

19:46 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-11-09

U11 VCNE - U10 Deinze

Vandaag vond er een oefenpot plaats tussen de nationale U10 van SK Deinze en onze blauwe U11 trots. Het werd een knappe partij met zeer snel voetbal en stevige duels, zonder over de schreef te gaan. Het pleit werd beslist in het voordeel van de youngsters van Deinze : 3 - 4. Zonder partij te willen kiezen had een gelijkspel een juistere weergave geweest van het spelbeeld. De laatste goal viel immers in de laatste seconden op onfortuinlijke wijze na verwarring bij Sander, deze had voordien enkele wereld-saves ten beste gegeven. Loic deed 2 maal de netten bol staan maar moest daar wel wat (neus)bloed voor inleveren. Arthur heeft dan weer voor zijn late gelijkmaker (3-3) wat vel achter gelaten. Een zeer knappe collectieve prestatie !

22:44 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-11-09

VCNE gaat crescendo - Sp Petegem - VCNE : 0 - 13

Op deze eerste winterochtend van het seizoen kon T1 André geen beroep doen op Saul en Frederic. Een paar spelers (Lukas en Arthur) hadden internationale verplichtingen gehad deze week en hebben het zonder training moeten stellen. Redenen genoeg dus voor de technische staf om de verwachtingen te temperen na de klinkende 10-0 overwinning tegen Drongen (Els) van vorige week.

Petegem zal het de volledige match met dezelfde 8 moeten doen. Er zijn bij hen geen wisselspelers beschikbaar. De match wordt op gang gefloten door de boomlange scheidsrechter.

Jordi en Robbe starten op de bank en Arthur neemt plaats op de rechter flank, voor de rest wordt er met de typische veldbezetting gespeeld.

Het matchbegin is een vervolg van de vorige weken. Een combinerend VCNE met een zeer gemotiveerde centrale as (Loic) bezet onmiddellijk de thuis-helft.

In de 4de minuut trillen de netten reeds :  Loic zet vóór op het hoofd van Lukas. De keeper redt maar Lukas kan de bal in 2 de instantie terug leggen op Pieter die niet twijfelt : 0 -1.

Petegem komt onder de druk niet uit en vier minuten later  krijgt Lukas het leer ongedekt voor de voeten. Zijn schot gaat droog en diagonaal binnen : 0 - 2.

Petegem lijdt keer op keer balverlies en deze keer is het Loic die centraal vanop zo'n 15 meter zijn kans gaat : 0 - 3, de bal draait mooi hoog binnen. We tellen de 8 ste minuut. Nog geen 3 minuten later probeert hij dezelfde actie maar deze keer is de thuis-goalie bij de pinken.

Af en toe komt Petegem er nu door, maar Bram, Stef en Tijs kunnen telkens de laatste pass afweren. Bij de thuisploeg beginnen er een paar het spel nu potiger te spelen. Dit lijdt tot enkele stevige fouten op Stef en Jordi die de pijn moeten verbijten bij deze kille temperatuur. De scheids blaast van zijn toren !

2 minuten voor afluiten stapt Loic knap over een centrale pass en draait zich zo helemaal vrij voor doel. Zijn schot gaat onhoudbaar binnen in de linker onderhoek : 0 - 4.

Wie gedacht had dat VCNE in de 2de helft het iets rustiger aan zou doen was eraan voor de moeite. Vooral Loic heeft geen genade, binnen de minuut schiet hij van dichtbij de 0-5 op het bord. Robbe staat nu op de rechts midden ipv Arthur. Wanneer hij in balbezit is straalt hij veel rust uit voor een debutant.

"Nu is het mijn beurt" denkt Bram, gedreven door zijn goal op Mariakerke 2 matchen terug komt hij vooraan post vatten bij een vrije trap. Vanuit de 2 de lijn kan hij de afgeweerde vrijschop hoog in doel binnen trappen : 0 - 6, we spelen 3 minuten.

7de minuut, Arthur neemt een voorzet van Lukas ineens op de slof maar de keeper staat goed opgesteld,  Arthur blijft echter bij de pinken en scoort toch nog in de rebound.

Tijs kan niet achter blijven op Bram en komt ook hoger spelen. Op een afvallende bal gaat hij zijn kans en dribbelt zich langs 2 verdedigers heen en besluit glijdend in de beneden hoek : 0 - 8 en we zijn nog maar in de 10de minuut. De monsterscore van vorige week komt in zicht ...

12 de minuut en een verdediger van Petegem gaat zwaar in de fout in het penalty gebied. De scheids reageert furieus en leest de Petegemnaar de levieten vanop zo'n 2 meter hoogte, dit moet indruk maken ... Bij de U11 is er geen penalty maar wel een onrechtstreekse vrij trap op zo'n 10 meter. Luaks tikt naar Loic en zijn schot gaat via een verdediger tegen de deklat over.

De aanvalsgolven blijven komen en Loic tekent voor de snelste hatrick van het seizoen met telkens Lukas als man van de assist. De mooiste van de drie valt op een perfect strake indraaiende corner van Lukas. Deze wordt zo mogelijks nog perfecter, met dito snoekduik, in gekopt door Loic aan de eerste paal : 0 - 9. Nummer 2 valt na enekel één-tweetjes met Lukas en nummer drie opnieuw op corner met een goede deviatie : 0 - 11

Nog is de kelk niet leeg, In de laatste minuten  scoort Pieter nog een volley met de knie en Lukas toont dat hij bij de "schotten" geweest is : hij mag afsluiten met een lage schuiver : 0 - 13.

Sander en een puike verdediging, waar Jordi debuteerde, hebben alweer de nul gehouden. Gelukkig kan onze keeper zijn hartje ophalen in de strafschoppenreeks.

 

 

 

 

13:13 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

31-10-09

"Deca-dance" VCNE - Drongen : 10 - 0

T1 André kon op een voltallig VCNE rekenen vandaag. De bezoekers kwamen uit Drongen en zij konden beroep doen op enkele stevige atleten. In gestalte zou de thuisploeg het in ieder geval niet halen.

Saul, Frederic, Robbe en Jordi starten op de bank. Het was afwachten hoe sommige sporters de bosklassen hadden verteerd. Het match-begin verloopt in ieder geval met een afwachtende houding van beide teams. Na enkele minuten worden de plannen van Drongen duidelijk. Ze spelen vanuit een gesloten organisatie achteraan en trachten met snelle uitbraken de kleine maar snelle spits te bereiken en zo voor gevaar te zorgen. VCNE gooit het over de Spaanse boeg. De bal in de ploeg houden en snel laten rond gaan. Dan, op het gepaste moment de doorsteek pass of flank-aanval inzetten.

Het Spaanse plan verliep zeer goed, behalve het scoren dan. Tot 3 maal toe werd de verdediging van de bezoekers uitgespeeld, inclusief de doelman. Maar telkens slaagden Lukas, Pieter en Arthur er in om de gapende doelmond te missen.

Meestal krijg je het deksel op de neus bij zo'n scenario, maar in de 9'de minuut was het dan toch prijs. Lukas zet door tot aan de achterlijn en trekt de bal voor tot bij Stef. Die kon het "poeier" nog even laten zitten en binnenkant voet binnen tikken : 1 - 0. De kop was er af.

Vanaf dit moment kunnen we eigenlijk alleen maar spreken van éénrichtingsvoetbal. De blauwe Armada tekent complexe driehoeken, parrallellen, multi-axialen enz .. op de mat. De Drongense verdediging houdt goed stand dus probeert Stef het vanop afstand : 2 - 0 in de 21 ste minuut. Goede idee denkt Loic een minuut later, hij herhaalt de pegel en de keeper laat de bal doorglippen : 3 - 0.

De 2de helft is nog geen 3 minuten ver of Loic scoort zijn 2de van de dag met een rustig plaats balletje naast de paal (of was het een pass ??) : 4 - 0.

Ondertussen zijn er een reeks vervangingen doorgevoerd, maar de lijn blijft in het spel van de thuisploeg. Moeiteloos wordt de vrijstaande man gevonden en aangespeeld. In de 7'de minuut wordt Robbe in het straatje gestuurd maar hij besluit op de keeper, geen erg want Jordi is gevolgd op rechts en tekent alweer voor 2 euro : 5 - 0.

10 de minuut, Loic wordt centraal vrijgespeeld en stevent alleen op doel af, hij zet de keeper op het verkeerde been : 6 - 0. Loic speelt een zeer sterke wedstrijd, maar dit geldt eigenlijk voor het hele team.

4 minuten later krijgt Pieter de bal op dezelfde manier aangespeeld, zijn schot wijkt af en 7 - 0 is nu de stand.

Jordi toont dat er spitsen-bloed door zijn aderen stroomt, bij een schot op de keeper van Pieter staat hij alweer op de goede plaats : 8 - 0. Tijs heeft de verdediging verlaten en speelt nu op de linker flank. Saul opereert voor hem in de spits.

In dit verslag komt Sander weinig aan bod ... inderdaad hij heeft niet veel te doen in deze wedstrijd maar staat wel plots paraat om een bal uit de winkelhaak te ranselen. Nieuwkomer Frederic toont dat zijn snelheid een sterke troef is op de rechterflank.

In de 20ste minuut dikt Pieter de stand aan : 9 - 0. Op de bank gaan nu de stemmen op voor een dubbele pree bij een 10 - 0 stand. De afgevaardigde wordt erin geluisd want Stef geeft op het einde van de wedstrijd zijn visitekaartje nog eens af : winkelhaak binnen vanop zo'n 15 meter en 10 - 0 !!

Gelukkig fluit de scheidsrechter af. Chapeau voor een attente supportersvoorzitter van VCNE die nog en hart steekt onder de riem van de bezoekende keeper.

 

18:55 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

25-10-09

Off Day VCNE tegen OOidonck Leerne

Zaterdag 17 oktober.

De onaangekondigde afwezigheid van de délégué was misschien de aanleiding van deze off-day. Net als de reden van dit korte verslag. Gebrek aan organisatie, overzicht en vlotte combinaties waarvan de bezoekers handig gebruik maakten : 2 - 5. Uitlaat van één van de trouwe supporters : "ze speelden allemaal op nen hoop !"

20:30 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

21-10-09

Moeizame overwinning op De Pinte 3 - 4

Zaterdag 10 oktober. VCNE is ruim op tijd voor de verre verplaatsing naar De Pinte.

De Pinte is door de jaren heen steeds een geduchte tegenstander voor onze lichting spelertjes. Maar het jongste tornooi in De Pinte toonde dat ze te pakken zijn.

De wedstrijd start evenwichtig met acties aan beide kanten. Tot Pieter zich in zijn gekende stijl doorzet in de tiende minuut en de 0 - 1 scoort. Maar 2 minuten later valt alles te herbeginnen want een slechte terugspeelbal op Stef leidt tot de 1 -1. We noteren ook het eerste opterden van Robbe tijdens een officiële wedstrijd.

De bezoekers laten niet betijen want vrijwel onmiddellijk wordt er druk gezet op het doel van de tegenstander. De keeper kan moeilijk ontzetten en Pieter scoort zijn 2de van de dag van dichtbij. VCNE neemt nu de bovenhand. In de 18de minuut komt Arthur centraal opzetten en steekt perfect door enkele benen op Lucas. Die heeft een slangenbeweging in petto en omzeilt zo knap de aanstormende keeper en scoort vlot de 1 - 3.

Tijdens de rust maakt de aanhang zich al op voor een doelpunten festein.

Maar de realiteit is dat in de spelhervatting het De Pinte is die het spel naar zich toe trekt. Ze komen vervaarlijk opzetten en zijn heel gevaarlijk over de flanken. Eerst is er een voorzet vanop Rechts die nog maar nipt gemist wordt. Even later is het toch prijs via een gelijkaardige voorzet vanop de linkerkant. 3 spelers van De Pinte stonden klaar om het  leer binnen te trappen. Sander is kansloos : 2 - 3.

Waar is VCNE ? Pieter wordt enkele malen diep aangespeeld maar vindt de vrijstaande man niet. De blauwtjes hebben het moeilijk met de combinatie. Na de zoveelste trap naar voren kan Pieter toch Lukas bereiken en die scoort makkelijk onder de duikende keeper door.

De geruststellende treffer denk je dan maar niets is minder waar, via een corner leid een carambole voor het doel van Sander toch nog tot 3 - 4. De spanning stijgt ten top, maar de jongens van T1 André houden de zaak nu toch onder controle dankzij Tijs en de alweer kilometers malende Bram. 

Geen zeer grootse prestatie van onze blauwe schotters, via enkele individuele acties konden ze het verschil maken, maar fijn samenspel zat er dit keer niet in. Na de match blijkt dat minstens 6 spelertjes van De Pinte  een jaartje jonger zijn ... De trainer en enkele bobo's praten nog lang na in de VIP lounge ...

 

20:03 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

03-10-09

VCNE neemt revanche !

Zevergem - VCNE : 0 - 5

Op deze eerste herfstdag, die naam waardig, stond een gevreesde verplaatsing op het programma. Zevergem staat immers bekend als een zeer sterk en snel blok die vooral op het grote thuisveld de tegenstand vaak onder de voet lopen. Daar bovenop stond er ook nog een strakke wind uit het zuiden. Er werd dus voor eenrichtings-voetbal gevreesd in beide helften.

Voor de T1 is dit treffen steeds een speciale gelegenheid. In deze contreien heeft hij immers zijn jeugd opleiding gehad, niet zo heel lang geleden ...

T1 had dan ook zijn plannetje klaar tegen Zevergem. Niet zozeer een weg-plan, die heeft hij niet nodig normaal gezien. Maar wel een tactisch plan. Vandaag wordt in de kleedkamer de 3 - 3 -1 uit de doeken gedaan. Stef komt naast Tijs en ook Jordy en Saul zakken één plaats. Lukas of Pieter komen alleen in de punt. Frederic en Edward zitten in de tribune als trouwe supporters.

Van bij de aftrap zet VCNE goed druk op de thuisploeg. De wind zit voor de blauwen in de goede richting en ze zijn onmiddellijk gevaarlijk. Ondanks de hobbelige staat van het veld wordt er goed gecombineerd. Zo'n prima combinatie brengt Loic via Arthur alleen voor doel en  die aarzelt niet, hij legt de bal beheerst binnen : 0 - 1.

Zevergem is niet van slag en probeert vooral hun 2 snelle flanken te bereiken. Maar de samenwerking tussen Bram en Arthur op links zit goed en Tijs vangt de weinige doorbraken op rechts makkelijk op met Stef. Het plannetje van de T1 zit goed in elkaar ! Voeg daar nog een secure Sander aan toe en je hebt een steengoed recept.

In de 15de minuut is er een vrije trap op links, Loic past kort op stef die droog op doel knalt. De thuis-verdediging blokeert in eerste instantie maar Arthur staat goed opgesteld en tikt met rechts van dichtbij binnen : 0 : 2.

Zevergem moet de wet van de sterkste blijven ondergaan. In de 19 de minuut krijgt Lucas de bal in de diepte aangespeeld, hij omspeelt mooi de laatste verdediger en knalt dan onder de keeper door binnen : 0 - 3. De T1 knijpt zich in de arm... ondertussen zijn Pieter en Saul ingevallen.

Tijdens de rust worden de spelers gewezen op één van de gevaren voor de 2de helft : de wind. Verwacht wordt dat de rollen nu zullen omdraaien en dat Zevergem, mede dankzij de weergoden, nu meer druk zal kunnen zetten.

Zo gezegd, zo gedaan : Zevergem komt vanaf het eerste fluitsignaal sterker opzetten. VCNE krijgt het moeilijker om de bal weg te krijgen van de eigen helft. De eerste 10 minuten probeert de thuisploeg hardnekkig het eerste doelpunt te maken. Maar de blauwe verdediging staat pal. Tijs speelt een beresterke match en staat telkens op de goede positie om weg te werken of mee de aanval op te zetten. 

Yordi wordt zowel op links-midden als op rechts-midden uitgespeeld en kan zijn snelheid goed gebruiken. Zowel Arthur, die de bal op een haar na mist na een strakke voorzet voor doel, als Lucas, met een vlucht-schot, krijgen nog goede kansen om het verschil verder uit te diepen. Na zo'n 15 minuten krijgt Pieter de bal diep aan gespeeld, hij dendert als een trein richting goal maar zijn schot kaatst weg op de paal.

In de 17de minuut kan Stef aanleggen op doel, het grondscherend schot wordt afgeblokt maar Arthur staat alweer goed opgesteld en duwt de bal via de keeper in doel: 0 - 4.

Over en out voor Zevergem. Luttele minuten voor tijd komt Pieter nog eens het veld overgestoken. Hij was ondertussen op de links-achter terecht gekomen in de plaats van Bram. Een kans van Loic wordt afgeweerd maar Pieter controleert de rebound, omspeelt nuchter de keeper en schiet de 0 - 5 binnen. 

VCNE neemt hier knap revanche voor de 5 - 0 nederlaag op Zevergem vorig jaar. Een sterk resultaat en een tevreden T1 !

18:22 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-10-09

VCNE - Zeveren = 8 - 2

Zeveren kwam met een gedurfde opstelling naar de Nazareth-arena. Het siert de club dat het voluit de kaart van de jeugd trekt. Er stonden verschillende spelers van 2000 en 2001 op het wedstrijdblad. Een goede verstaander weet dat de u11 doorgaans het geboortejaar '99 dragen. Bij VCNE was Pieter niet van de partij. 

Een dol match-begin brengt al snel de 1 - 1 op het bord na zo'n 5 minuten.Via een trap van Loic en een fabuleuze treffer vanop afstand van Zeveren. Scheidsrechter Franky Frans zal vandaag meerdere keren naar de middenstip wijzen. Het spel gaat goed op en neer met kleine kansjes aan beide zijden. Eén van die kansen leidt tot de eerste seizoens-goal van Jordy. Hij zet goed zijn lichaam en forceert zo een "carambole" die in het Zeverse doel verdwijnt. Wat later staat het echter al weer 2 - 2 bij slecht uit verdedigen van de thuisploeg.

Een spanned match-verloop dus en de thuisaanhang is maar wat blij met de 3 - 2 rust stand na een zeer knappe combinatie waarin nagenoeg alle VCNE speler betrokken zijn. Lucas werkt beheerst af na het, door de keeper, geloste schot van Stef.

Bij de start van de 2 de helft schakelt VCNE een versnelling hoger. Zeveren kan nu de ruimtes niet meer belopen. De blauwe Armada swingt als vanouds en een alerte Jordy kan zijn 2de doelpunt van de wedstrijd binnen prikken. Lukas, Loic en Arthur scoren elk nog één doelpunt. Een own-goal maakt de 8 - 2 stand rond.

We noteren vooral swingende combinaties van onze jongens, maar het dient gezegd dat het hen in de 2de helft niet meer zo moeilijk gemaakt werd.

 

20:37 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

19-09-09

St Denijs A - VCNE : 2 - 2

Onze blauwe sportmannen moeten op de zoveelste laatste zomerdag op bezoek bij de 2de pre-miniemen ploeg uit St Denijs.

Vorige week kregen we nog een fikse pandoering van het "B" team, nu was het "A" team aan de beurt.

Vorig jaar waren dit telkens 2 fel bevochten partijen, de laatste partij eindigde op 4 - 4.

Jordy en Saul starten op de bank. VCNE begint zeer gedreven aan de match. Reeds vanaf het eerste fluitsignaal trekt Blauw richting doel St Denijs. Het voert er een ware belegering uit met Loic die nipt voorlangs trapt. Ook Tijs laat zich vooraan opmerken. Hij komt stevig opzetten door het middenveld past precies in de loop van Loic. De bal van de nummer 10 wordt door de goalie van St Denijs gekeerd. De thuisploeg is quasi nog niet op de bezoekende helft geweest. Na een rush van Lukas past hij diep op Pieter. De viriele spits sprint zeer knap diagonaal  voor zijn verdediger en prikt de 0 - 1 tegen de netten. Een knap doelpunt in de 7de minuut.

St Denijs herpakt zich na het doelpunt en komt nu meer opzetten. Aan gestalte en snelheid ontbreekt het hen zeker niet. Op vrije trap haalt een speler hoog uit. Maar Sander kan de bal in 2 tijden uit zijn doel houden en Stef werkt de botsende bal op de lijn weg.  Het spel gaat nu meer op en neer.

In de 20ste minuut krijgt Pieter de bal opnieuw in de diepte aangespeeld, het publiek denkt onmiddellijk aan de 0 - 2 ... maar Pieter heeft de bal ongelukkig met de hand aangeraakt, het feestje gaat dus niet door.  Wat later mist Saul nipt een doelrijpe kans via een strakke voorzet van Pieter, VCNE laat opnieuw de 0 - 2 liggen.

De rust brengt water en mandarijntjes van de sponsor. Ondanks de voorbije persberichten over het uitgaans-gedrag van menig rode duivel blijken ook de sterren van de blauwe armada geen engeltjes. Zo goed als de voltallige ploeg werd door enkele anonieme tipgevers gespot in de later uurtjes op de kermis van Nazareth. Er zijn er sommigen die het goed kunnen weg steken, anderen dan weer niet. Maar duidelijk is dat de 2de helft bij vele blauwtjes de herinnering van de avond er voor in de kousen kruipt.

Er wordt slordiger gevoetbald en we staan meer stil dan goed is. Op st Denijs heeft niemand wakker gelegen en de rijzige nummer 10 met zwarte krullen loopt Arthur van de bal  en scoort hard naast Sander.  De supporters zien dat VCNE het nun zeer kwaad begint te krijgen.

Enkele minuten later kan Arthur een bal aan de 1 ste paal net voor de lijn keren. De tactische ingrepen van T1 brengen geen soelaas in het spel en zo wordt Lukas opnieuw in de linker punt uitgespeeld na een ommetje via het middenveld. Deze wissel rendeert bijna ogenblikkelijk want de lange blonde "schutter" prikt door 2 verdedigers heen de 2 - 1 binnen na steekpas van Loic. "Vasthouden" is de boodschap. Maar nog geen 2 minuten later wordt Stef op snelheid genomen en besluit een spits van St Denijs, in mooi kraakwitte outfit, overhoeks naast Sander.  Een knap en verdiend doelpunt van de thuisploeg. Net voor afluiten komt Stef nog onzacht neer op de grasmat en moet zo met een pijnlijke knie het terrein verlaten. Maar dit veranderd niets meer aan de stand. 2 - 2 een verdiend gelijkspel voor St Denijs, voor Nazareth mocht er toch ietsje meer ingezeten hebben. Maar wat zou een mens klagen bij deze zuiderse sportieve omstandigheden !

 

22:50 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-09-09

VCNE - ST Denijs : 2 - 6

"Voetjes op de grond ! " Scheids Eric heeft het nochtans vele keren herhaald (tijdens de inworp dan toch).

Dat is waarschijnlijk de juiste samenvatting van deze wedstrijd. Een volledig VCNE moest het opnemen tegen de revalatie bij de U10 van vorig jaar.

Een wedstrijd tegen de Kampioenenploeg van de "Cup het Volk" is altijd wel een speciale gebeurtenis. Door de jaren heen is Nazareth één van de weinige ploegen die tegen dit St Denijs niet zo maar door de kniëen gaat. Het laatste treffen dateert van seizoen 2007-2008 en toen gingen onze blauwen nog fier gaan winnen op St Denijs (na een blamage eerder op het seizoen thuis in de zandstraat).

De 1 - 1 (goal Loic) stand bij de rust zou menig niet aanwezige supporter van een gelijkaardig scenario kunnen laten dromen. Maar niets is minder waar. Deze tussenstand was meer dan geflatteerd - na een eerste helft waar Nazareth, buiten de eerste 5 minuten, quasi constant onder druk stond. Op elke bal was de groene speler (kleuren St Denijs) minstens een halve stap sneller.

Onze verdediging en het middenveld zaten voortdurend in de verdrukking, een beresterke Sander hield St Denijs van een grotere voorsprong. Het moet gezegd, onze blauwe garde bleef de combinatie zoeken, ondanks de groene bezetting. Het was duidelijk dat de prestaties op Vinkt vorige week geen toevalstreffer waren.

Maar het geluk veranderde van kamp in de 2de helft. Misschien zelfs niet zo zeer "veranderen", want dit St Denijs had geen geluk nodig. Het nam autoritair afstand door hun overwicht nu wel om te zetten in doelpunten. Lukas kan milderen tot 2 - 6 en mist zelfs nog enkele kansen. Maar eerlijk is eerlijk, ik zou het aantal keren dat St Denijs het doelhout trof niet willen consumeren in pakweg "Blonde Tongerloo's".

St Denijs is een steengoede ploeg en onze blauwen hebben gestreden voor wat ze waard zijn. Ze hebben het hoofd op geen enkel moment laten hangen. Tot aan het laatste fluitsignaal zijn Bram, Stef, Arthur, Loic, Tijs, Lukas, Pieter, Saul en Jordy blijven voetballen met de grote "V" met een top-prestatie van Sander als sluitstuk.

Chapeau St Denijs, Chapeau VCNE !

22:18 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

06-09-09

Eendracht Vinkt - VCNE : 1 - 2

De 2de confrontatie van de seizoenscompetitie valt op  een zondag. Om een "tielijk" 9u30 in de ochtend dan nog. Maar de kopjes van het complete, 10-man sterke, blauwe gilde staan fris.

Na een rustige opwarming wordt de match op gang gefloten. Vinkt start met een ruime formatie aangevuld met 2 miniemen (dit is toegelaten volgens het voebal reglement).Ze ogen een stevige ploeg, wat ook wel nodig is bij deze hobbelige terrein condities.

Het begin van de wedstrijd is voor Vinkt, ze gaan goed van start en VCNE zit onmiddellijk in de verdediging. Al na 90 seconden krijgen we een corner tegen. De bal vliegt uit de tweede lijn hoog richting doel van de bezoekers. Sander moet iets te veel naar achteren plooien om de bal uit zijn doel te houden. 2 Vinkt spelertjes zijn goed gevolgd en Sander moet zich gewonnen geven na de 2de rebound.Onze verdediging was iets te snel doorgeschoven, alhoewel dat wel de richtlijnen zijn na een corner.

T1 vreest voor de afstraffing, maar de blauwtjes beginnen toch stilaan hun draai te vinden. De combinaties beginnen iets beter te vlotten en in de 6de minuut trapt Pieter knap een moeilijke volley in de handen van de Vinktse keeper.

VCNE voelt Vinkt terug plooien en duwt nu door. Na verschillende acties voor het Vinktse doel pakt Arthur de bal aan links voor het doel, hij wijkt verder uit en trapt dan mooi en scherp binnen via de 2de paal.

Eendracht Vinkt voelt dat het moeilijk onder de Eekse combinaties kan uitkomen en stapt over naar een virieler spel. Bij een paar tussenkomsten blijven een paar bezoekers langer op de mat liggen dan goed is. Zowel Bram, Jordy als Pieter moet de pijn verbijten.

Enkele minuten na de rust is er grote commotie in het blauwe kamp. Pieter wordt volgens blauwe meningen foutief en hard tegen de grond gewerkt. De scheids ziet er  echter  geen graten in en de gemoederen lopen hoger op. Gelukkig krijgen we in de 16de minuut een herhaling van de eerste goal maar dan wel aan de andere kant. Stef trapt de bal hoog voor doel, de keeper miskijkt zich en Lukas kan rustig binnen leggen. Een verdiende 1 - 2 voorsprong voor VCNE.

Vinkt lijkt fysisch minder scherp nu en kunnen op de blauwe combinaties enkel  de bal buiten trappen. Toch blijft het opletten voor  de Vinktse nr 12 (een miniem) die techiek en snelheid combineert. Maar zowel Bram als Tijs wisselen geregeld af en spelen kort op de spits, zo zit hij behoorlijk vast in hun broekzak.

Er zijn nog een paar goede kansen voor oa Lukas maar de Vinktse goalie is misschien wel de meest talentrijke speler van de thuisploeg. Hij houdt het verschil miniem.

Het fluitsignaal zorgt voor een correcte uitslag, VCNE wint verdiend wegens de meeste combinerende ploeg in dit duel.

 

 

 

13:39 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

VCNE - Bellem : 5 - 3

Nazareth-Eke kwam verdiend voor en gind de rust in met 3 - 1. Nadien Gingen ze op hun elan door en eindigde de wedstrijd op 5 - 3.

13:36 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

01-05-09

VCNE wint 1 Mei Tornooi : Vurste-Semmerzake

IMG_0070

 

Prachtig weer vandaag te Semmerzake voor het 1 Mei tornooi. De parking staat dan ook reeds bomvol wanneer we arriveren. VCNE is compleet op Bram na en heeft versterking opgeroepen in naam van Wout en Egon.

Match 1 : WINDEKE - VCNE = 0 - 2
Ondanks een moeilijke start komt VCNE 0 - 1 voor dankzij doelpunt van Wout. De 0 - 2 hangt dan de hele tijd in de lucht maar onze blues kunnen de match niet doodmaken. In de 2de helft komt Windeke sterk opzetten maar gelukkig kan Egon de verlossende 0 - 2 scoren. Sander moet VCNE nog recht houden in de laatste minuten. Speciale vermelding voor Stef die de plaats van Bram heeft ingenomen naast Tijs en 3 sterke prestaties aflevert. Arthur, die voor de verandering op rechts midden heeft post gevat, toont dat hij zijn man ook met rechts kan uitkappen.

Match 2 : VCNE - OLSA BRAKEL = 2 - 0
Een gelijkaardige verloop als in de eerste match. VCNE komt alweer 1 - 0 voor via Lucas zonder echt te domineren. De 2 - 0 blijft te lang uit en Brakel begint aanspraak te maken op een gelijkmaker. Gelukkig scoort Pieter op aangeven van Wout het verlossende doelpunt. Lucas lijkt echt overal aanwezig te zijn op het veld en Saul speelt één van zijn beste matchen, hij legt méér dan eens de bal pan-klaar voor de opkomende middenvelders.

Match 3 : GAVERE-ASPER - VCNE 3 - 1
Alweer komen we 1 - 0 voor dankzij een knappe goal van Pieter. De VCNE boys weten dat de buit (tornooi-winst) reeds binnen is en geven hierdooor waarschijnlijk iets makkelijker toe aan de vermoeidheid. Loic, nog steeds niet 100% fit, heeft het volle pond gegeven in de 2 vorige wedstrijden en moet uitgeput naar de zijkant. Gavere-Asper komt langszij en gaat er op en er over : 2 - 1. Even later zelfs 3 - 1 via een ongelukkig contact in de blauwe defensie. Het laatste fluitsignaal brengt verlossing. Ondanks dit verlies is VCNE de terecht winnaar over de 3 matchen en kan prijken met de medailles voor de 1 ste plaats.

Een zeer aangename voetbal voormiddag met één van de sterkste prestaties van het jaar. Dat belooft voor Smetlede ...

 

16:28 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

26-04-09

HT Zwijnaarde – VCNE : 3 – 2

VCNE : Arthur, Bram, Loïc, Lucas, Pieter, Sander, Saul, Stef, Tijs

Voor  deze allerlaatste competitiematch van het seizoen trokken de blauwtjes naar Zwijnaarde. Bij aankomst bleek de thuisploeg te beschikken over een gloednieuw, prachtig terrein in kunstgras. Een terrein dat vlak lag als een biljarttafel met een wat elastische grasmat, een fraai lentezonnetje, ...  kortom de blauwtjes konden gretig en enthousiast aan de partij beginnen.

In de eerste minuten zagen de toeschouwers dan ook een match die in een hoge versnelling werd gespeeld. Een eerste poging van Lucas, na een voorzet van Pieter, kon door de keeper onschadelijk gemaakt worden. De partij ging snel op en neer en in de verdediging diende Tijs en Bram een aantal keren gevat tussen te komen om al te veel gevaar te vermijden. Zwijnaarde dreigde op een snelle counter en aan de overzijde kreeg Pieter een vrije schietkans kort voor doel.  Het was echter VCNE dat het meest geluk had toen een kopbal van Zwijnaarde op de paal wegspatte. Even later was het geluk evenwel opgebruikt.  Op een goed in elkaar gestoken doorbraak door het centrum scoorde Zwijnaarde de 1-0. De score liep bijna nog hoger op, maar Sander pakte een hoge bal op doel en even later bokste hij een aartsgevaarlijke kopbal uit zijn doel. De blauwtjes trachtten het spel terug in handen te nemen en naar het einde van de eerste speelhelft toe leek dit ook te lukken. Arthur, die bezig was een marathon te lopen op het terrein, maakte 1-1 gelijk met een mooi hard en hoog schot.

De tweede helft begon zeer moeilijk voor VCNE. Zwijnaarde vuurde een afstandschot op doel. Sander kon de bal nog net met de vingertoppen raken maar dit belette niet dat de bal in de netten verdween: 2-1. De aanvalsgolven van Zwijnaarde waren hiermee nog niet voorbij. Op een haar na was het zelfs 3-1, maar de paal stond gelukkig op de juiste plaats om dit te beletten. Dit was voor VCNE het teken om het spel weer meer in handen te nemen. Loïc, Stef, Pieter en Saul trachten druk te zetten op het middenveld en de verdediging van Zwijnaarde. En even later was er het resultaat toen Lucas een assist van Pieter kon binnentikken. Zwijnaarde was evenwel een tegenstander die niet over zich heen laat lopen en opnieuw namen zij het heft in handen. Bram en Tijs konden nog een aantal malen met hun tussenkomsten de meubelen redden. Even later was het toch prijs. Na een hoge trap stond het 3-2. De blauwtjes kregen hierna nog één goede kans. Een door Pieter getrapte vrijschop werd door Loïc maar net langs het doelhout gekopt. Aan de overzijde moest Sander een bal uit doel ranselen om zwaardere eindcijfers te vermijden.

Deze laatste match was een vinnige partij, met veel inzet waarbij VCNE net niet kon tippen aan het felle fysieke voetbal van zijn tegenstander.

Verslag: Ulrik

 

 

22:22 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

18-04-09

VCNE – Melsen : 4 - 6

VCNE : Arthur, Bram, Loïc, Lucas, Pieter, Sander, Saul, Stef, Tijs

Voor deze laatste thuismatch van het seizoen en wellicht het afscheid van de voetbalterreinen aan de Zandstraat traden de blauwtjes van VCNE aan met hun type ploeg. Alle spelers waren paraat op het terrein. Al gauw bleek evenwel dat ze er met de hoofdjes heel wat minder bij waren. De verslaggever was de datum op het wedstrijdblad nog aan het noteren toen het al 0-1 stond. Een als voorzet bedoelde bal week af en belandde in het doel. Via Lucas en Pieter trachtte ook VCNE een aanval in elkaar te boksen. Toch was het opnieuw Melsen dat scoorde. Een loeihard afstandschot suiste over Sander’s vingertoppen in het doel: 0-2.

VCNE probeerde in de minuten die volgden de scheve situatie recht te zetten. De blauwtjes dwongen enkele hoekschoppen af. Even later volgde de aansluitingstreffer. Een voorzet van Bram werd door Loïc in één tijd in doel gewerkt: 1-2. Melsen bleef evenwel de overhand hebben en een doorbraak door het centrum bracht de 1-3 op de bordjes. De toeschouwers zagen nog één fraaie aanval van blauw. Het schot op doel van Loïc ging evenwel net langs het doel.

De blauwtjes kwamen het gretigst uit de rustpauze. Via Pieter werd een aanval opgebouwd die bij Stef terechtkwam. Vanop rechts kon Stef hard uithalen en het was 2-3. Aan de linkerzijde zorgden Saul en Lucas voor gevaar. Saul trachtte een assist te geven aan Pieter. Het was Lucas die na een eerste afgeblokte poging, opnieuw de bal voor de voeten kreeg en voor het gelijkspel zorgde (3-3).

In de minuten die volgden werd de blauwe verdediging zwaar onder druk gezet. Tijs kon een aantal maal goed ontzetten, maar na een onterechte hoekschop tikte Melsen de 3-4 in het doel. Even later kreeg Melsen te veel ruimte voor doel en het stond 3-5.  En de aanvalsgolven waren nog niet voorbij. Een hard schot van Melsen belandde onhoudbaar rechts in de netten (3-6). In enkele minuten tijd had Melsen volledig het laken naar zich toegetrokken en de wedstrijd was duidelijk gespeeld.

VCNE bleef er evenwel nog even de moed inhouden. Met een schitterend afstandschot scoorde Pieter de 4-6. Een bedrijvige Arthur zag een eerste poging op de doelman eindigen en een tweede poging belandde in het zijnet. Een allerlaatste wapenfeit was voor Loïc. Na een kort gegeven hoekschop, trof hij de buitenkant van de doelpaal.

 

Verslag: Ulrik

22:07 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

13-04-09

Paastornooi KFC Merelbeke

Een serieus vertimmerd VCNE komt de Merelbeke-arena binnengestapt. Lucas, Loic en Saul zijn er wegens vakantie niet bij. Sander heeft zich bezeerd aan de pols waardoor Pieter in doel verschijnt en Sander als spits wordt getranformeerd. Laatste-jaar duivels Wout De Blaere en Amichai de Schuimer komen onze U10 versterken.

In de eerste, van de totaal 3, kwalificatie wedstrijd tegen Merelbeke gaan onze boys roemloos ten onder. De meeste spelers waren nog op het weksignaal aan het wachten. Arthur krijgt de enige kans maar knalt 2 maal op de keeper tijdens dezelfde fase. Een Droge 3-0 stand is het resultaat. Detail : deze Merelbeekse formatie speelt normaal gezien provinciaal.

De 2de wedstrijd is een stuk beter. De blue boys komen langzamerhand op dreef en maken verdiend 2 - 0 tegen Adegem via Arthur en ster-invaller Wout.

Wedstrijd 3 tegen Lede zit na een vroeg doelpunt van Arthur lang op slot. Het zag er naar uit dat dit ook de eindstand zou worden maar in de laatste seconden kan Lede via het centrum doorbreken en Pieter is kansloos : 1 - 1 eindstand.

VCNE is 2de geworden van zijn poule na Merelbeke A.

De volgende wedstrijd tegen Zwijnaarde HT is meteen voor een plaats in de finale. Onder een fantastisch zonnetje verloopt deze wedstrijd scoreloos. VCNE had overwicht maar miste de scherpte om het verschil in doelpunten om te zetten. We zetten ons op voor strafschoppen om de finale plaats. Een ware thriller. Er komen in totaal meer dan 10 strafschoppen aan te pas en Pieter moet al zijn duivels ontbinden om de score bordjes in evenwicht te houden. Maar uiteindelijk wordt het pleit beslecht in het voordeel van Zwijnaarde. Een onwaarschijnlijk spannende serie maar jammer genoeg is er maar één winnaar.

De wedstrijd voor de 3de en 4de plaats is slechts een formaliteit. De schaarste in de blauwe gelederen werd benadrukt daar Wout het stadion vroeger moest verlaten en VCNE met 7 het terrein op moest. Het verdikt wordt beslecht in het voordeel van Merelbeke B met 2 - 1 score. (Stef scoort het enig VCNE doelpunt op vrije trap).

Al bij al een onverwacht resultaat en dank aan Wout en Amichai + familie voor hun inzet en beschikbaarheid. Zonder hen had VCNE hier niet in de medailles gevallen. Maar ook dank aan de secuur en zonder fouten keepende Pieter, Bram, Tijs, Stef, Arthur en Sander ondanks zijn pijnlijke pols. Fantastische dankbetuigingen ook aan de trouwe supporters die hier een mooie paasmaandag in het teken stellen van hun sportievelingen.

VCNE werd vierde na Merelbeke B, HT Zwijnaarde en Merelbeke A die zijn eigen tornooi won.

Op naar het volgende tornooi op 17 mei te Smetlede. De inzet is hoog en hopelijk kan iedereen zich beschikbaar maken !

Sportieve groeten,
Maurice

 

19:20 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

28-03-09

VCNE - FC Merelbeke : 4 - 3

De acteurs van dienst : Sander, Tijs, Bram, Stef, Saul, Loic, Arthur, Pieter, Lucas.


De reporter was net op tijd, maar de scheidsrechter was te vroeg …

Bij mijn aankomst noteerden we meteen 1 – 0 : Arthur scoort zijn “eerste doelpunt van de dag”.


Tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd volgen de kansen van VCNE elkaar snel op :

  • een vrije schop van Stef en een redding van de Merelbeekse keeper; net geen doelpunt van Arthur in de rebound

  • 9’ : Loic dribbelt 3 tegenstanders, past naar Lucas op rechts, maar zijn rechtervoet is nog net niet sterk genoeg

  • 11’ : toch Merelbeke eens : een schot op doel – Sander duwt de bal weg met de vingertoppen – tegen de deklat

  • 12’ : Loic door naar Lucas : net naast – corner

  • 14’ : Loic opnieuw door naar Lucas op rechts : een hard schot – Arthur “redt” (lees : stond in de baan van de bal)

  • 16’ : mooi schot van Stef – de keeper redt – corner.


Deze golf van mooie kansen moest wel leiden tot een tweede doelpunt.

Lucas gaat door op rechts, en “lobt” de Merelbeekse keeper. 2 – 0.


Stef is vandaag goed in vorm, en gaat regelmatig goed door, Hij heeft een klare kijk en geeft zijn ballen goed af.


Individueel zijn verschillende blauwe spelers goed in vorm.

Toch missen we de mooie combinaties, die tot een echte “walk-over” zouden kunnen leiden.

Veel goede individuele acties, en te vaak “net niet die laatste zo belangrijke pas”.


Merelbeke komt inderdaad wat meer opzetten.

Een schot richting Sander, een afgeweken bal en … 2 – 1.

Meteen nadien een OMHAAL van Loic die tot een corner leidt.

In de 23ste minuut : een stevige Merelbekenaar schiet van bijna aan de middellijn en … 2 – 2.

Twee minuten later : Loic gaat op rechts door, geeft een mooie trap : de keeper duwt de bal tegen de paal.


We gaan rusten.


Meteen na de start laat Pieter van zich horen : hij schiet van ver. De keeper redt in corner.

In de 4de minuut : Lucas scoort de 2.5 – 2.

Inderdaad : de scheidsrechter had een wenende Merelbekenaar vastgesteld die een bal in het gezicht had gekregen. Het doelpunt telt slechts voor ½ mee…


In de 6de minuut een mooie combinatie : Loic, Lucas, Pieter : net geen doelpunt.

En in de 8ste minuut : Ook Arthur lobt de keeper en we noteren 3.5 – 2.


Arthur denkt : als ik er 2 scoor, waarom dan geen 3 !

Hij scoort een derde doelpunt 4.5 – 2, en kroont zich daarmee tot man van de match!


In de 12de minuut scoort Loic met het hoofd, maar … Eric had net gefloten, waardoor de stand 4.75 – 2 wordt.

Rond de 16de minuut noteren we een mooie actie van Lucas, die mooi doorpast over 2 verdedigers, waardoor 2 blauwtjes plots vrij komen te staan. Jammer genoeg volgt er geen doelpunt.

18de minuut : Sander zweeft door de lucht, en vermijdt de 4.75 – 3.

Sander komt even later zeer goed uit zijn doel, tot buiten zijn baklijn. Mooi werk.


Plots opnieuw een ver schot van Merelbeke en … 4.75 – 3.

Nu wordt het wel echt spannend.


Ook Pieter trapt van heel ver; net naast.

Ook Tijs schiet staalhard: opnieuw net naast.


In de laatste minuut hebben we een super-redding van Sander nodig om de “3 punten” bij ons te houden.


Onze blauwtjes hebben een goede wedstrijd gespeeld.

Met nog wat meer aandacht voor goede combinaties en voor die belangrijke laatste pas, had dit een ruime overwinning kunnen zijn.


Proficiat.


Patrick Decock.

12:19 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-03-09

(22/3/09) SP Petegem : VCNE : 7 - 2

Beste supporter, er zijn zo van die momenten waar woorden te kort schieten. Dit is op zijn minst één van de redenen waarom dit verslag  u later bereikt dan gewoonlijk.

Deze verplaatsing naar de knappe locatie van Sparta werd ingezet met een extra tijdelijke aanwinst : Arnaud Thierry vervoegde de kern door afwezigheid van Bram.

In het begin van de wedstrijd is er geen vuiltje aan de frisse lucht. Pieter tikt al vrij snel de 1 - 0 binnen in de 3de minuut. 6 minuten later wordt reeds het één en ander duidelijk. Op een hoge corner van Sparta blijft de blauwe verdediging staan en een Petegemse speler kan dan ook makkelijk hoog binnentrappen op de rebound.

In de 11de minuut komen we opnieuw op voorsprong via een knappe voorzet van Lucas op links en Loic die sluw de keeper op het verkeerde been zet 1 - 2.

Dit moet VCNE lanceren ... maar niets is minder waar. In het verdere verloop van de eerste helft scoort Petegem 2 maal tegen een te traag acterend VCNE.

Over de 2de helft kunnen we kort zijn : VCNE komt vandaag te kort in alle aspecten van het voetbal tegen een 1 jaar jongere tegenstander. Petegem combineerde vlot, was scherp, goed bij schot en vooral overtuigend. Eindscore 7- 2 en Sander heeft nochtans meer dan behoorlijk staan keepen.

Proficiat aan SP Petegem en VCNE weer een ervaring en les rijker (zondag-voetbal afschaffen?).

 

Maurice

 

22:54 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

15-03-09

(14/3/09) VCNE – St Denijs A : 2 - 1

Tijs, Loïc, Bram, Pieter, Saul, Lucas, Arthur, Stef en Sander

Sommige wedstrijden zijn pure reclame voor het jeugdvoetbal. Dit was er zo een. Twee ploegen voetballen goed georganiseerd, het spel gaat snel op en neer, je ziet een collectieve prestatie die gekruid wordt door individuele acties waarvoor je handen spontaan op elkaar gaan. De laatste minuten kunnen beslissend zijn en beide supportersgroepen moedigen hun spelers aan.

In de eerste minuut al zien we twee scherpe aanvallen en moeten beide doelmannen plat gaan. Even later wordt Sander onder vuur genomen, hij komt gevat uit en de verdediging sluit de rangen. De netten blijven droog. De eerste helft heeft SDW iets meer overwicht, hoewel onze flanken levensgevaarlijk blijven. Hoewel achtereenvolgens Lucas, Loïc, Stef en Pieter de groene goal belagen, blijft Simon (keeper SDW) de nul op het bord houden. We gaan rusten met een brilscore.

Onmiddellijk na de rust trekt VC het laken naar zich toe. Terwijl de supporters nog van de kantine terugkomen, plaatst Stef een hoekschop heel precies op het hoofd van Loïc, die hem hard en schuin, bijna koninklijk over de doelman binnen kopt.

SDW komt nu gedreven opzetten en voert de druk op. Onze blauw-witten gaan echter mooi mee en steken een tandje bij, het spelbeeld blijft hetzelfde, maar een versnelling hoger nu. Sander moet regelmatig alles uit de kast halen, maar speelt zijn beste match tot nu toe. Loïc en Stef vormen een goede tandem, Lucas zorgt vaak voor de aanvoer naar voor en ook Pieter is niet te stuiten. We noteren enkele schitterende tussenkomsten van Tijs en Bram (Jerommeke) is zoals steeds een onvermoeibare kuitenbijter. Wanneer Pieter en Loïc uiteindelijk de 2-0 laten optekenen, meent iedereen dat de match gespeeld is. Met nog 10 minuten te gaan, trekt SDW nu alle registers open. VC bezwijkt echter niet. Saul schiet nog even op doel vanuit een bijna onmogelijke hoek, maar de bal gaat nipt naast. Toch krijgt SDW wat het verdient, wanneer een speler helemaal alleen doorbreekt. Sander komt goed uit maar aarzelt aan de rand van de cirkel. Die korte aarzeling wordt afgestraft door de aanvaller, die opzij hakt en dan de bal in het doel legt.

We sluiten een schitterende match af met 2-1. De supporters van VC zijn opgetogen en trakteren de spelers van beide ploegen op een extra bonnetje. Dit soort wedstrijden doet je geloven in de jeugd, het jeugdvoetbal en onze nationale sport in het algemeen.

Verslag: Dirk Vos

20:39 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

07-03-09

(7/3/09) St Denijs B - VCNE : 4 - 4

Alweer een moeilijke opdracht deze week. En alweer niet enkel vanwege de tegenstader. VCNE krijgt het de laatste weken moeilijk om met de voltallige groep aan te treden. Deze keer sukkelt Pieter met een rug blessure en ligt Bram in de ziekenboeg. Op de valreep kunnen Arnaud en Gilles onze jongens uit de nood helpen.

Na een beperkte opwarming (geen terrein beschikbaar) zien we een onherkenbaar VCNE. Als een mak en mank lam dat naar de slachtbank gedragen wordt kijken de blauwen na een tiental minuten tegen een 3 - 0 achterstand aan. Geen duels, geen snelheid, geen passes, ... te veel om op te noemen. De supporters en technische staf stonden er bij en keken er naar. Er liep zo veel fout dat zelfs de T1 in stilte verholen stond.

Toegegeven, St Denijs speelde zeer stevig en daar hebben de jongens van de fusie-gemeente het altijd moeilijk mee. Tot overmaat van ramp raakt Gilles gekwetst aan de knie na een viriele tussenkomst. Een diepe gapende wonde, maar gelukkig kan hij door een rustige papa opgeknapt worden.

5 minuten voor tijd lijkt St Denijs de voet wat van het gaspedaal gehaald te hebben en staat zo een corner toe. Loic brengt voor doel en een goed inlopende Gilles devieert mooi met de rechter buitenkant in doel. 3 - 1 en dat is eigenlijk een flatterende tussenstand voor VCNE.

Tijdens de rust worden onze jongens de levieten gelezen en via Fruitweelde wat vitaminen toegestopt in de vorm van een mandarijntje.

De 2de helft wordt afgefloten met de hoop op geen al te grote afstraffing. De technische staf wijst nog eens op de basis begrippen van het voetbal : balletje controleren, kijken en passen. Wat de ware toedracht is zullen we nooit weten maar VCNE lijkt nu een andere ploeg. Aangedreven door de hard werkende Loic en Lucas beginnen ze duel na duel te winnen. Er wordt nu korter gedekt en de supporters drijven met hun aanmoedigingen het tempo van VCNE op. Na reeds enkele keren dicht in de buurt van het St Denijse doel te zijn gekomen kan Lucas plots een afvallende bal schuin voor doel binnen prikken. Het leek simpel maar dat was het niet : 3 - 2.

St Denijs staat perplex wanneer een bal van Lucas enkele minuten later de deklat treft. Ondertussen komt de opgelapte Arnaud Gilles vervangen. Hij staat nog geen 5 minuten op het veld of zijn knal van aan de middenstip spat uitéén, alweer op de deklat. St Denijs lijkt te zwalpen maar breekt in de  15'de minuut gevaarlijk door op links. Arthur en Arnaud kunnen de blonde spits niet houden en hij schuift beheerst onder Sander binnen : 4 - 2 en VCNE terug naar af. Zo lijkt het althans, maar niets is minder waar. Sander blijft de bal ver naar voor trappen en met de lange Lucas voorin blijven de blauwen gevaarlijk. De 4 - 3 is dan ook een feit wanneer alweer een hoge bal voor het doel de keeper verschalkt en door Loic wordt binnengetikt.

3 Minuten later blijft Loic in de schijnwerpers lopen met een knappe dribbel maar zijn afleggertje vindt geen vervolg. Kort hierna controleert de middenvelder de bal midden op de helft van de tegenstander. Onverwacht trapt hij met een hoge boog op doel. De bal lijkt seconden lang onderweg wanneer hij uiteindelijk haarfijn achter de keeper in doel verdwijnt : 4 - 4. Euforie en extase alom bij de supporters. Zeker wanneer Sander één van zijn knapste reddingen uit zijn jonge carriere etalleert. De opnieuw doorgebroken blonde spits komt op rechts aangestormd en kan vrij aanleggen. Sander duikt naar de korte hoek maar kan in extremis met een uitschuifbaar been de tegenvoets geplaatste bal net naast de paal devieren. Een onwaarschijnlijke redding die een onverwacht gelijkspel verzekert.

Het zou verkeerd zijn van deze match een goede match te noemen van onze blauwe boys, maar ze hebben in de 2de helft bewezen dat ze eigenlijk niets te vrezen hebben van een fysiek sterke ploeg !

/Maurice

18:08 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

23-02-09

VCNE – HT Zwijnaarde : 1 - 3

VCNE : Bram, Loïc, Lucas, Pieter, Sander, Saul, Stef

Op deze zaterdag aan het begin van het krokusverlof, betraden de blauwtjes de grasmat om de inhaalmatch tegen HT Zwijnaarde te beslechten. VCNE was evenwel niet voltallig voor dit treffen tegen het sterke, multiculturele Zwijnaarde. Door de afwezigheid van zowel Tijs als Arthur waren de blauwtjes maar met zijn zeven en ook Saul was duidelijk niet  hersteld van een buikgriep.

Toch begonnen de blauwtjes met veel inzet. Lucas liep voor twee en Loïc probeerde het spel uit te zetten. Het meeste gevaar van VCNE kwam evenwel van Stef. Regelmatig brak hij door langs rechts en leverde hierbij gevaarlijke schoten op doel af. In de verdediging stond Bram weer pal en speelde een dijk van een wedstrijd. Sander tenslotte kwam goed tussen en kon de bal een aantal malen uit de voeten van de aanvallers van Zwijnaarde plukken.

De eerste helft zagen we een gelijkoplopend spel, met licht voordeel voor de blauwtjes die vooral technischer fraaier speelden en via veel lopen de man-minder-situatie trachten goed te maken. Het bleef 0-0 in deze eerste helft.

In de tweede helft trok Zwijnaarde het laken naar zich toe. Na een doorbraak scoorde Zwijnaarde de 0-1. Even kon VCNE nog gelijke tred houden. Pieter rondde een fraaie aanval langs links af met een doelpunt : 1-1.

De blauwtjes waren echter moe van hun vele inspanningen en het gelijkspel konden ze niet op het bord houden. Na een hoog en onhoudbaar afstandschot werd het 1-2. Tenslotte werden de cijfers nog harder. Op een doorbraak scoorde Zwijnaarde de 1-3.

Een jarige trainer André kon door zijn jongens dus niet op een overwinning getrakteerd worden, maar even later werd enthousiast gevierd met taart en een happy birthday lied.

Verslag: Ulrik

18:32 Gepost door Maurice in Wedstrijdverslag | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |